Сияйна кожа с Галеник - мисия - възможна! 

Интервю с trainer-a на Galenic - Велислава Пашова и Магистър-фармацевта Екатерина Костова

Иновациите и уникалността, съчетани с превъзходно качество, превръщат Galenic в революционер в областта на козметиката, променяйки я безвъзвратно. Тази марка отговаря на изискванията на жените, предлагайки им това, което най-много желаят – потвърдени и ефективни резултати.

С почти половинвековна история, брандът среща привърженици и на българския пазар от края на миналото хилядолетие. Именно това ни вдъхнови да се срещнем с trainer-a на марката Галеник - Вели Пашова - която да ни разкаже малко повече за историята и състава на френските продукти. 

Екатерина: Здравейте, казвам се Екатерина Костова и съм магистър фармацевт, част от екипа на Аптеки Нове, вече повече от 10 години. В хода на своя професионален опит вече съм разбрала, че хората все повече, най-вече дамите, започват да се интересуват от това каква рутина използват в ежедневието си. Преди, ако са използвали един продукт или два, в момента търсенето е да има поне 4-5 за сутрин и ако може и 4-5 за вечерта, става чудесно. Затова съм поканила да направим един партньорски проект с пионерите в грижата за кожата и това в така силно, деликатно, елегантен вид. И това е марката Galenic. За това ще ви представя Вели. 

Вели: Здравейте, казвам се Вели Слава Пашова и съм тренерът за френската козметична марка Galenic. Galenic е на българския пазар от далечната 1996 година. Можеш ли да си представиш? 

Екатерина: 1996 година! Господи! 

Вели: Ето, ти си почти 10 години отгоре даже като магистър фармацевт. Аз също съм, бих казала, в бюти индустрията близо 12, ще станат 13 години. Т.е. от тогава познавам марката, но бях сюрпризирана, когато търговският директор ми сподели за първият крем, за първият продукт влязъл в България - Galenic през 1996 година, защото някъде се върнах назад и си спомних как изглеждаха аптеките тогава. И те нямаха нищо общо с днешната визия.

Екатерина: Нашата първа аптека е от 2002 година и доколкото знам се продавали само лекарства. Точно така. Само, само, само. 

Вели: Аз си спомням, влизаш в аптека, има едно гише, което е преградено със стъкло, можеш да намериш само лекарства, памперси и евентуално адаптирано мляко. И никой, никога не е смятал, че може да потърси в аптека козметичен продукт и то не специализиран за даден проблем, примерно атопичен дерматит или някаква екзема, изцяло свързан с патология, а продукт, който да бъде насочен към красотата.

Екатерина:  Вели, разкажи ми малко повече за марката Galenic, за нейния произход. Откъде идва името? 

Вели: Господин Пиер Фабр е създателят на марката Galenc. Той е бил абсолютен революционер за неговото време с изключително развита интуиция. През 70-те години на миналият век, жените вече са станали по-еманципирани и той усетил тази нова тенденция във Франция, че жената търси строгост, че е изключително взискателна към продукта, който използва, но същото време да има тази елегантност, красота във френски стил. И така се ражда неговата идея в аптека, която е била това, което изкоментирахме с теб до сега, изключително затворена за козметика. В аптека да позиционира козметиката и то тази, която е свързана с красотата. И така през 1978 година в Париж се заражда Галеник и започва неговото производство. А откъде пък идва името, за което попита? Идва от Гален, който е древногръцки лекар, който се занимава с галеновите текстури и галеновите формули. Т.е. идеята е била да се съчетаят активни съставки, в случай във кожата, да запазим активността, да достигнем до дълбочината на клетката и в същото време тези формули да бъдат приятни за употреба.

Екатерина: Видях в социалните медии, че марката чества годишнина. 

Вели: Да, празнуваме близо половин век, 45 години Галеник, рожденият ни ден, който беше честван в Париж. Изключително величествено, вълшебно, с почерка на Галеник, елегантно, в френски стил. Като за България, също ще го отбележим - насочен рожден ден между нас самите и с вас като специалисти, така и към крайните ни потребители, към клиента. И вие ще го видите това нещо.

Екатерина: Чудесно! 

Вели: Днес реших да разгледаме три продукта. В един бранд сме свикнали да виждаме гами. В Галеник ние ги наричаме колекции, което да бъде една колекция изцяло ежедневна рутина. Но, както говорихме за галеновите формули, имаме няколко монопродукта. Един от любимите ти продукти е така наречен монопродукт. Какво значи монопродукт? Това е продукт, който може да се използва самостоятелно. Който може да се използва заедно с ежедневната рутина, която по принцип вече имаме. Това са продукти, които са подходящи за всеки тип кожа и за всяка възраст. Дифузьор Дебюте е продукт, който може да се използва от двадесетгодишни, може да се използва от жена, като основа за грим, на 55, защото неговата идея е да разкрие сияйността и блясъкът на кожата. Да подчертае здравата кожа и да ни предаде една руменина. 

Екатерина: Затова се зачудих, след като за първи път се намазах, откъде изведнъж все едно си бях сложила руж - нещо, което така съвсем леко придаде някакъв леко розовеникъв цвят. И съответно, като любител не толкова на визията на продукта, колкото на частта със състава… 

Вели: Професионално изкривяване. 

Екатерина: …веднага трябваше да разбера какво е това нещо, което така нали по този начин… И открих, че вътре има рубинен прах. За първи път виждах такава съставка в крем. Веднага отворих да прочета какво е това нещо. Как така нещо направено от рубин аз си го мажа по лицето. Беше много интересно. 

Вели: Разработчиците на формули в Галеник ги наричаме майстор моделиери. Буквално това са боговете на текстурите. Майстор моделиерите направили проучване кой ще бъде този скъпоценен камък, който ще разкрие блясъка на кожата и по най-добрия начин ще разпръсне и отрази светлината. Установило се, че това бижу е виетнамският рубин. Виетнамският рубин се микронизира в тези малки малинови перлички, които виждаме. 

Екатерина: Време е да се намажем.

Вели: Да.

Екатерина: Очаквам го от старта. 

Вели: Тези малки малинови перлички, които са истински микронизиран рубин, заповядай, по време на нанасяне те се разтварят върху кожата ни, започват да отразяват светлината и придават тази сияйност. Перфектна основа за грим, тъй като през целия ден формулата е активна. Тя е направена на няколко слоя и час след час се отделят активните съставки. Това са витамини и хидратиращи агенти, които не позволяват на кожата да има уморен вид и този сивкав тен, който не харесваме, а сме засегнати особено жените в градски условия, а и сме в София. 

Екатерина: Личи си обаче, че фармацевт го е правил. Помислил е за деподействие, удължено освобождаване... 

Вели: Абсолютно. 

Екатерина: Освобождаване през целият ден. 

Вели: Да. Освобождаване на активните съставки през целият ден. 

Екатерина: И веднага попи.

Вели: Да. Не го усещаш. Отново подчертавам, че е перфектна основа за грим. Питаха ме кога да го нанасям. 

Екатерина: Да, това е важен въпрос. Особено, както споменах в началото, с новата дума “рутина”. И с всичко, което на нашите пациенти и клиенти, на жени основно. Макар, че може да се ползва и от мъже.

Вели: Може. 

Екатерина: Много им е интересно след кое да ползват. Купуват си 5-6 неща. И въпросът е: “Може ли да ми кажете, кое да ми е първо, второ?”. Т.е. ги купуват преди да знаят как да ги нанасят. Така, че е важно да ни споделиш първи, последен, преди него, след него. 

Вели: Казахме, че Дифузьор Дебюте е монопродукт. И благодарение на виетнамския рубин, който трябва да разпръсне светлината и да ни предаде сияйност и здравословен вид на кожата, го нанасяме сутрин. След измиване на кожата можем да нанесем предварителна грижа. Това са тоници и лосиони, които използваме. След това нанасеме Дифузьор Дебюте. Отгоре може да се нанесе фондьотен или да завършим със слънцезащита, ако не използваме различни тонирани продукти. Но това е дневен крем в тази категория. И го използваме ежедневно, сутрин. 

Споменахме, че тази година имаме рожден ден. Така че имаш честта да кажеш какъв е подаръкът. 

Екатерина: За всички, които са гледали видеото, подаряваме код GALENIC20, с който от днес до 12 ноември можете да се възползвате от специална отстъпка за Дифузьор Дебюте от 20%. Кодът GALENIC20 може да използвате само онлайн на нашата онлайн аптека, аптека Нове.бg. 

Вели: И в същото време, до този срок имате възможност да зададете вашите въпроси в коментарите отдолу и аз ще отговоря на тях.

Екатерина: Желаем ви хубав ден! 

Вели: И до скоро, до следващото ни видео!