Лекарства против кашлица

Артикули 1-60 от 100

Страница
на страница
Настрой низходяща посока
 1. Fortex ФИТОЛОР СПРЕЙ 30МЛ ФОРТЕКС
  Промо цена 7,51 лв. Редовна цена 9,39 лв.
 2. БРОНХОСТОП СИРОП 150МЛ.
  Промо цена 12,30 лв. Редовна цена 14,50 лв.
 3. ФИТОЛОР СИРОП 125 ГР ФОРТЕКС
  • Най-продаван
  • 20%
  Fortex ФИТОЛОР СИРОП 125 ГР ФОРТЕКС
  Промо цена 3,99 лв. Редовна цена 4,99 лв.
 4. СТОДАЛ СИРОП 200МЛ
  • Най-продаван

Артикули 1-60 от 100

Страница
на страница
Настрой низходяща посока

Кашлицата усложнява ежедневието – намалява производителността и настроението на човек през деня и пречи на добрия сън. Стандартният начин за спирането ѝ е приемането на подходящи лекарства. Въпреки това си струва да запомните, че тя обикновено е симптом на заболяване, което може да причини усложнения.

За по-ефективна борба с нея, е необходимо преди всичко да се установи причината за нейното появяване.

Какви продукти ще откриете в Аптека Нове?

Според типа кашлица, който имате и нейния причинител, в каталога на Aptekanove.bg можете да откриете лекарствени средства за справяне с нея:

 • Билки и билкови чайове – помагат за успокояване на зачервявания, подходящи за ежедневна употреба;
 • Таблетки за смучене за деца и възрастни – верен помощник при пресипнал глас и болки в гърлото. Подходящи лекарства за суха кашлица или отхрачване;
 • Сиропи – най-разпространени са детските сиропи, подходящи за различни възрасти, които успокояват болките на детето, предотвратявайки зачервяването;
 • Сашета и пастили – могат да се използват от първият ден на лечение дори при леки симптоми;
 • Балсами – комбинация от различни билки против простуда и остро възпаление на бронхите.

Преди да преминете към употреба на каквито и да е лекарствар е важно да обърнете внимание на причините, поради които се появява.

Какви могат да бъдат причините за кашлица?

Сухата дразнеща кашлица може да се прояви от механични причини, които не са свързани с инфекции. Често те са причинени от алергии, дразнене на дихателните пътища поради тютюнопушене, вдишване на агресивни вещества или при попадане на чужди тела в дихателната система. В повечето случаи неразположенията при грип и настинка трябва да се лекуват навреме с правилните лекарства, за да не прераснат в по-сериозни заболявания. За различните прояви ще бъде правилно да изберете средствата, съответстващи на произхода на симптома.

Каква е разликата между суха и влажна кашлица?

Суха – нарича се непродуктивна или неотхрачваща. Причинена е от дразнене на дихателните пътища. Тя може да се появи в началото на бронхит, с малки белодробни емболии, плеврит, а също и при вдишване на дразнещи газове, прах и други чужди тела.

Влажна – придружена е от голямо количество храчки. Слузта е предимно прозрачна. Жълтеникавата храчка, идваща от долните дихателни пътища, е свързана с възпалителни клетки.

Кога да се консултирате със специалист?

Лекуващият лекар винаги ще може да ви помогне да се ориентирате в огромния избор от лекарства – трябва да се свържете със специалист особено ако имате упорита кашлица с храчки. В този случай причината за заболяването и дискомфорта може да бъде много сериозна. Необходимо е правилното предписване на лекарства, които са ефективни именно за борба с нея, както и нейните прояви.

Защо да се доверите на Аптека Нове?

В онлайн аптеката Aptekanove.bg можете да откриете медикаменти, подходящи за различните видове неразположения. Ще се възползвате от уникалните цени, но най-важното е да откриете източника на проблема и да изберете правилните лекарства за справяне с него.