Хранителни добавки с Витамин С

Артикули 1-32 от 77

Страница
на страница
Настрой низходяща посока
 1. Novae Pharm НОВЕ ФАРМ МУЛТИВИТАМИНЕН СИРОП С БЪЗ 200МЛ
  рейтинг:
  100%
  25,99 лв.

Артикули 1-32 от 77

Страница
на страница
Настрой низходяща посока

Когато става въпрос за витамини може би първият, който изскача в съзнанието на повечето хора е витамин С

Съвсем оправдано е, защото този витамин участва в много процеси в организма. Той спомага за добрата работа на имунната система, сърдечно-съдовата система, защитава клетките от оксидативен стрес, може да подобри имунния отговор при вируси и бактерии и намалява риска от зрителни нарушения.

Какво представлява витамин С

Витамин С е познат още като аскорбинова киселина или L-аскорбат. Той е водоразтворим витамин, който се съдържа в различни храни. Много плодове и зеленчуци са отлични хранителни източници на витамин С. 

Важно е да се отбележи обаче, че топлинната обработка на всички тях, включително дълготрайното замразяване, унищожава голяма част от полезните хранителни вещества. 

Недостиг на витамин С се свързва освен с понижаване на имунната защита и с ред други състояния на организма като умора, слабост, мускулни и ставни проблеми, кожни проблеми и заболяване, наречено скорбут.

Когато диетата не включва храни, богати на аскорбинова киселина, най-добре е да се обърнете към хранителна добавка, за да избегнете дефицита на този ценен витамин. 

Какви са видовете добавки със съдържание на витамин C

Витамин С под формата на хранителна добавка може да се срещне в много разновидности. В аптека Нове Фарм ще намерите витамин С на прах, течен витамин С, както и в таблетна форма на известни марки с проверено качество. 

Когато избирате най-добрия витамин С, е важно да съобразите различните съединения, които се срещат:

 • Аскорбинова киселина: Това е най-разпространената и основна форма на добавка с витамин С. Добавките с аскорбинова киселина обикновено се предлагат под формата на таблетки, капсули, прах или кристална форма.
 • Калциев аскорбат: Той комбинира аскорбинова киселина с калций, което може да го направи по-малко киселинен и по-лесно поносим за стомаха в сравнение с аскорбиновата киселина.
 • Натриев аскорбат: Натриевият аскорбат е друга форма на витамин С, където аскорбинова киселина е комбинирана с натрий. Подобно на калциевия аскорбат, той е по-малко киселинен и може да се понася по-добре от хора с чувствителен стомах.
 • Липозомен витамин С: Липозомен витамин С е капсулиран в малки липидни сфери, наречени липозоми. Липозомните добавки с витамин С често се използват за постигане на по-високи нива на витамин С в кръвта и е препоръчана форма при хора със стомашни проблеми.

Как се приема Витамин C и как действа на тялото

Всеизвестно е, че най-добрият начин за прием на витамин С е чрез храната. Тъй като е водоразтворим витамин обаче, той се усвоява бързо от организма и се отделя чрез урината за броени часове. 

При недостатъчно богат на l-аскорбинова киселина хранителен режим и за поддържането на нивата му в организма, се препоръчва приемът на Витамин Ц чрез хранителни добавки.

Как действа витамин C на тялото:

 • Антиоксидантна защита: Витамин C е мощен антиоксидант, който помага да се защитят клетките от увреждане, причинено от свободните радикали и оксидативен стрес.
 • Подобряване синтеза на колаген в тялото: С приема на Витамин C се стимулира за производството на колаген - важен белтък за здравето на кожата, структурата на кръвоносните съдове, костите и свързващите тъкани.
 • Подкрепа на имунната система: Витаминът повишава имунната функция, като подпомага производството и дейността на бели кръвни клетки, които се борят с инфекции и заболявания.
 • Подобряване на усвояването на минерала желязо: Той улеснява усвояването на желязо от растителни източници, като зърнени култури и зеленчуци. Това е полезно за хора, които следват вегански или вегетариански диети.

Марките, на които можете да се доверите

В аптека Нове Фарм ще намерите изобилие от световно признати марки, на които можете да се доверите. 

Тук ви представяме само част от качествените хранителни добавки, от които да изберете: 

 • Островит (Полша) - Полската фирма произвежда висококачествени хранителни добавки за над 40 страни. Продуктът на Островит е разпределен в 90 таблетки витамин С 1000 мг, които могат да осигурят дневен прием за три месеца.
 • Alive - Nature’s way (САЩ) - Сертифициран от Quality Assurance International, витамин С на Nature’s way е един от най-добрите избори за такъв продукт. Съставът му включва аскорбинова киселина, биофлавоноиди и кофактори, които подпомагат абсорбцията, като остава щадящ за стомаха.
 • Цетебе АКТИВ + ЦИНК за смучене - (СТАДА - Германия) - Таблетките за смучене Цетебе съдържат витамин С и цинк, което ги прави чудесен имуностимулатор, а приятният им вкус и ниска дозировка прави използването подходящо като дневна доза витамин С при деца.
 • Упсавит Витамин С - UPSA (Франция) - UPSA e утвърдена френска фармацевтична компания, чиито продукти завладяват пазара с качеството и високия си стандарт си от 1935 година. Витамин С на УПСА е под формата на разтворими таблетки, чиято дозировка е достатъчна за дневна доза аскорбинова киселина.
 • Jamieson (Канада) - С над стогодишна история, брандът е най-известният и предпочитан такъв за хранителни добавки в Канада. Витамин С на Jamieson се предлага в дозировка, подходяща за дневен прием на Л-аскорбат под формата на вкусни дъвчащи таблетки. 

Защо да изберете Витамин С от онлайн аптека Нове Фарм

Аптека Нове Фарм работи единствено с проверени доставчици на фармацевтични продукти и предлага качествени лекарства и хранителни добавки от утвърдени производители на добра цена.

Доставката е бърза и надеждна, а нашите фармацевти са винаги на линия, за да ви предложат индивидуална консултация и съвет при избора на продукт. 

Често задавани въпроси 

 • Каква доза е необходима за поддържане на нивата на Витамин С за възрастни?

  Възрастните се нуждаят най-малко от около 100 мг на ден, за да поддържат нивата на витамин С в здравословните граници. Тези дози могат да се увеличат по време на есенно-зимния сезон или при контакт със заразно болни.
 • Кога и как се приема витамин Ц?

  Най-добре е витамин Ц да се приема с храна и да се раздели на два приема, за да се поддържат нивата му през целия ден. Не се препоръчва приемането непосредствено преди лягане, тъй като има ободрителен ефект.
 • Кой има нужда от хранителна добавка витамин С?

  О такава добавка има нужда всеки, който не може да внесе в менюто си необходимото количество витамин С и не успява чрез хранителни вещества да поддържа нивата на този витамин.