Хранителни добавки и витамини за диабетици

Артикули 1-32 от 58

Страница
на страница
Настрой низходяща посока
 1. NF ПАНТЕТИН /ВИТАМИН Б5/ КАПС. 450МГ Х 60
  • Безплатна доставка
 2. NF АЛФА-ЛИПОЕВА КИСЕЛИНА КАПС 400МГ Х 60
  • 15%
  • Онлайн промо
  • "Участие в томбола" - условия в Блога.
  Natural Factors NF АЛФА-ЛИПОЕВА КИСЕЛИНА КАПС 400МГ Х 60
  Промо цена 50,99 лв. Редовна цена 59,99 лв.
 3. NF АЛФА-ЛИПОЕВА КИСЕЛИНА КАПС 200МГ Х 60
  • 15%
  • Онлайн промо
  • "Участие в томбола" - условия в Блога.
  Natural Factors NF АЛФА-ЛИПОЕВА КИСЕЛИНА КАПС 200МГ Х 60
  Промо цена 27,53 лв. Редовна цена 32,39 лв.
 4. NF ВИТАМИН Б3 ТАБЛ. 100МГ Х 90
  • 15%
  • Онлайн промо
  • "Участие в томбола" - условия в Блога.
  Natural Factors NF ВИТАМИН Б3 ТАБЛ. 100МГ Х 90
  Промо цена 12,91 лв. Редовна цена 15,19 лв.
 5. NF БЕРБЕРИН КАПС 500МГ Х 60
  • 15%
  • Онлайн промо
  • "Участие в томбола" - условия в Блога.
  Natural Factors NF БЕРБЕРИН КАПС 500МГ Х 60
  Промо цена 54,55 лв. Редовна цена 64,19 лв.

Артикули 1-32 от 58

Страница
на страница
Настрой низходяща посока

Ако вие или ваш близък страдате от диабет, може би сте чули, че има хранителни добавки и витамини, които могат да помогнат в опитите ви да контролирате състоянието и да подобрите здравето си. 

 

При правилна дозировка и изготвен режим на лечение, тези добавки могат да окажат много положително влияние върху цялостното състояние на организма и да ви помогнат да се справите с неприятните симптоми. Нека да разгледаме кои са различните видове и какви са техните ефекти.

Какво представляват хранителните добавки за диабет?

Хранителните добавки за диабет са допълнителни вещества, които могат да се съчетаят с диетичния режим и предписаните лекарства. Те спомагат да се поддържа цялостното здраве и да се намали рискът от усложнения, съпровождащи заболяването.

 

Обикновено се приемат орално под формата на капсули, таблетки или течност, за да запълнят дефицит на конкретно вещество в организма. Приемът може също така да има благоприятен ефект за метаболизма, кръвната захар, инсулиновата чувствителност и процесите на възпаление при болните от диабет.

Какви са видовете добавки за диабетици и какво е тяхното действие?

Съществуват много разновидности с различни съставки, но можем да ги разделим на 2 основни категории: тези, които съдържат витамини, минерали и микроелементи и тези, които съдържат билки за диабет

 

Ето и най-често ползваните от първата категория:

 • Омега 3 мастни киселини- доказани са ползи при намаляване нивата на триглицериди и възпаление при диабетици и подобрение на сърдечното здраве.

 • Витамин D - подпомага контрола на теглото, регулацията на инсулина и нивото на кръвната захар при хора с диабет тип 2.

 • Хром - полезен в хранителни добавки при диабет тип 2 и инсулинова резистентност, което представлява преддиабетно състояние; подобрява инсулинова чувствителност и намалява нивата на глюкоза в кръвта.

 • Алфа-липоева киселина - силен антиоксидант, който намалява оксидативния стрес и възпалението в организма, като предпазва от диабетни усложнения.

 

Други вещества, подходящи за хранителна добавка при диабет включват витамин С, магнезий, пантотенова киселина, пробиотици, коензим Q10, както и фолиева киселина.

 

Когато говорим за билкови лекарства за диабет, обикновено споменаваме съставки като канела, бял трън, берберин и сминдух. Въпреки че са необходими повече изследвания за тяхната ефективност, те имат неоспорими положителни ефекти при хора, страдащи от хроничното заболяване.

 

Ето и кои са те:

 • Повишават инсулиновата чувствителност.
 • Подобряват нивата на кръвната захар.
 • Понижават нивата на холестерол.
 • Намаляват риска от усложнения като периферно увреждане на кръвоносните съдове.

 

Имайте предвид, че нито една добавка не може да замени ключовата роля на диетичното хранене при захарен диабет. Все пак, правилната суплементация спомага за намаляването на вредните последствия на заболяването в дългосрочен план.

Какви са препоръките при прием на подобни добавки?

Приемът на билкови хапчета за диабет или комбинирани витамини за диабетици могат да имат благоприятен ефект в рамките на диетичното хранене. Той не замества балансираната диета, физическите упражнения или предписаните лекарства.

 

Фармацевтите на Нове Фарм ви съветват да се консултирате с лекар преди да започнете прием на нова хранителна добавка. Здравните специалисти ще определят подходящия вид добавка и начин на прием, за да се осигури безопасна употреба без риск от неблагоприятни взаимодействия с други лекарства.

 

Вещества и добавки за понижаване на кръвна захар може да намерите под формата на капсули, течност или таблетки. Препоръчителната дневна доза, честота и време на прием варират според конкретния продукт, затова е важно да се спазват указанията на етикета или препоръките на лекаря.

Доверени марки витамини за диабетици

За да гарантирате максимална ефективност, заложете на брандове с доказано качество на продуктите и добри отзиви от клиенти. 

 

Ето и някои от най-разпознаваемите марки на пазара:

 • Fortex - набор от добавки за диабет, внимателно формулирани за поддържането на здравословни нива на кръвната захар и цялостно здраве. Техните продукти често съдържат комбинация от витамини, минерали и билкови екстракти, за да осигурят пълна грижа.

 • Nature's Way - марка, известна със своите висококачествени натурални продукти. Техните диабетични добавки често съдържат съставки като канела, алфа-липоева киселина и други видове екстракти от билки и комбинации от витамини и минерали.

 • Swanson - надеждна марка, която предлага разнообразни продукти за диабетици, подкрепени от научни изследвания. Според конкретния тип, те могат да включват витамини и минерали като хром, магнезий и алфа-липоева киселина, които са известни с положителния си ефект върху кръвната захар.

 • Bioherba - специализирана в билкови добавки за диабетици, като някои от тях съдържат сминдух, бял трън и други екстракти, които носят ползи за хора, страдащи от хроничното заболяване.

 • Ostrovit - марка с разнообразие от висококачествени хранителни добавки, включително такива, предназначени за хора с диабет. Специалната формула на продуктите е изградена от минерали, витамини, микроелементи и растителни екстракти за поддържане на здравословно ниво глюкоза в кръвта.

 

Други предпочитани продукти са Допелхерц Актив витамини за диабетици, Magnalabs, SWANSON и др. 

Защо да изберете хранителни добавки за диабет от онлайн аптека Нове Фарм?

В Онлайн Аптека Нове може да откриете лицензирани продукти с доказан състав и произход от реномирани марки. При нас ще намерите препоръчаната от вашия лекар хранителна добавка за диабет на добра цена и с възможност за бърза доставка до адрес. 

 • Необходими ли са хранителните добавки и витамини за хора с диабет?

  Лекарите често ги препоръчват като допълнение към назначеното лечение, за да подсилят ефективността и постигнатите резултати. 
 • Могат ли витамините да заменят лекарствата за диабет?

  Не, хранителните добавки и витамините не заместват предписаните лекарства за диабет или спазването на препоръчителната диета.
 • Какви ползи носят?

  Тези продукти могат да помогнат за регулиране на нивата на кръвната захар, подобряване на инсулиновата чувствителност и намаляване на риска от усложнения. Някои от тях са ефективни за подсилване на имунната система, както и за контрол върху повишено кръвно налягане.
 • Кои са най-добрите витамини за диабетици?

  На пазара се предлагат разнообразни продукти, но най-добрият за вас може да бъде определен от вашия лекар. Той ще ви информира какви витамини да закупите, каква е правилната дозировка, дали трябва да ги приемате по време на хранене и т.н.