Витамин К

16 Артикули

на страница
Настрой низходяща посока
 1. СОЛГАР ВИТАМИН К2 КАПС 100МКГ Х 50
  • 20%
  • Онлайн промо
  • Срок на годност на продукта 31.10.2024г.
  • Срок на годност на продукта 30.11.2024г.
  Solgar СОЛГАР ВИТАМИН К2 КАПС 100МКГ Х 50
  Промо цена 71,99 лв. Редовна цена 89,99 лв.

16 Артикули

на страница
Настрой низходяща посока

Не винаги успяваме да се снабдим с достатъчно витамини от диетата си и понякога се налага да ги приемаме допълнително, поради различни проблеми с усвояването им от храната. 

В такива ситуации се препоръчва прием на хранителни добавки, съдържащи водоразтворими или мастноразтворими витамини. Човешкото тяло изисква подходящ баланс от съставки като витамини, минерали и микроелементи, а това включва разбира се и витамин K.

Какво представляват хранителните добавки с витамин К

Хранителните добавки с витамин К са продукти, които съдържат витамин К в една от неговите форми – обикновено като витамин К1 (филохинон) или витамин К2 (менахинон). 

Те се предлагат в различни форми, включително таблетки, капсули, течности и спрейове. Целта на добавките е да осигурят допълнителен витамин К в организма на хора, които може да не получават достатъчно от него с храната си или имат определени здравословни състояния, които изискват повишен прием.

Какви видове биват добавките с витамин К?

Най-често витамин К може се предлага под формата на хапчета или капки

Витамин К капки се използва най-вече в ранна детска възраст. Това е и методът за прием на витамин К при новородени и е основен избор на медицинските лица, когато трябва да изпишат витамин К за бебета.

Съществуват и капсули с различни концентрации на веществата. В някои от тях се комбинират витамин Д, както и витамин К и калций, тъй като съчетаването им дава по-добър ефект в определени здравословни ситуации, включително при търсене на добавки за калциране на крехки кости. 

Можете да откриете и витамин К ампули, които са предназначени за мускулно инжектиране и се прилагат при специфични медицински показания. Обикновено тази форма на витамин К е използвана за въздействие върху съсирването на кръвта.

Как се приема витамин К и как действа на тялото?

Витамин К се метаболизира в черния дроб и в организма е важен за правилната функция на сърдечно-съдовата система и кръвта, главно за съсирването и кръвоносните съдове. 

Този витамин играе роля и в синтеза на различни протеини в кръвта, бъбреците и костите. Помага и за здравето на костите, което е съществено за витамин К действие, което не бива да се пропуска при костни проблеми.

При дефицит на витамин К в тялото могат да настъпят разнообразни състояния, характеризиращи се с деминерализация на костите, крехки кости, повишена склонност към кървене и липса на важни протеини. 

Особено опасна е липсата на витамин K в ситуации, характеризиращи се с нараняване на кръвоносните съдове, тъй като тогава им липсва съществена съставка за възстановяване на целостта чрез процеса на съсирване.

Дозата на всяка от добавките е описана индивидуално. Причината е, че нуждите от витамин К, приложението и дозирането му варират. Те зависят от формата на лекарството, от концентрацията му и/или съдържанието или липсата на добавени вещества, като например на калция. 

На кои марки можете да се доверите

Независимо, че на пазара има голям избор от хранителни добавки с витамин К, изборът на качествен продукт е от изключително значение за неговото действие. 

Ето част от марките, на които можете да се доверите при избора на витамин К: 

 • Swanson (САЩ) - Американският бранд успешно предлага продуктите си на пазара от над половин век. Хранителните добавки на марката Swanson, създадени в съответствие с добрите производствени практики, са символ на качество и минават редица допълнителни тестове, доказващи свойствата и чистотата на суровините, от които са направени.

 • Natural Factors (Канада) - Брандът произвежда едни от най-висококачествените витамини, минерали, хранителни добавки и билки за своите потребители. Витамин К на Natural Factors се предлага както самостоятелно под формата на капсули, така и в комбинация с витамини А и D3 под формата на капки в помощ на доброто зрение.
 • Solgar (САЩ) - Витамините и добавките Solgar се произвеждат в САЩ с подбрани съставки от цял свят от в малки партиди и с най-добрите суровини. Именно затова името на бранда се свързва с качество. Витамин К на марката Солгар се предлага под формата на капсули и в разфасовка, подходяща да осигури дневната доза от витамина за почти два месеца.

 • Webber naturals (Канада) - Продуктите на Webber Naturals се отличават с високо качество, тъй като всяка партида е строго тествана и не съдържа ГМО. Многобройните сертификати, доказващи чистотата на съставките, прави канадския бранд един от най-добрите избори за производител хранителни добавки. Витамин К на Webber Naturals е под формата на менахинон 7 (МК-7), което е най-биодостъпната форма на витамина.

 • Doppelherz (Германия) - С над стогодишна история немският бранд се радва на доверие от своите потребители и предлага разнообразие от хранителни добавки за всички нужди. Витамин К на Допелхерц е под формата на таблетки. Във всяка доза е съчетано действието на витамин К с калций и витамин D3. Тази чудесна комбинация, насърчава здравето на костите, зъбите, състоянието на кръвта и мускулите само в една таблетка дневно. 

Независимо коя от марките изберете, за да набавите своята дневна доза витамин К, ще получите най-доброто качество на най-добра цена в онлайн аптека Нове Фарм

Защо да изберете хранителни добавки с витамин К от онлайн аптека Нове Фарм

Хранителните добавки на онлайн аптека Нове Фарм са специално подбрани така, че да отговарят на потребностите на клиентите и да съчетаят високото качество с добрата цена. 

При нас винаги ще намерите хранителни добавки от проверени доставчици и производители, които отговарят и надминават стандартите за качество

Често задавани въпроси

 • Каква е разликата между витамини К1 и К2?

  Витамин К1 (филохинон) се намира предимно в зеленолистните зеленчуци и е отговорен главно за съсирването на кръвта. Витамин К2 (менахинон) се намира в животински продукти и ферментирали храни и се свързва с поддържането здравето на костите и сърдечно-съдовата система.
 • Може ли приемът на витамин К да помогне при остеопороза?

  Има изследвания, които показват, че витамин К2 играе роля в здравината на костите и може да бъде полезен при управлението на остеопорозата в комбинация с калций и витамин D.
 • Какво време от деня е най-добро да приемам витамин К?

  Витамин К обикновено може да се приема по всяко време на деня. Тъй като той е мастноразтворим, е добре да се приема с храна, която съдържа мазнини и помага за по-добра абсорбция от организма.
 • Кои са най-добрите храни, богати на витамин К?

  Набавянето на витамин К може да се осигури в диетата с храни като зелени листни зеленчуци, авокадо, месо, твърди сирена, киви и други.