Витамин А

18 Артикули

на страница
Настрой низходяща посока
 1. НОВЕ ФАРМ МУЛТИВИТАМИНЕН СИРОП С БЪЗ 200МЛ
  • 15%
  • Онлайн промо
  Novae Pharm НОВЕ ФАРМ МУЛТИВИТАМИНЕН СИРОП С БЪЗ 200МЛ
  рейтинг:
  100%
  Промо цена 22,09 лв. Редовна цена 25,99 лв.
 2. SWEDISH NUTRA БЮТИ КОСА, КОЖА И НОКТИ КОМПЛЕКС 500МЛ SWEDISH NUTRA
  Промо цена 41,61 лв. Редовна цена 48,95 лв.
 3. НОВЕ ФАРМ КОМПЛЕКТ
  • 15%
  • Онлайн промо
  Novae Pharm НОВЕ ФАРМ КОМПЛЕКТ "СПОРТ И ТОНУС"
  Промо цена 36,29 лв. Редовна цена 42,69 лв.
 4. НОВЕ ФАРМ КОМПЛЕКТ
  • 20%
  • Онлайн промо
  Novae Pharm НОВЕ ФАРМ КОМПЛЕКТ "ЗДРАВЕ"
  Промо цена 48,56 лв. Редовна цена 60,70 лв.
 5. НОВЕ ФАРМ КОМПЛЕКТ
  • 20%
  • Онлайн промо
  Novae Pharm НОВЕ ФАРМ КОМПЛЕКТ "ИМУНИТЕТ"
  Промо цена 55,03 лв. Редовна цена 68,79 лв.
 6. ХАЯ ЛАБС ВИТАМИН А 10,000 IU МЕКИ КАПС. Х 100
  • 15%
  • Онлайн промо
  HAYA Labs ХАЯ ЛАБС ВИТАМИН А 10,000 IU МЕКИ КАПС. Х 100
  Промо цена 11,90 лв. Редовна цена 14,00 лв.
 7. СОЛГАР ВИТАМИН А 5000IU ТАБЛ. X 100
  • 35%
  • Онлайн промо
  Solgar СОЛГАР ВИТАМИН А 5000IU ТАБЛ. X 100
  Промо цена 28,27 лв. Редовна цена 43,49 лв.
 8. POWER OF NATURE POWER OF NATURE ПЛАТИНУМ МУРИНОЛ КАПС. X 60
  Промо цена 14,88 лв. Редовна цена 18,60 лв.
 9. СУОНСЪН ВИТАМИН А 1500МКГ + Д 10МКГ СОФТ ГЕЛ КАПС Х 250 SW004
  • 20%
  • Онлайн промо
  SWANSON СУОНСЪН ВИТАМИН А 1500МКГ + Д 10МКГ СОФТ ГЕЛ КАПС Х 250 SW004
  Промо цена 26,88 лв. Редовна цена 33,60 лв.
 10. СУОНСЪН ВИТАМИН А СОФТ ГЕЛ КАПС 3МГ Х 250 SW001
  • 20%
  • Онлайн промо
  SWANSON СУОНСЪН ВИТАМИН А СОФТ ГЕЛ КАПС 3МГ Х 250 SW001
  Промо цена 25,44 лв. Редовна цена 31,80 лв.

18 Артикули

на страница
Настрой низходяща посока

Витамин А (ретинол) е един от есенциалните витамини за човешкото здраве. Той е необходим в достатъчни количества, за да се поддържа здравето на организма. 

Като мощен антиоксидант, витамин А действа благоприятно върху кожата и помага за поддържането на добро зрение.

Какво представляват хранителните добавки с витамин А

Хранителните добавки съдържат витамин А в течна или твърда форма. Те се продават като капсули или ампули, а в тях може да се съдържа концентрация от 10000 и 5000 IU

Те са особено полезни, когато не можете да си набавите достатъчно витамин А от храни или организмът ви не го усвоява поради здравословни проблеми. Освен това добавките предназначени и за специфични състояния, при които е необходим допълнителен прием. 

Витамин А е мастноразтворим витамин, който се прилага локално, орално (през устата) или с мускулна инжекция.

Какви са видовете добавки с витамин А

Обикновено витамин А за лице се предлага под формата на ампули, кремове или други съставки за локално приложение. Витамин А за очи може да се използва в различни форми, в зависимост от точното заболяване за лечение. 

Обикновено другите освен локални форми на бета каротин (провитамин А) или витамин А са капсули и ампули. Съществуват също и витамин А капки с различна концентрация и дозировка.

Често в аптечната мрежа ще го срещнете и в комбинирани продукти, като например комбинация от витамин А и витамин Е. Могат да се предлагат и други съчетания, в зависимост от предназначението.

Как се приема витамин А как действа на тялото

Добавките с витамин А се приемат локално през устата или под формата на витамин А ампули за локално или инжекционно приложение (само при лечение от медицинско лице). Витаминът се натрупва в черния дроб и се разпределя във всяка тъкан в организма.

Важна основна функция на витамина е поддържане на здравето на кожата на лицето. Преимуществото му обаче е и поддържането на зрението в оптимално състояние и борбата с очни заболявания.

Особено ценен е за имунната система и участва в в борбата срещу свободните радикали. 

Витамин А си взаимодейства с различни хормони в човешкото тяло, включително хормоните на щитовидната жлеза. По този начин той съдейства за здравето на организма на редица нива, включително чрез осигуряване на оптимален метаболизъм.

Витаминът е необходим за здравето на костите и дефицит на витамин А може да доведе до болки в тях или различни здравословни проблеми, свързани с неправилен метаболизъм на костите.

Витаминът има изключително важна роля в репродуктивната система, а също така и за развитието на половите клетки и за развитието на бебето в корема на майката. Именно това е причина за често препоръчвания прием на витамин А по време на бременност.

Допълнително, витамин А действа противовъзпалително на лигавицата на стомашно-чревния тракт, способства за здравето на сърдечно-съдовата система и за поддържането на здрав метаболизъм. Последното е валидно включително и при диабетици, където витаминът подпомага цялостното лечение.

Марките, на които можете се доверите

За да ви помогнат в избора на най-добрия витамин А, нашите фармацевти изготвиха списък с марките, на които можете да се доверите при избора си: 

 • FRANK FRUTIES (Швейцария): Продуктите на FRANK FRUTIES гарантират високи стандарти за качество и производство, характерни за швейцарските продукти. Те са едни от най-вкусните хранителни добавки на плодова основа и са направени от 95% плодове. Благодарение на естествения си произход, са подходящи за вегани и не съдържат консерванти, оцветители или добавена захар. 
 • Solgar (САЩ): Един от водещите производители на хранителни добавки, известен със своя ангажимент към научно-изследователската дейност и иновациите в областта на хранителните добавки. Компанията използва най-новата система за пречистване на водата, базирана на принципа на обратната осмоза и след всички етапи на производство извършва над 130 контролни теста.
 • POWER OF NATURE (Гърция): Брандът се фокусира върху използването на натурални съставки в разнообразие от продукти. Това включва витамини, минерали и билкови добавки за подпомагане на общото здраве и благосъстояние. Брандът се ангажира още с устойчивост и екологично отговорно производство, тъй като често използва органични и необработени съставки. 
 • OMEGA VITA (България): Бранд за хранителни добавки, специализиран в предлагането на продукти с високо съдържание на омега-3 киселини и мастноразтворими витамини, от които са и витамин А, витамин D, витамин Е и др. Брандът е известен още и със своя ангажимент към качеството и чистотата на своите продукти, като често използва рибено масло от устойчиви източници.
 • SWANSON (САЩ): Утвърден бранд в индустрията за хранителни добавки, предлагащ широка гама от висококачествени витамини, минерали, билкови добавки и други здравословни продукти. Компанията е известна със своя строг контрол на качеството и прозрачността на своите производствени процеси, което включва използването на сертифицирани лаборатории за тестване на продуктите.

Независимо коя марка изберете, това, което ще получите е качествена хранителна добавка. В случай, че се колебаете кой е вашият продукт, не се колебайте да се свържете с нашите фармацевти, които с радост ще ви помогнат. 

Защо да изберете витамин А от онлайн аптека Нове Фарм 

С витамин А от Нове Фарм, вие инвестирате в своето здраве с продукт, който поддържа вашата имунна система, зрение и кожа, като същевременно се възползвате от удобството на бързата и лесна онлайн покупка.

Нове Фарм предлага висококачествен витамин А на утвърдени марки, който е строго тестван и одобрен, за да гарантира максимална ефективност и безопасност за вашето здраве.

Избирайки витамин А от онлайн аптека Нове Фарм, вие се доверявате на удобството и надеждността на модерната фармация, която ви доставя здраве директно до вашия дом.

Често задавани въпроси

 • Какви са ползите от приема на витамин А?

  Витамин А е важен за поддържането на здравето на очите, здравия външен вид на кожата и подкрепата на имунната система.
 • Могат ли да възникнат странични ефекти от приема на витамин А?

  Употребата на витамин А в прекомерни количества може да доведе до токсичност, особено ако се приема във форма на добавки, затова винаги трябва да се спазва указанието на етикета.
 • Кои храни са богати на витамин А?

  Витамин А се среща в различни храни, включително моркови, сладки картофи, спанак, мляко и яйца и др.