Лекарства за уши

18 Артикули

на страница
Настрой низходяща посока
  1. CAPEYPHARMA ОЛИВОКАП СПРЕЙ ЗА УШИ 15МЛ
    Промо цена 9,69 лв. Редовна цена 11,39 лв.

18 Артикули

на страница
Настрой низходяща посока

Грижата за здравето включва и избора на подходящи лекарства за уши. Тяхната роля е да излекуват възпалението, да почистят ушния канал и да намалят болката в резултат на гъбични инфекции. Могат да се открият под формата на спрейове и капки, като при избор е важно да се заложи на качествени продукти с хубав състав. В онлайн аптеката ще откриете именно такива фармацевтични предложения, които се отпускат без рецепта и могат да бъдат закупени от сайта на Aptekanove.bg на приемливи цени.

Видове лекарства за уши

Доста от лекарствата за уши се продават без лекарско предписание. Такива са почистващите медикаменти и тези за отпушване на ушния канал. Противовъзпалителните са също често търсен продукт, като са ефективни при отит и при появата на гъбички. Използват се за овладяване на възпалението, причиняващо силна болка, висока температура и дискомфорт. При правилна употреба, лекарствата водят до успокояване и трайно оздравяване.

Какви продукти ще видите в категорията?

Противогъбични или за почистване на ушната кал, лекарствата от този тип са сред важните компоненти в домашната аптечка. В раздела ви очакват много различни видове, намиращи добро приложение при сърбеж, болезнени усещания в ушния канал, при необходимост от неговото чистене и при възпалени уши. Нашите предложения са следните:

  • капки – инфекциите на ушите са често срещани не само при децата, но и при възрастните. Подобни състояния не са единственият повод да посегнем към лекарствен продукт като капките. Екземите, сухотата, болката и лющенето също оправдават употребата на капки;
  • спрейове за възрастни – почистващите видове се използват за правилното почистване на ушната кал, чието предназначение е да предпазват ушите от инфекции и замърсявания. Ако обаче нейното количество стане твърде голямо, тя започва да вреди и затова е нужно да се отстранява периодично;
  • спрейове за деца – премахването на ушната кал (церумен) е важно да се осъществява много внимателно при най-малките. Клечките с памук не винаги са най-доброто средство за целта – впръскването на спрей е по-ефективен метод, при който калта не се набутва навътре, а изтича навън;
  • шумоизолиращи тапи – те са идеален начин да предпазим слуха си от увреждане по време на работа. Използват се също така и по време на сън. Защитават още от прах и вода, като са подходящи за многократна употреба.

Преди да приложите някое от тези лекарства, трябва да прочетете внимателно листовката и след това да преминете към използване на продукта.

Как и колко често трябва да чистим ушния канал?

Внимателното почистване на ушите е част от рутината, свързана с поддържането на висока хигиена. Важно е да знаете, че е хубаво чистенето да се извършва внимателно и посредством подходящите средства – целта е да се поддържа добро ушно здраве и изострен слух, който често се нарушава при излагането на много силен шум и недобра грижа на този орган от човешкото тяло.