Лекарства за уши

9 Артикули

на страница
Настрой низходяща посока

9 Артикули

на страница
Настрой низходяща посока

Грижата за здравето включва и избора на подходящи лекарства за уши. Тяхната роля е да излекуват възпалението, да почистят ушния канал и да намалят болката в резултат на гъбични инфекции. Могат да се открият под формата на спрейове и капки, като при избор е важно да се заложи на качествени продукти с хубав състав. В онлайн аптеката ще откриете именно такива фармацевтични предложения, които се отпускат без рецепта и могат да бъдат закупени от сайта на Aptekanove.bg на приемливи цени.

Видове лекарства за уши

Доста от лекарствата за уши се продават без лекарско предписание. Такива са почистващите медикаменти и тези за отпушване на ушния канал. Противовъзпалителните са също често търсен продукт, като са ефективни при отит и при появата на гъбички. Използват се за овладяване на възпалението, причиняващо силна болка, висока температура и дискомфорт. При правилна употреба, лекарствата водят до успокояване и трайно оздравяване.

Какви продукти ще видите в категорията?

Противогъбични или за почистване на ушната кал, лекарствата от този тип са сред важните компоненти в домашната аптечка. В раздела ви очакват много различни видове, намиращи добро приложение при сърбеж, болезнени усещания в ушния канал, при необходимост от неговото чистене и при възпалени уши. Нашите предложения са следните:

  • капки – инфекциите на ушите са често срещани не само при децата, но и при възрастните. Подобни състояния не са единственият повод да посегнем към лекарствен продукт като капките. Екземите, сухотата, болката и лющенето също оправдават употребата на капки;
  • спрейове за възрастни – почистващите видове се използват за правилното почистване на ушната кал, чието предназначение е да предпазват ушите от инфекции и замърсявания. Ако обаче нейното количество стане твърде голямо, тя започва да вреди и затова е нужно да се отстранява периодично;
  • спрейове за деца – премахването на ушната кал (церумен) е важно да се осъществява много внимателно при най-малките. Клечките с памук не винаги са най-доброто средство за целта – впръскването на спрей е по-ефективен метод, при който калта не се набутва навътре, а изтича навън;
  • шумоизолиращи тапи – те са идеален начин да предпазим слуха си от увреждане по време на работа. Използват се също така и по време на сън. Защитават още от прах и вода, като са подходящи за многократна употреба.

Преди да приложите някое от тези лекарства, трябва да прочетете внимателно листовката и след това да преминете към използване на продукта.

Как и колко често трябва да чистим ушния канал?

Внимателното почистване на ушите е част от рутината, свързана с поддържането на висока хигиена. Важно е да знаете, че е хубаво чистенето да се извършва внимателно и посредством подходящите средства – целта е да се поддържа добро ушно здраве и изострен слух, който често се нарушава при излагането на много силен шум и недобра грижа на този орган от човешкото тяло.