Презервативи и лубриканти

Артикули 1-32 от 39

Страница
на страница
Настрой низходяща посока

Артикули 1-32 от 39

Страница
на страница
Настрой низходяща посока

Пазарът на контрацептиви съдържа изобилие от различни видове бариерна контрацепция, която може да предпази не само от нежелана бременност, но и от болести, предавани по полов път. Всеки модел презервативи се различава не само по своята конфигурация и естеството на релефа, но и по вида на използвания лубрикант.

Какви видове презервативи ще откриете в Аптека Нове?

Една от най-разпространените марки на пазара е Durex. Ето какво ще откриете:

  • Ултра тънки – помагат за максимално усещане;
  • Оребрени – благодарение на специалните релефни повърхности те засилват усещанията и на двамата партньори;
  • Нелатексови – поради факта, че са направени без използване на латекс се препоръчва предимно за страдащи от алергии. Тъй като са много тънки (но здрави), те ще бъдат оценени и от онези хора, при които латексовите презервативи намаляват чувството им на удоволствие;
  • Различни вкусове и аромати – те също могат да стимулират сетивата на партньорите. Използват се главно по време на орална любов.

Най-добре е да изберете модели според вашите нужди и предпочитания.

Защо е важно правилното поставяне на презерватива?

Както знаете, презервативът е най-популярното и надеждно средство за защита срещу сексуални заболявания и нежелана бременност. Надеждността на презерватива директно зависи от човешкия фактор: поставяне, съхранение, използване. Правилното поставяне е на първо място, за добро задържане на семенната течност в него, както и размера – ако не е подходящ за вас, няма как да го поставите правилно. Стъпките са прости – след като отворите опаковката, хванете с два пръста връхчето на кодома. С бавни движения го плъзнете надолу. Уверете се, че не е попаднал въздух в резервоарчето при поставяне – това може да попречи на функциите му.

Какво представляват лубрикантите?

Лубрикантите за интимност са инструменти, които помагат за подобряване на качеството на интимните отношения. Те се използват от много двойки, по различни причини, най-често за овлажняване. Лубрикантите имат различен състав (на водна основа, силиконови и др.), а някои притежават и допълнителен възбуждащ или загряващ ефект. Използват се за подобряване на плъзгането по време на полов акт, компенсира липсата на естествено смазване, увеличаване на продължителността на сексуалния контакт.

Какво значение има употребата им, ако правите опити за забременяване?

Много двойки с проблеми със зачеването губят спонтанност по време на интимност. Половият акт се превръща в рутина и основната му цел е шансът за бебе. Взаимното удоволствие изчезва на заден план, което води до намаляване на либидото. 

В такива случаи е необходимо да използвате лубрикант, за да се отървете от вагинална сухота. Липсата на сексуална секреция затруднява достигането на сперматозоидите до яйцеклетката, което намалява шанса за забременяване. Най-доброто време е през овулацията. Освен това сухият полов акт увеличава риска от нараняване на лигавицата, а също така води до болка и дискомфорт, поради което е необходима употреба на лубрикант. 

Защо да изберете Аптека Нове?

В каталога на онлайн аптеката Aptekanove.bg можете да откриете презервативи и лубриканти за всеки вкус. Според това, което харесвате, изберете продуктите, отговарящи на вашата личност. Възползвайте се от невероятни цени и истинско удоволствие.