Слънцезащитни продукти

37 Артикули

на страница
Настрой низходяща посока

37 Артикули

на страница
Настрой низходяща посока

Колкото и да обичаме бронзовия загар, не бива да забравяме за вредата, която яркото слънце нанася на кожните клетки. Тук ще откриете качествена слънцезащита, с която можете да предпазите лицето и тялото си от UVA и UVB лъчите.

Съвети за слънцезащита

Фотостареене

Напредването на възрастта не е единствената причина за промяната на външния вид и еластичността на кожата. Доказано е, че сред външните фактори именно на слънцето се пада най-голямата „вина“ за нейното изсушаване и състаряване. Слънцезащитата е задължителна още от най-ранна възраст. Тя предпазва епидермиса от навлизането на ултравиолетовите лъчи и подпомага неговата естествена бариера срещу тях.

Важно е да нанасяте защитна козметика не само, когато сте на плажа, но и при разходки на открито в градска среда.

Рискове

При правилна слънцезащита вие ще предпазите лицето и тялото си от образуването на нежелани пигментни петна, от изсушаване и от появата на преждевременни бръчки. Много важна функция на тази козметика е също, че тя дори може да предотврати развитието на меланом (рак на кожата).

Типове кожа

Всеки от нас има различен тен, който се обуславя от наследствеността. Хората с по-тъмен телесен цвят имат по-силна натурална защита и по-лесно придобиват шоколадов загар, докато по-светлите са склонни към почервеняване и кожни раздразнения. Обърнете внимание на слънцезащитния фактор. Колкото по-светла е кожата ви, толкова по-висок е добре да бъде той.

Подновяване

Ефектът на слънцезащитата не трае цял ден. Ако сте изложени на слънце продължително време, подновявайте защитния слой на всеки два часа.

Какви видове слънцезащитни продукти предлагаме

  • Различен фактор. SPF варира от ниския 6 до най-високия 50+. Козметиката с висок слънцезащитен фактор е препоръчителна за хора със светла, с чувствителна кожа, както и за деца
  • За деца и бебета. Детските формули за нежни и леки, попиват лесно във фината кожа на малчуганите, но същевременно осигуряват мощен защитен филм;
  • Лосиони. Консистенцията им е приятна, лека и лесно попива;
  • Кремове. По-гъсти са и осигуряват качествена грижа;
  • Олиа. Богатата формула се грижи както за защитата, така и за омекотяването на изсушената от слънцето кожна повърхност. Помагат за постигането на бърз красив тен;
  • Спрейове. Нанасянето им е лесно и осигурява мигновена слънцезащита;
  • За лице и тяло. Големите опаковки са отлични за цялото тяло, а формулите на лице са по-деликатни и не оставят мазни следи;
  • За след слънце. Хидратиращите формули помагат за възстановяването на епидермиса след плаж.

Какви марки SPF козметика предлагаме

В каталога на аптеки Нове ще откриете широка гама качествени продукти за слънцезащита на брандове като Nivea, Piz Buin, Chicco и др. Можете да поръчате и онлайн на Aptekanove.bg. Възползвайте се от достъпните цени и бързата доставка за цялата страна!