Билкови бонбони за гърло

21 Артикули

на страница
Настрой низходяща посока

21 Артикули

на страница
Настрой низходяща посока

Дрезгав глас, пресипналост, неприятно усещане при преглъщане - нищо все още не подсказва сериозна инфекция, налагаща прием на лекарства, но в същото време е необходимо някакво действие. 

Независимо дали става въпрос за леки болки в гърлото или временен дискомфорт, състоянието може да бъде облекчено с помощта на билкови бонбони за гърло

Какво представляват билковите бонбони за гърло

Билковите бонбони за гърло са безопасен нелекарствен продукт, продаващ се без рецепта в аптеките и онлайн. Те се използват за облекчаване на симптоми като раздразнено гърло, сухота в устната лигавица, дрезгав глас, пресипналост, а понякога и запушен нос. 

Те са отличен избор, когато не е необходим приемът на сериозни лекарства или е нужно допълнително облекчение на симптомите при настъпило заболяване на дихателните пътища или болно гърло. Съставът им, както подсказва наименованието им, е изцяло природен и се състои от билки. 

Какви са видовете билкови бонбони

Бонбоните за гърло най-често се делят на продукти със захар и такива с подсладители като сорбитол, ацесулфам К, сукралоза, аспартам и др., подходящи за диабетици и хора, спазващи определен режим. 

Различните формули предлагат различен състав, но по правило включват ментол и евкалиптол, успокояващи възпаленията, а с това подпомагат и отпушването на лигавицата на носа. 

Други съдържат комплекс от натурални билкови масла, като масло от мащерка, масло от пелин, масло от салвия или масло от копър. Те облекчават състояния като кашлица, освежават дъха и намаляват болезнените усещания в гърлото. 

Как се приемат бонбоните с билки и как действат на тялото

Едно от най-големите предимства на билковите бонбони е, че могат да бъдат приемани без да се следва строго определен режим. Повечето производители препоръчват между три и пет приема на ден по 1-2 бонбона

Бонбоните за гърло са популярно средство за облекчаване на дискомфорта в гърлото и кашлицата. Не се препоръчва дъвченето им, тъй като бавното разтваряне осигурява продължително облекчение. Обикновено, може да се взема един бонбон на всеки няколко часа.

Много бонбони за гърло съдържат съставки като ментол, които охлаждат и успокояват възпаленото гърло или съдържат антисептични съставки, които помагат за унищожаване на бактерии и микроби в устата и гърлото. Съставки като мед или лимон могат да предложат допълнително облекчение, като омекотяват гърлото и предлагат приятен вкус.

Някои бонбони действат за облекчаване на сухата или раздразнителна кашлица. Разтварянето на бонбона стимулира производството на слюнка, което помага за хидратация на гърлото и облекчава сухотата.

Марките, на които можете да се доверите

Ако търсите име на добра марка, чиито предложения са доказани на пазара, можете да се спрете на следните предложения:

 • Golia (Италия): Бонбоните за гърло Golia са насочени повече към състояния като настинка. Вложените масла от мента и евкалипт имат успокояващо възпаленията действие на гърлото, а липсата на захар в тях ги прави подходящи за диабетици.
 • Кармолис (България): Билковите бонбони Кармолис на компанията Sevex Pharma съчетават синергичното въчдействие на масла, като всяка формула е насочена към определен проблем. Съществуват и бонбони за гърло на марката, създадени за деца, което ги прави подходящ полезен източник на здраве и за най-малките.
 • Лукчета - Захарни Заводи (България): Познати от години, Лукчетата на Захарни заводи непрестанно подобряват своят вкус и качество, а билковият букет ги прави отлични бонбони за гърло.
 • Салус (Германия): Със своите ненадминати билкови сиропи и таблетки, брандът под наименованието Флорадикс печели множество привърженици на пазара. Билковите бонбони на компанията комбинират билки и етерични масла от различни растения, което ги прави отличен избор при облекчение на възпалено гърло.
 • Елма (Гърция): Елма е произведена от лечебна мастикова смола, извлечена от Мастиковото дърво на остров Хиос (Гърция) и е популярна от древността със своите терапевтични свойства. Съставена е единствено от натурални съставки и не съдържа никакви изкуствени подсладители.

Всички продукти в онлайн аптека Нове Фарм са произведени от водещи световни брандове и идват с гаранция за качество и произход. 

Защо да изберете билкови бонбони от онлайн аптека Нове Фарм

Изборът на билкови бонбони от онлайн аптека Нове Фарм предлага уникална комбинация от удобство и качество за подобряване на вашето здраве. 

Онлайн аптеката също така предлага широка гама от продукти, което ви позволява да изберете най-подходящите билкови бонбони според вашите индивидуални нужди и предпочитания и да ги получите с бърза доставка

Често задавани въпроси

 • Какви са предимствата на билковите бонбони за гърло? 

  Билковите бонбони често съдържат естествени съставки като мед, лимон, мента и различни билки, които могат да облекчат болката в гърлото, да успокоят кашлицата и да имат антибактериални свойства.
 • Могат ли билковите бонбони да лекуват възпалено гърло?

  Билковите бонбони могат да облекчат симптомите на възпалено гърло, но не се считат за лекарствено средство. При по-сериозни състояния е препоръчително да се консултирате с лекар.
 • Колко често мога да използвам билкови бонбони за гърло?

  Спазвайте указанията на опаковката или препоръките на здравен специалист. Обикновено, употребата е безопасна при прием няколко пъти на ден.