Дамски тампони

28 Артикули

на страница
Настрой низходяща посока

28 Артикули

на страница
Настрой низходяща посока

Дамските тампони са хигиенни продукти, изработени от абсорбиращи материали, предназначени за вътрешна употреба по време на менструалния цикъл. 

Изработен предимно от влакнести материали, тампонът ефективно абсорбира менструалната течност, предотвратявайки изтичането ѝ. Те са създадени да предоставят надеждна защита, като същевременно позволяват на жените да продължат с активния си начин на живот без притеснения. 

Тампоните за цикъл са подходящи за използване във всяка ситуация, включително плуване, спорт и други физически активности.

Какви са видовете дамски тампони 

Съществуват различни видове дамски тампони, като те могат да се класифицират според размера, абсорбционната им способност, наличието или липсата на апликатор и използваните материали.

Тампоните за момичета често са с по-малък размер и по-ниска абсорбция, което ги прави подходящи за първите години от менструацията. Има и специализирани тампони за плуване, които осигуряват допълнителна защита и увереност при водни спортове.

Размерите варират от "mini" за по-леки дни до "super" и "super plus" за по-интензивни менструални периоди. 

Някои тампони са изработени с апликатори за по-лесно поставяне, докато други са без апликатор и изискват поставяне с помощта на пръсти. Освен това, материалите могат да бъдат синтетични или органични, като последните се препоръчват за жени с чувствителна кожа или предпочитания към екологично чисти продукти.

Как се използват различните дамски тампони

Използването на тампони изисква внимание към хигиената и правилната техника на поставяне. Независимо от типа, основната стъпка е да се отпуснете и да намерите удобна позиция. 

Тампоните с апликатор се вкарват с помощта на пластмасов или картонен апликатор, докато при тези без апликатор, трябва да използвате пръстите си. 

Важно е редовно да сменяте тампона, обикновено на всеки от 4 до 8 часа, за да може да избегнете риск от синдрома на токсичния шок и да поддържате своята лична хигиена. 

Марките, на които можете да се доверите

Изборът на марка тампони е важен аспект от търсенето на идеалния продукт за всяка жена. Някои брандове се отличават с качеството на своите продукти, иновации и ангажимент към устойчивост. 

Доверете се на някой от най-добрите марки на пазара, които ще откриете при нас:

 • O.B.:Марката е истински пионер в света на дамските тампони, особено когато става въпрос за иновации без апликатор. Основната сила на O.B. се крие в тяхната способност да създават високо абсорбиращи тампони, които остават дискретни и удобни за носене. Благодарение на своята уникална технология "SilkTouch" за лесно поставяне и изваждане, O.B. предоставя сигурност и комфорт без компромис. 
 • Event:Основната сила на марката идва от тяхното внимание към детайла в производствения процес, гарантирайки, че всеки тампон е произведен с най-високите стандарти за безопасност и ефикасност. Това прави тампоните на Event предпочитан избор за жени, търсещи надеждност и качество в своите хигиенни продукти.
 • Palomita:Тяхната основна сила е в производството на органични тампони, които са не само безопасни и комфортни за употреба, но и добри за планетата. Palomita използва органичен памук, отгледан без използването на химикали или пестициди, което гарантира, че всеки продукт е изключително мек и приятен за кожата. 

Независимо дали използвате тампони или дамски превръзки по време на цикъл, качеството на продукта е от основно значение за интимното здраве и удобството ви. 

Защо да изберете дамски тампони от онлайн аптека Нове Фарм

Онлайн аптека Нове Фарм предлага широка гама от продукти от водещи брандове, което гарантира, че ще намерите точния продукт, отговарящ на вашите индивидуални нужди. 

При нас получавате бърза и надеждна доставка директно до вашата врата, което е изключително удобно, особено в спешни ситуации. 

Избирайки Нове Фарм, вие се доверявате на експертите, които разбират вашите нужди и предлагат решения, които улесняват и подобряват вашето ежедневие.

Често задавани въпроси:

 • Възможно ли е да плувам, използвайки тампон?

  Да, едно от главните предимства на тампоните е, че те ви позволяват да плувате без притеснения по време на вашата менструация.

 • Безопасни ли са тампоните за момичета, които от скоро имат месечен цикъл?

  Да, тампоните са безопасни за употреба от момичета от самото начало на техния менструален цикъл. Важно е да следвате инструкциите на производителя за правилна употреба. При нужда от съвет за подходящ продукт се консултирайте с нашите фармацевти. 
 • Колко често трябва да се сменя дамският тампон?

  Смяната на тампона е важно за предотвратяване на потенциални здравословни проблеми, като синдрома на токсичния шок (ТСС). Колко често трябва да сменяте тампона зависи от няколко фактора, включително интензивността на вашата менструация, размера и абсорбционната способност на тампона, както и вашите лични предпочитания и активност.