Минерали за пиене

Артикули 1-32 от 210

Страница
на страница
Настрой низходяща посока
 1. Novae Pharm НОВЕ ФАРМ МУЛТИВИТАМИНЕН СИРОП С БЪЗ 200МЛ
  рейтинг:
  100%
  Промо цена 22,09 лв. Редовна цена 25,99 лв.
 2. Novae Pharm НОВЕ ФАРМ МУЛТИВИТАМИНИ А-Я + КОЕНЗИМ Q10 И ОМЕГА-3 ТАБЛ. Х 30
  Промо цена 20,61 лв. Редовна цена 22,90 лв.
 3. Novae Pharm НОВЕ ФАРМ МАГНЕЗИЙ 500 МГ ТАБЛ. Х 30
  Промо цена 13,32 лв. Редовна цена 14,80 лв.
 4. Novae Pharm НОВЕ ФАРМ ФОРМУЛА ЗА ИМУНИТЕТ КАПС. Х 30
  Промо цена 17,91 лв. Редовна цена 19,90 лв.
 5. Novae Pharm НОВЕ ФАРМ МАГНЕЗИЙ ДИРЕКТ САШЕ Х 30
  Промо цена 17,81 лв. Редовна цена 19,79 лв.
 6. Naturprodukt ПРИМЛАЙФ ФЕРОЕНЕРДЖИ 250МЛ НАТУРПРОДУКТ
  Промо цена 16,99 лв. Редовна цена 19,99 лв.
 7. СУОНСЪН КАЛЦИЕВ Д-ГЛЮКАРАТ КАПС 250МГ Х 60
  • 20%
  • Онлайн промо
  SWANSON СУОНСЪН КАЛЦИЕВ Д-ГЛЮКАРАТ КАПС 250МГ Х 60
  Промо цена 45,20 лв. Редовна цена 56,50 лв.
 8. Solgar СОЛГАР ВИТАМИНИ И МИНЕРАЛИ ЗА ДЕЦА U-CUBES 150ГР КАПС. Х 60
  Промо цена 33,75 лв. Редовна цена 42,19 лв.
 9. СУОНСЪН КАЛИЕВ ЦИТРАТ КАПС 99МГ Х 120
  • 20%
  • Онлайн промо
  SWANSON СУОНСЪН КАЛИЕВ ЦИТРАТ КАПС 99МГ Х 120
  Промо цена 18,32 лв. Редовна цена 22,90 лв.
 10. СУОНСЪН КАЛЦИЕВ ЦИТРАТ КАПС 200МГ Х 60
  • 20%
  • Онлайн промо
  SWANSON СУОНСЪН КАЛЦИЕВ ЦИТРАТ КАПС 200МГ Х 60
  Промо цена 17,44 лв. Редовна цена 21,80 лв.
 11. POWER OF NATURE POWER OF NATURE ЦИНК + Д3 2000UI + ВИТ Ц 500МГ ЕФФ. ТАБЛ. Х 20
  Промо цена 19,67 лв. Редовна цена 24,59 лв.

Артикули 1-32 от 210

Страница
на страница
Настрой низходяща посока

Минералите са едни от основните елементи в организма, които поддържат баланса и хармонията в тела ни. 

Те са в основата на множество биологични процеси, а с разнообразието си от функции са толкова важни, колкото са и витамините, които приемаме.

Какво представляват хранителните добавки с минерали

Минералите са неорганични вещества, които се срещат в природата и са необходими за нормалното функциониране на човешкото тяло. Те са основни компоненти в структурата на костите и зъбите и са от изключителна важност за правилната работа на мускулната и нервната система. 

Въпреки че тялото не може да произвежда минерали самостоятелно, те се попълват чрез прием на различни продукти, съдържащи минерали.

Видове минерали за пиене

Някои от най-важните за организма минерали включват калций, магнезий, желязо, цинк, селен и много други. 

 • Калцият е ключов за здравината на костите.
 • Магнезият е от съществено значение за мускулната и нервната функция.
 • Желязото е важно за кръвоносната система.
 • Цинкът поддържа имунната система и щитовидната жлеза. 

Минералите за деца са също от голямо значение, защото подпомагат тяхното развитие и растеж.

Как се използват минералните добавки и как влияят на тялото

Минералите могат да се приемат по различни начини - чрез хранителни добавки, минерали за пиене, или мултивитамини, които включват комплекс от различни минерали и витамини. 

Препоръчителните дневни дози витамини и минерали варират в зависимост от възрастта, пола и общото здравословно състояние на индивида. Важно е да се спазват тези дози, тъй като както недостатъкът, така и прекомерният прием на минерали може да има отрицателни последици за здравето. 

В крайна сметка, минералите са фундаментални за поддържането здравословното състояние на всеки човек, като играят централна роля в множество биологични процеси и системи в тялото.

Марките, на които можете да се доверите

Изборът на хранителна добавка е също толкова важен, колкото определянето на конкретните нуждите от нея. На пазара се предлагат множество марки, но някои компании се отличават с високо качество и по-добра усвояемост от други. 

Нашите фармацевти ви представят списък с марките, на които можете да се доверите: 

 • Now Foods (САЩ): Now Foods е водещ производител на хранителни добавки, предлагащ широка гама от минерали с високо качество и натурален състав. Тяхната продуктова линия включва разнообразие от минерални добавки, като магнезий, калций, желязо и цинк, които са важни за поддържането на здравето на костите, щитовидната жлеза и общото благосъстояние. 
 • Walmark (Германия): Walmark се позиционира на пазара на хранителни добавки с богато разнообразие от минерални продукти, насочени към укрепване на здравето. Компанията се отличава с високото качество на съставките си, като гарантира безопасността и иновативния подход в разработката на минерални добавки.
 • Borola (Европа): Borola е известна марка, която предлага разнообразие от минерални добавки, съчетаващи качество и иновация. Брандът е известен с производството на надеждни и научно обосновани минерални продукти, които отговарят на различните здравословни нужди на потребителите.
 • Solgar (САЩ): Solgar е престижен производител на хранителни добавки, предлагащ широка гама от продукти за мъже, жени и деца, включително над 500 различни вида витамини, минерали, билкови екстракти, аминокиселини, пробиотици, специализирани комплекси и добавки за отслабване. Често срещани съставки в техните формули са селен, цинк, хиалуронова киселина, както и разнообразие от билки за лечение на конкретни здравословни проблеми.
 • NATROCEUTICS (Африка): NATROCEUTICS произвежда естествени и качествени минерални добавки, подходящи за разнообразни здравословни нужди. Техните продукти включват широка гама от важни минерали като магнезий, калций, цинк и желязо, които са изключително важни за поддържането на костното здраве, имунната система и общото благополучие. Брандът предлага висококачествени минерални добавки, използвайки чисти и ефективни съставки, за да осигури максимална полза за потребителите. 

С неоспоримо качество и доказан произход се отличават и марките Higher Nature, Now Foods, Jamieson , Webber Naturals, Power Of Nature и други, за които можете да попитате нашите фармацевти. 

Защо да изберете минерали за пиене от онлайн аптека Нове Фарм

Изборът на минерални добавки от онлайн аптека Нове Фарм гарантира получаването на висококачествени продукти, подбрани за максимална ефективност и безопасност

Онлайн аптека Нове Фарм предлага широк асортимент от минерални добавки, включително магнезий, калций, желязо и много други, отговарящи на различните здравословни нужди на клиентите. 

Покупката на минерали от Нове Фарм осигурява достъп до професионални консултации и насоки за правилния избор и дозировка, което е особено важно при избора на хранителни добавки. 

Освен това можете да се възползване от удобството на лесно и бързо пазаруване, както онлайн, така и във физическите ни обекти.

Често задавани въпроси

 • Какви са симптомите на дефицит на минерали?

  Симптомите на дефицит на минерали варират в зависимост от конкретния минерал, който не достига на тялото. Например, дефицит на желязо може да причини анемия и умора, докато недостиг на магнезий може да доведе до мускулни крампи и безсъние. Дефицитът на калций обикновено е свързан с остеопороза и чупливост на костите.
 • Каква е ролята на минералите при децата?

  Минералите са от съществено значение за растежа и развитието на децата. Те помагат за изграждането на здрави кости, поддържането на здрава имунна система и са важни за правилното функциониране на метаболизма и нервната система при децата.
 • Могат ли минералите да помогнат за подобряване на спортните постижения?

  Да, минералите могат да имат значително влияние върху спортните постижения. Магнезият и калцият са особено важни за мускулните функции и силата, докато желязото е ключово за транспорта на кислород в мускулите. Адекватният прием на минерали е начин за оптимизиране на физическата производителност и ускорява възстановяването след тренировка.