Интимна козметика

Артикули 1-32 от 85

Страница
на страница
Настрой низходяща посока
 1. EVA INTIMA EVA INTIMA HYDRASEPT pH 3.5 ПОЧИСТВАЩ ГЕЛ 250МЛ
  Промо цена 29,24 лв. Редовна цена 32,49 лв.
 2. EVA INTIMA EVA INTIMA ORIGINAL pH 3.5 ПОЧИСТВАЩ ГЕЛ 250МЛ
  Промо цена 15,11 лв. Редовна цена 16,79 лв.
 3. EVA INTIMA EVA INTIMA EXTRASEPT pH 3.5 ПОЧИСТВАЩ ГЕЛ 250МЛ
  Промо цена 20,15 лв. Редовна цена 22,39 лв.
 4. EVA INTIMA EVA INTIMA POST-MENSTRUAL pH 7.0 ВАГИНАЛЕН ДУШ 147МЛ
  Промо цена 10,07 лв. Редовна цена 11,19 лв.
 5. EVA INTIMA EVA INTIMA CRANSEPT pH 3.5 ПОЧИСТВАЩ ГЕЛ 250МЛ
  Промо цена 25,19 лв. Редовна цена 27,99 лв.
 6. EVA INTIMA EVA INTIMA ALOE VERA pH 4.2 ВАГИНАЛЕН ДУШ 147МЛ
  Промо цена 10,07 лв. Редовна цена 11,19 лв.
 7. EVA INTIMA EVA INTIMA NORMAL pH 3.0 ВАГИНАЛЕН ДУШ 147МЛ
  Промо цена 10,07 лв. Редовна цена 11,19 лв.
 8. EVA INTIMA EVA INTIMA CHAMOMILE pH 4.2 ВАГИНАЛЕН ДУШ 147МЛ
  Промо цена 10,07 лв. Редовна цена 11,19 лв.
 9. EVA INTIMA EVA INTIMA HERBOSEPT pH 3.5 ПОЧИСТВАЩ ГЕЛ 250МЛ
  Промо цена 15,11 лв. Редовна цена 16,79 лв.
 10. EVA INTIMA EVA INTIMA MEDIVAL КРЕМ-ГЕЛ 50МЛ
  Промо цена 25,19 лв. Редовна цена 27,99 лв.

Артикули 1-32 от 85

Страница
на страница
Настрой низходяща посока

Интимната козметика е специализиран вид козметика, създадена за целите на личната хигиена и комфорт. Специално разработен за нуждите на интимната грижа, този сегмент от козметичната индустрия предлага решения, съобразени с индивидуалните нужди на всекиго. 

Днес козметика за интимна хигиена се предлага и за мъже и за жени, а продуктите са предназначени да поддържат баланса в най-чувствителните зони чрез подходящите за целта съставки. 

Какво представлява интимната козметика

Интимната козметика обхваща продукти, специално създадени за грижата и хигиената на интимните зони. Тези продукти са формулирани с меки, но ефективни съставки, които защитават естествената микрофлора и pH баланса на кожата. 

От интимни измиващи продукти до хидратиращи кремове и масла, интимната козметика се стреми да предложи комфорт и защита, като същевременно отговаря на специфичните нужди на всяко тяло.

Какви са видовете интимна козметика 

Изборът на интимна козметика е толкова разнообразен, колкото и индивидуалните нужди на всеки от нас. 

Ето защо интимната козметика може да се раздели на няколко основни категории:

 • Измивни продукти: В тази категория често присъстват сапуни, гелове и пяни, които почистват нежно, без да нарушават pH баланса. Тези продукти, обикновено са предназначени за ежедневна употреба. Техните съставки са избрани така, че да предотвратяват риска от инфекции и с цел да поддържат интимната зона свежа и чиста. Обикновено те съдържат млечна киселина, която помага за поддържането на здравословната микрофлора на интимните зони.
 • Хидратиращи продукти:Това са обикновени кремове и лосиони за хидратиране на кожата в интимните зони. Те предотвратяват сухотата и дискомфорта, особено в случаи на менопауза или други състояния, които могат да доведат до намалена влага. Формулите често съдържат съставки като алое вера, витамин E и бета-глюкан, които имат успокояващо и възстановяващо действие.
 • Продукти за специални грижи: Тук се включват продукти за лечение на специфични проблеми с интимното здраве като сухота, раздразнения или инфекции.Продуктите за специална грижа могат да бъдат противогъбични кремове и продукти, обогатени с пребиотици и пробиотици за поддържане на здравословната интимна микрофлора. Те са разработени да предоставят бързо облекчение и защита, като в същото време са деликатни към кожата.
 • Дезодоранти: Интимните дезодоранти са продукти, създадени да осигуряват допълнителна свежест и да контролират миризмата в интимните зони. Те са формулирани така, че да не блокират порите и да поддържат дишането на кожата, като същевременно предотвратяват развитието на бактерии, отговорни за неприятните миризми. 

Всяка категория включва продукти, съобразени с различните нужди и предпочитания, като се предлагат варианти за интимна козметика за жени и за мъже. Те са обогатени с различни активни съставки за максимална ефективност и комфорт.

Как се използва интимната козметика и как действа

Използването на интимна козметика е ключово за поддържането на добра интимна хигиена и здраве. Важно е да следвате инструкциите на продукта за оптимални резултати. 

Обикновено, измивните продукти се нанасят върху влажна кожа, след това леко се втриват в кожата, а накрая се изплакват обилно с вода. 

Хидратиращите продукти следва да се нанасят на суха кожа след баня, за да заключат влагата и да предпазят кожата от дразнене и сухота. 

Продуктите за специални грижи е необходимо да се използват според конкретните указания, за да се гарантират тяхното ефективно и безопасно действие.

Марките, на които можете да се доверите

При избора на интимна козметика, доверието в марката е от съществено значение. 

Ето някои от водещите брандове, известни със своето качество и надеждност:

 • Bilka (България) е бранд, който се откроява със своите натурални продукти за грижа за тялото, включително специализирани продукти за интимна хигиена. Фокусирайки се върху билковите съставки и меките формули, Bilka предлага решения, които са деликатни дори за най-чувствителните зони. Отличителната черта на марката е използването на екстракти от лайка, алое вера и други натурални компоненти, които успокояват и подхранват кожата, предотвратявайки раздразненията.
 • Vagisan (Германия) е марка, занимаваща се с разработването на продукти за интимно здраве на жените. Тя предлага иновативни решения за облекчаване на сухота в интимните зони и се грижи да поддържането на здравословен pH баланс. Сред продуктите на Vagisan ще откриете овлажняващ крем и овлажняващи овули без наличие на хормони, които осигуряват дълготрайна влага и комфорт. 
 • Nivea (Германия) е световно известна марка, която се грижа за кожата, като предлага редица продукти за интимна хигиена. Нейните продукти са деликатни и осигуряват усещане за свежест и комфорт през целия ден. Продукти за интимна хигиена Nivea са обогатени с натурални съставки като лайка и млечна киселина, като спомагат за поддържането на естественото ниво на pH и защитават от раздразнения. 
 • Isdin (Испания) е марка, която се фокусира върху предоставянето на комплексни решения за грижа за кожата, включително и за интимните зони. Със своя научен подход към разработването на продукти, Isdin предлага специализирани решения, които помагат за предотвратяване на сухота, възстановяване на кожата и поддържане на здравословен микробиом. Интимната линия на Isdin се отличава с иновативни продукти като гелове и кремове, които са разработени да осигуряват оптимално ниво на влажност и защита, без да причиняват раздразнения или алергии.

Други доказани козметични марки с продукти за интимна хигиена са Apivita, Lactacyd, Uriage и други-

Защо да изберете интимна козметика от онлайн аптека Нове Фарм

При нас всеки клиент може да направи информиран избор, като същевременно се възползва от конкурентни цении бърза доставка

В онлайн аптека Нове Фарм предлагаме висококачествени продукти от доверени марки, което гарантира, че всяка покупка отговаря на високите очаквания за здраве и хигиена в интимната зона.

Често задавани въпроси:

 • Може ли интимната козметика да се използва всеки ден?

  Да, повечето продукти за интимна хигиена са разработени за ежедневна употреба. За целта е достатъчно да се спазват указанията за безопасност и да се избират продукти, съобразени с индивидуалните нужди на кожата.
 • Нужна ли е консултация с лекар преди използването на специфични продукти за интимна грижа?

  В някои случаи, особено при наличие на конкретни здравословни проблеми или съмнения за алергии, е препоръчително да се консултирате с лекар преди използването на нови продукти за интимна грижа.
 • Каква е разликата между обикновен сапун и сапун за интимна хигиена?

  Обикновените сапуни обикновено имат по-високо pH, което може да наруши естествения pH баланс на интимните зони и да доведе до раздразнения или инфекции. Сапуните за интимна хигиена са специално формулирани с по-нежни съставки и са съобразени с естественото pH на интимните зони, което помага за поддържането на здравето и хигиената без да причинява дискомфорт.