Хранителни добавки за стави и кости

Артикули 1-60 от 171

Страница
на страница
Настрой низходяща посока
 1. NW МСМ ТАБЛ. 1000МГ Х 200
  • Безплатна доставка
 2. NW МСМ ТАБЛ. 1000МГ Х 120
  • Безплатна доставка

Артикули 1-60 от 171

Страница
на страница
Настрой низходяща посока

Симптоми като болки в ставите, трудна подвижност и скованост, са често срещани сред хората в днешно време. Особено с напредване на възрастта, състоянието на костите и тъканите дава отражение върху начина ви на живот. За да имате здрава опорно-двигателна система, приемайте хранителни добавки, които можете да откриете на достъпни цени в онлайн аптека Aptekanove.bg.

Кое влияе на състоянието на ставите ви

Ставите имат ключова роля за опорно-двигателната система, защото благодарение на тях и техните връзки, костите се свързват. Хрущялите покриват повърхността на свързващите се кости, а сухожилията съединяват мускулите към костите. Тези компоненти, заедно с мускулите, имат ключова роля в човешката подвижност и двигателност. Когато те не са в добро състояние, може да се получи артрит. Това е болест на опорно-двигателната система и може да бъде както в старческа възраст, така и реактивен – засягащ хора между 30-40 годишна възраст и ювенилен – атакуващ децата.

Сред основните фактори, които влияят на състоянието на ставите, хрущялите и сухожилията са:

 • Наличие или липса на колаген – този протеин участва в изграждането на хрущялите;
 • Тегло – наднорменото тегло затруднява движението, което разпределя неравномерно напрежението и се отразява върху ставите;
 • Начин на живот – консумиране на вредна храна и недостатъчно движение могат да окажат негативна роля върху опорно-двигателната система;
 • Възрастта – с напредването на възрастта, тези компоненти се амортизират. Износените кости са трудни за възстановяване;
 • Наследствени болести – често артритът, който не е причинен от възрастовия фактор, може да бъде наследствена болест на опорно-двигателната система.

Подобряване състоянието на ставите

Набавянето на необходимото количество вещества, за правилно функциониране на опорната система, е непосилно чрез храната като единствен източник. Затова са разработени специални хранителни добавки, които да ви набавят необходимото количество витамини, протеини и минерали. Те могат да бъдат под формата на капсули, сиропи, желирани таблетки и сашета. При артрит и други ставни болки има и локално приложение на природни кремове.

Добре е да се ориентирате към добавки, които притежават богато съдържание на калций и магнезий – има както индивидуални, така и комплексни. Калцият поддържа здравето на костите, а магнезият отговаря за правилното функциониране на мускулите, липсата на крампи и схващания.

Колагенът, извлечен от хранителните продукти, не е достатъчен, затова е добре да го приемате под формата на хранителна добавка. Най-голяма ефективност имат хидролизираните хранителни добавки, при които колагенът е разделен на по-малки молекули, като по този начин се усвоява лесно и цялостно от организма.

Приемането на хранителни добавки с куркумин оказва положително действие върху състоянието на опорно-двигателната система. Той се бори ефективно с развитието на артрит и възпаление на сухожилията.