Самобръсначки и ножчета за бръснене

Артикули 1-32 от 57

Страница
на страница
Настрой низходяща посока

Артикули 1-32 от 57

Страница
на страница
Настрой низходяща посока

Бръсненето е ежедневна рутина за милиони хора по света. Важен компонент на тази рутина са самобръсначките и ножчетата за бръснене, които гарантират гладка и чиста кожа.

Какво представляват самобръсначките и ножчетата за бръснене

Самобръсначките са инструменти предназначени за премахване на нежеланото окосмяване от различни части на тялото. Те варират от еднократни пластмасови модели до повторно използваеми метални версии със сменяеми остриета. 

Те се предлагат в разнообразие от форми и размери, за да отговарят на индивидуалните нужди на всеки потребител. Това са например дамски и мъжки модели, различни системи за остриета и допълнителни функции като влажно бръснене или вградени технологии за намаляване на раздразненията.

Ножчетата за бръснене са ключов елемент в една самобръсначка, тъй като те непосредствено допират кожата и отстраняват космите. Поддържането на остротата на ножчетата е съществено за ефективно и безопасно бръснене.

Какви са видовете самобръсначки и ножчета

Самобръсначките могат да бъдат класифицирани в няколко основни категории:

 • Класически самобръсначки: Имат метална конструкция, осигуряваща дълготрайност и устойчивост. Те предлагат висока точност при бръснене, позволявайки детайлно оформяне на брадата и мустаците.Този вид самобръсначка има единично остро острие, което може лесно да се сменя.
 • Еднократни самобръсначки: Идеална опция за пътуване или за тези, които предпочитат да не се ангажират с поддръжката на постоянни остриета. Тези самобръсначки се използват няколко пъти и след това се изхвърлят.
 • Самобръсначка със сменяеми ножчета: Тепозволяват на потребителя да сменя износените или затъпени остриета с нови, като по този начин удължава живота на самобръсначката. Сменяемите ножчета се предлагат в различни форми и размери, като всеки тип е предназначен за различни нужди, осигурявайки гладкост, точност и удобство при употреба.
 • Електрически самобръсначки: Разполагат със система за зареждане и имат вградена батерия. Те предлагат удобство и мобилност, като позволяват многократна употреба без нужда от постоянна смяна на батерии или използване на кабел по време на използване на продукта.

Всяка категория предлага различни характеристики и предимства, като изборът зависи от личните предпочитания и нужди на всеки потребител.

Как се използват самобръсначките 

Правилната употреба на самобръсначките за бръснене е ключова за постигане на оптимални резултати. Тяхното използване зависи от типа на устройството, но е задължително преди употреба кожата да се подготви с подходящи продукти за омекотяване на косъма. 

Самобръсначките трябва да се движат плавно по посока на растеж на косъма, като се избягва повторно преминаване по същите зони, за да се намали рискът от раздразнения. 

Поддръжката на ножчетата и самобръсначките включва редовно почистване и смяна на остриетата, за да се гарантира безопасност и ефективност.

При използване на електрическа самобръсначка е важно да се следи за смяната на батерията, така че да се запази ефективната работа на избрания продукт. 

Марките, на които можете да се доверите

При избора на самобръсначки и ножчета за бръснене, е важно да се ориентирате към марки, които са известни с качеството на своите продукти.

Такива са например:

 • Gillette (САЩ) е водещ производител на дамски и мъжки самобръсначки, както и на ножчета за бръснене. Те предлагат широка гама от продукти, включително самобръсначки със сменяеми остриета и иновативни електрически модели с технология за почистване и зареждане.Жилет се слави със своите висококачествени остриета и дълготрайна употреба.
 • BIC (Франция) произвежда еднократни самобръсначки и ножчета за бръснене. Техните продукти са идеални за тези, които търсят удобство и хигиена на достъпна цена. BIC предлага продукти както за мъже, така и за жени, които са лесни за употреба и са отличен избор за пътуване.

Препоръчително е да отделите нужното време, за да направите информиран и подходящ избор, който ще подобри вашето ежедневно бръснене.

Защо да изберете самобръсначки от онлайн аптека Нове

Пазарувайте онлайн от аптека Нове Фарм и ще получите висококачествени продукти на конкурентна цена

Освен това, при нас ще получите голямо разнообразие от продукти, както и наличие на чести промоции и отстъпки

Ако все още се колебаете във връзка с правилния избор на самобръсначка и ножче за бръснене, то винаги можете да се възползвате от безплатна консултация с нашите медицински специалисти.

Често задавани въпроси

 • Каква е ползата да закупя комплект за бръснене?

  Комплектът за бръснене обикновено включва самобръсначка, ножчета за бръснене и други аксесоари като пяна или гел и афтършейв. Това е страхотен избор за тези, които искат пълен набор от продукти за оптимално бръснене, което е идеално за подарък или за лична употреба.
 • Как да избера хубава дамска самобръсначка?

  Важно продуктът да има ергономична дръжка, глави и остриета, специално адаптирани за контурите и нуждите на женското тяло. Важно е също така самобръсначката да има хидратиращи ленти, които помагат за намаляване на раздразненията на кожата по време на бръснене.
 • Каква е разликата между класическа самобръсначка и самобръсначка с ножчета?

  Класическата самобръсначка е метална и използва само едно остро острие, което може да се сменя. Самобръсначка с ножчета може да има едно или повече остриета, които са проектирани така, че да следват контурите на лицето и тялото. Това улеснява по-гладкото бръснене и намалява риска от порязвания и раздразнения.

 • Как да избера подходящ брой остриета за моята самобръсначка?

  Изборът на брой остриета зависи от типа на вашата кожа и окосмяване. По-голям брой остриета може да осигури по-гладко бръснене за по-груба брада, докато по-малък брой е подходящ за чувствителна кожа, тъй като намалява контакта с кожата и потенциалните раздразнения.