Солите на д-р Шуслер

32 Артикули

на страница
Настрой низходяща посока

32 Артикули

на страница
Настрой низходяща посока

Има много лекари, които отричат действието на хомеопатията като алтернативен метод на лечение, но има и такива, които предпочитат природната основа на продуктите. Популярен вид сред тях са шуслеровите соли, които съдържат минерални соли. Можете да откриете техните разновидности на достъпни цени в онлайн аптека Aptekanove.bg.

Какво представляват шуслеровите соли

Тази терапия произтича от световноизвестния лекар-хомеопат д-р Вилхелм Шуслер. Хомеопатията използва даровете на природата за справяне със здравословни проблеми и е най-щадяща за тялото.

Тези методи могат да бъдат използвани в комбинация с лекарствени продукти. Техният обхват на действие е голям – има от разновидности за детоксикация до такива за стимулиране на имунитета. Шуслеровите разновидности могат да бъдат под формата на мехлеми, кремове и таблетки. В България те са регистрирани като част от хуманната медицина. 

Д-р Шуслер смята, че проблемите в човешкото тяло възникват поради нарушения на минералния баланс и дисфункция на определени органи. При доставянето на различни дози от 12 минерала чрез външен източник, състоянието се подобрява.

Какви видове шуслерови соли има

Шуслеровите соли се характеризират с широкообхватност и разнообразие на видовете:

  • Шуслерови мехлеми могат да бъдат използвани за външно приложение при проблеми с далак, черен дроб, сърце, подагра, разширени вени. Кремовете са подходящи за болки и възпаления на ставите и костите и се нанасят локално;
  • При грип и състояния със симптоми: болки в гърлото, повишена температура, чувство за отпадналост, хрема, кашлица. Тук се комбинират соли № 3, 4, 6 с мехлем;
  • При остри респираторни инфекции – налепи по тонзилите, бронхит, възпаление на синусите. Те могат да бъдат прилагани при инфекциозна мононуклеоза, което още се води “болестта на целувката”, предавана по капков път. Тук разновидностите се комбинират спрямо симптоматиката, но най-честото съчетание е между № 3, 8, 12;
  • Има такива, подходящи за стимулиране на имунната система. Те се използват в комбинация между № 3, 6, 7.
  • При стомашни смущения – При разстройство или запек се комбинират № 7, 8, 10;
  • При общо неразположение – главоболие, болки при менструален цикъл, мигрена, ниско кръвно, нервна тревожност, нерви и стрес. Тук са подходящи съчетанията между № 5 и № 7.
  • Комбинацията от четири шуслерови соли № 6, 8, 9, 10 служи като ефикасен метод за детоксикация и подобряване функцията на черния дроб.