Продукти за обезкосмяване и депилация

Артикули 1-32 от 41

Страница
на страница
Настрой низходяща посока

Артикули 1-32 от 41

Страница
на страница
Настрой низходяща посока

Депилацията е процес, който много хора включват в своите ежедневни рутини за красота и хигиена. Целта е премахване на нежеланото окосмяване по тялото, като методите и продуктите за това могат да варират в зависимост от нуждите и предпочитанията. 

С развитието на козметичната индустрия, се появяват все повече иновативни продукти, предлагащи ефективност и комфорт при обезкосмяване и депилация.

Какво представляват продуктите за обезкосмяване и депилация

Продуктите за обезкосмяване са разработени с цел ефективно премахване на косъмчетата от различни части на тялото. Те включват депилиращи кремове, восъци,лепенки за обезкосмяване на лице, спрейове и самобръсначки. 

Тези продукти могат да предложат от временни до по-дълготрайни резултати. 

Изборът на подходящ продукт зависи от типа кожа, зоната за третиране и предпочитанията за метод на депилация.

Какви са видовете продукти за обезкосмяване

Продуктите за премахване на окосмяването варират значително, като всеки тип предлага различни предимства:

 • Депилиращ крем:Депилиращите кремове са популярен избор за бързо, ефективно и лесно обезкосмяване. Те съдържат химически съставки, които разтварят косъмчетата до тяхната основа, позволявайки лесното им премахване с шпатула или кърпа. Тези кремове са особено подходящи за употреба на големи площи като крака и ръце.
 • Спрей за обезкосмяване:Спреят за обезкосмяване функционира подобно на депилиращите кремове, но се нанася много по-лесно благодарение на аерозолната опаковка. Това прави продукта идеален за труднодостъпни места, осигурявайки равномерно покритие без много усилия.
 • Ленти за обезкосмяване:Лентите за обезкосмяване са предварително напоени с восък и готови за употреба. Те са удобни и лесни за използване и са особено подходящи за спешни случаи или за хора, които пътуват. Лентите могат да се използват за различни части на тялото, включително за депилация на лице, крака и ръце. Този вариант вариант е отличен за премахване на окосмяването с действие на процедурата до няколко седмици.
 • Самобръсначки:Те са механичен инструмент, който е изключително лесен за употреба и не изисква специални умения или подготовка. Самобръсначките са идеални за бързо обезкосмяване без болка, особено когато нямате много свободно време. Тази процедура позволява премахването на космите по цялото тяло с бързи и прецизни движения. Недостатък е, че процедурата трябва да се повтори след няколко дни, за да се поддържа трайно гладка кожа.

Спрямо това дали търсите временно или по-дълготрайно решение за обезкосмяване е важно да изберете и вида на продукта. 

В сравнение,с продуктите за депилация като депилиращи кремове и самобръсначки, то кола маската еотличен метод за епилация, който премахва космите от корена. Това осигурява по-дълготрайни резултати и по-фин растеж на космите.

Как действат различните методи за депилация

Процесът на използване изцяло зависи от избрания продукт:

 • Депилиращи кремове: Нанасят се върху кожата и се оставят за няколко минути, след което се махат с шпатула, като по този начин премахват косъмчетата.

 • Лентички за обезкосмяване: Те се затоплят между дланите, прилепват се към кожата и се отделят бързо за отстраняване на космите.

 • Самобръсначки:Кожата трябва да е влажна и с нанесена пяна или гел за бръснене. Депилацията се случва по посока на растежа на косъма.

 • Спрей за обезкосмяване: Прилага се директно върху кожата с разпръскване. Съдържа същите съставки като депилиращите кремове, но действа по-бързо за отстраняване на космите.

В зависимост от избрания метод за депилация, можете да очаквате различни резултати по отношение на времетраенето и ефективността. Правилното прилагане и последваща грижа за кожата са ключови за качествени и дълготрайни резултати.

Марките, на които можете да се доверите

Изборът на надежден бранд е важен за постигане на желаните резултати от обезкосмяването без следи от раздразнение и алергични реакции.

По-долу описваме марките, които са доказани и са част от нашия каталог:

 • Lycia (Италия) e италиански бранд, който предлага широка гама от восъци и ленти за депилация, които са специално формулирани така, че да не дразнят кожата и да са максимално ефективни. Продуктите на Lycia са подходящи за различни типове кожа и осигуряват професионални резултати у дома, като се отличават с лесната си употреба и дълготрайни резултати.
 • Veet (Франция) е една от най-популярните марки в световен мащаб за продукти за депилация. От кремове и восъци до Veet ленти, марката предлага решения за всеки тип кожа и предпочитан метод на депилация. Марката е известна със своите иновативни формули, които обещават до 28 дни на гладка кожа. Veet също така предлага специализирани продукти за чувствителни области като лице и бикини зона.
 • Victoria Beauty (България)е водещ български бранд, който предлага разнообразие от козметични продукти, включително такива за депилация. Продуктите на Victoria Beauty са известни със своята ефикасност и иновативни съставки като масло от арган и витамин Е, които помагат за успокояване и хидратация на кожата след депилация. 

При нас можете да откриете още качествени продукти за депилация на марки като Elea, Gillette, BIC и още много други.

Защо да изберете продукти от онлайн аптека Нове Фарм

Всеки продукт, предлаган в онлайн аптека Нове Фарм е внимателно подбран и с доказано качество. 

Ние се грижим за това да предлагаме козметични продукти, които са безопасни, ефективни и надеждни. По този начин гарантираме вашето удовлетворение и добри резултати при употреба на продукти за обезкосмяване.

При нас често ще откриете атрактивни цени, както и отлични промоции и отстъпки. Това прави вашата покупка на необходимите продукти по-достъпна и икономически изгодна. 

Пазарувайте сега и спестете пари без да правите компромис с качеството.

Често задавани въпроси

 • Каква е разликата между депилация и епилация?

  Депилацията включва премахването на видимата част на косъма над повърхността на кожата, докато епилацията включва отстраняването на целия косъм, включително корена му. Епилацията обикновено осигурява по-дълготрайни резултати в сравнение с депилацията.
 • Как мога да предотвратя врасналите косми след депилация?

  Редовният пилинг на кожата може да помогне за предотвратяване на враснали косми, тъй като премахва мъртвите кожни клетки и позволява на космите да пробият по-лесно през повърхността на кожата. Също така е важно да използвате продукти, които успокояват кожата след депилация, за да намалите раздразнението.
 • Какви са най-честите странични ефекти от депилацията?

  Най-честите странични ефекти включват зачервяване, дразнене и в някои случаи враснали косми. За да минимизирате тези ефекти, винаги следвайте указанията за употреба на продуктите и прилагайте успокояващи кремове или гелове след процедурата.