Цветни есенции на д-р Бах

13 Артикули

на страница
Настрой низходяща посока

13 Артикули

на страница
Настрой низходяща посока

Едва ли има някой, който да не е чувал за така наречената Бахова терапия. Тя почива на откритията, които д-р Бах е направил още преди десетилетия. Ученият се отдава напълно на своята страст към ботаниката, след като за малко не губи живота си поради сериозно заболяване. Това го тласка към усамотение в къща извън пределите на Лондон, където доказва терапевтичните свойства на растителните есенции. Те били извлечени от венчелистчетата на различни цветя, а с времето са се превърнали в неразделна част от алтернативната медицина.

За какво се използват капките на доктор Бах

Историята на капките на Бах започва през 1930 година, когато докторът се свързва със собствениците на хомеопатична аптека в Англия. Това е и началото на тяхното производство и разпространение, като към днешна дата те са един от най-добрите начини за постигането на добро емоционално здраве. Баховата терапия намира широко приложение и се определя за успешна при редица неразположения – некачествен сън, нерешителност, нервност и хиперактивност, понижено либидо, тревожност, безпокойство, стрес и др.

Какви са предимствата им

Щастието е най-сигурният начин да бъдем здрави. То е състояние на духа, което можем да постигнем, когато намерим вътрешно успокоение и съумеем да го задържим в ума си за постоянно. “Опънатите” нерви и безсънието могат да бъдат пречка номер едно за това да се чувстваме добре в кожата си, но с ефективни решения като капките на доктор Бах е възможно да си върнем усмивката на лицето и да погледнем на живота с други очи. Предимствата им се състоят в следното:

  • имат силен ефект – комбинациите от цветните бахови есенции водят до бърз и траен ефект, което ги прави основен терапевтичен метод при емоционални и физически неразположения;
  • притежават приятен вкус – леко сладък и възприемчив, вкусът на капките на Бах са приятни и харесвани дори от най-малките;
  • намират широко приложение – капките Бах се използват за лечение не само при хора, но и при животни и растения;
  • подходящи са за малки деца – състояния като липса на концентрация, тревожност, влошен апетит и некачествен сън при децата се повлияват чудесно от баховите капки с есенции.

Антистрес действието на капките на доктор Бах е дори спасително в много случаи, което се държи на съдържанието от различни есенции, извлечени от растения. Предлагаме ги не само в течна форма, но и във вид на спрейове, пастили и кремове. В онлайн аптеката ще откриете предложения на изгодни цени и голямо разнообразие от бахови решения, произведени по оригинална рецепта. Поръчайте продукти на д-р Рескю от Aptekanove.bg, като преди това се запознайте с тяхното описание и с начините за тяхното съхранение.