Памперси и еднократни пелени за бебета

Артикули 1-32 от 135

Страница
на страница
Настрой низходяща посока

Артикули 1-32 от 135

Страница
на страница
Настрой низходяща посока

Пелените за незаменим продукт за всяко едно семейство с новородено, тъй като осигуряват комфорт и хигиена за бебето и спокойствие и удобство за родителите. Докато преди време семействата не са разполагали с подобен вид удобство, днес вариантите са многообразни и подходящи за всяка нужда и бюджет.

Какво представляват памперсите за бебета?

След появяването на пазара на световноизвестната марка еднократни пелени за бебета Pampers, нейното име се превръща в нарицателно за този вид продукти. От тогава еднократните пелени стават известни и под името памперси, което остава широко използвано и до днес.

 

Памперсите се грижат за хигиената на бебето и неговия комфорт, като абсорбират и ограничават разпространението на отпадъчните продукти, изведени от тялото чрез отделителната и храносмилателната система. 

 

Те предпазват деликатната бебешка кожа от обриви и инфекции, причинени от продължителен контакт с отпадните вещества. Също така осигуряват удобство за родителите, като им позволяват лесно да сменят и изхвърлят замърсените пелени.

Съществуват ли различни видове памперси за бебета?

На пазара се предлагат различни видове пелени, подходящи за деца от различна възраст и тегло и родители с различен начин на живот.

 

Най-често срещаните видове са три:

 • Еднократни памперси - най-често използваният вид пелени, изработени от абсорбиращи материали като супер абсорбиращи полимери и целулоза.

 • Платнени пелени - предназначени за многократна употреба, изработени от естествени влакна като памук, бамбук и коноп или синтетични материали като микрофибър и полар.

 • Хибридни и алтернативни пелени - съчетават характеристиките както на еднократните, така и на многократните пелени. Имат външно покритие за многократна употреба и вложки за еднократна употреба или биоразградими такива.

 

Видовете пелени могат да се разделят и според типа си или възрастта и кожата на детето. Има също и специални нощни памперси за бебета, които допринасят за спокойния сън и на детето, и на родителя.

Как се използват бебешките памперси?

Честотата на смяната на памперсите варира според бебешката храна, която детето приема, както и от неговата възраст. 

 

Обикновно при новородените се изисква по-честа смяна, тъй като техният начин на хранене и функция на отделителната система са по-различни от тези на по-големите бебета. Разбира се, при по-големите бебета редовната смяна също е задължителна, но се случва на по-дълги интервали.

 

Преди слагане на нов памперс, кожата се почиства старателно и нежно с топла вода или мокри кърпи за бебе, след което се подсушава добре. Важно е еднократните памперси да се изхвърлят на предвидените за това места, а многократните да бъдат добре дезинфекцирани преди следваща употреба.

Марките памперси, на които можете да се доверите

Изборът на надеждна марка бебешки пелени е от решаващо значение за здравето и комфорта на вашето мъниче. Използваната материя трябва да има абсорбиращи качества и едновременно с това да е дишаща и да не дразни кожата.

 

Ето някои надеждни марки бебешки пелени, на които можете да разчитате:

 • Babylino - гръцка марка, на която се доверяват много родители. Брандът предлага продукти за новородени и малки деца. Популярни са техните меки, абсорбиращи и хипоалергенни пелени, подходящи за чувствителна кожа.

 • Pampers - световна марка, която не се нуждае от представяне. Продуктите им са известни с отлична абсорбция и прилепване, които гарантират сухота и удобство за по-дълго време. Изключително високо оценени от родителите са сериите памперс гащи, които се слагат без нужда от допълнително закопчаване или разкопчаване.

 • Pufies - българска марка висококачествени пелени. Разнообразие от продукти за различни предпочитания, с абсорбираща сърцевина и мека, удобна кройка, осигуряваща възможно най-добра защита за бебетата.

Какви памперси ще откриете в Аптека Нове?

В онлайн аптека Нове предлагаме еднократни бебешки пелени във всички размери, които са подходящи за чувствителна кожа. Могат да се открият и модели тип “гащички” (или преходни памперси) за по-големите дечица.

Предимства на Sensitive моделите

Sensitive моделите са сред най-предпочитаните, защото всеки родител иска най-доброто за неговото малко съкровище, а когато говорим за комфорта на бебето, няма място за компромиси.

 

Ето какви са предимствата на тези модели:

 • Хипоалергичен вътрешен слой - памперсите от сериите Sensitive са идеалният избор в грижата за нежната и податлива на зачервявания и раздразнения кожа.
 • Екстра меки материи - пелени с най-високо качество за деликатната кожа на бебето, която трябва да се докосва до естествени материи, които не я дразнят и зачервяват.
 • Индикатор за влагата - улеснение за родителя, което показва показва, че навярно е време за смяна на пелената.

Защо да закупите памперси от онлайн аптека Нове Фарм?

Нашата онлайн аптека предлага най-новите продукти на пазара с доставка само за 1 до 2 работни дни. Освен нови продукти от лицензирани и доказали се в бранша производители, при нас ще откриете много промоции и намаления за по-евтини памперси, с които може да осигурите на детето си всичко, от което се нуждае.

 

Нашата надеждност е нашият основен приоритет, като гарантираме, че вашето дете получава възможно най-добрата грижа и защита. Присъединете се към нашата база от лоялни клиенти и поръчайте качествени бебешки пелени от Нове Фарм на достъпна цена.

Често задавани въпроси

 • Коя марка памперси е най-добра?

  Най-добрата марка памперси е тази, с която вашето бебе се чувства удобно и щастливо. Някои от най-популярните брандове са Babylino, Pampers и Pufies.
 • Колко често трябва да се сменят пелените за новородено?

  Пелените при всички бебета трябва да се сменят редовно, като обикновено честотата при новородени е на всеки 2-3 часа или след всяко изхождане.
 • Кои са най-добрите видове пелени за използване?

  Съществуват различни видове пелени, подходящи за всеки бюджет, начин на живот и индивидуални нужди. Най-предпочитани са моделите за чувствителна кожа и памперс гащичките.