Лекарства за настинка

Артикули 1-32 от 153

Страница
на страница
Настрой низходяща посока
 1. Novae Pharm НОВЕ ФАРМ СПРЕЙ ЗА ГЪРЛО С ЕТЕРИЧНИ МАСЛА ЗА ДЕЦА 25МЛ
  рейтинг:
  100%
  16,90 лв.
 2. Novae Pharm НОВЕ ФАРМ СПРЕЙ ЗА ГЪРЛО С ЕТЕРИЧНИ МАСЛА ЗА ВЪЗРАСТНИ 25МЛ
  рейтинг:
  100%
  17,90 лв.

Артикули 1-32 от 153

Страница
на страница
Настрой низходяща посока

Грипът и настинката са много често срещани особено през студените месеци и засягат всички хора, включително и деца. Колкото и да се пазим, понякога е неизбежно да защитим здравето си поради редица фактори. Затова е важно да поддържаме имунитета си и най-вече да се лекуваме с правилните противогрипни лекарства, когато се наложи. 

Какви са симптомите на простуда и грип?

Грипът и простудата са инфекциозни заболявания, които всеки може да получи. Причинителят им е вирус, който навлиза в тялото от други заразени хора. За да се избегнат усложнения, е важно да се извърши профилактика навреме и болестта да се лекува с правилните противогрипни лекарства. Обикновено грипът започва внезапно.

Симптомите включват треска, температура 37,5 – 39 °C, главоболие, болки в мускулите и ставите, втрисане, умора, кашлица, хрема или запушен нос, дискомфорт и възпалено гърло. Ако не се реагира навреме, може да настъпят усложнения, които да засегнат горните дихателни пътища, сърдечно-съдовата система, нервната система. 

Какви противогрипни медикаменти ще откриете в раздела?

От сайта на Aptekanove.bg можете да закупите противогрипни лекарства, които да ви помогнат при различни болки и вируси. В категорията можете да откриете:

 • чайове – те са верен помощник още при първите симптоми за простуда. Комбинацията от различни билки помага за повдигане на тонуса;
 • капки и спрейове за нос – деактивират вирусите и бактериите и осигуряват моментално отпушване на носа;
 • балсами и охлаждащи гелове – комбинация от натурални масла, които улесняват дишането, лекуват главоболие и втрисане;
 • сиропи – предлагат се детски или за възрастни. Мощно действие при кашлица, зачервено гърло, простуда и температура;
 • прахчета – съдържат парацетамол, успокояват болката и смъкват температурата. Предлагат се различни видове според възрастта, подходящи още от първия ден на лечение;
 • таблетки – лекарствени средства, включващи аспирин и парацетамол, които се препоръчват при температура, главоболие или като болкоуспокояващи и др.;
 • сашета – помагат за поддържане на имунитета и лекуване на леки вирусни инфекции.

На първо място, преди да прибегнете до прием на подобни лекарства, е важно да установите от какво точно имате нужда.

Кога е необходима консултация с лекар?

Ако симптомите на грип се влошават и противогрипните лекарства не помагат, то веднага трябва да потърсите лекар. В случай че не сте сигурни какво точно трябва да приемате или какво ще ви помогне, задължително, първо, отидете на лекарска консултация. Противогрипните лекарства не са витамини и могат да бъдат опасни, в случай че прекалите с дозата или съчетаете приема на неподходящи медикаменти.

Защо да изберете Аптека Нове?

В онлайн аптеката Aptekanove.bg можете да разгледате каталога, който да ви посочи какви противогрипни лекарства са подходящи спрямо оплакванията, които имате. Можете да откриете продукти за различни болки, симптоми на грип в начален или напреднал етап. Възползвайте се от невероятните цени, но ако не сте сигурни какво точно би ви помогнало, по-добре се консултирайте с лекар.