НОВЕ ФАРМ СПРЕЙ ЗА НОС С ЕТЕРИЧНИ МАСЛА - СЪСТАВ ПИНОСОЛ

Безплатна доставка за над 80 лв.
Код
84002
9,85 лв.

Настинките, съпроводени с хрема и възпаление на лигавицата на носа, са сред най-често срещаните здравословни неразположения, които засягат хора от всички възрасти по целия свят. Те обикновено са резултат от вирусни инфекции, като риновирусите са често срещаните виновници за тези неприятни симптоми. 

Въпреки че настинките сами по себе си не са сериозно нарушение на здравословното състояние, те могат значително да засегнат работоспособността и общото ни благосъстояние, както и да бъдат входна врата за други инфекции, като синузит или вторични бактериални инфекции. 

Описание

Спреят за нос е още една от успешните разработки на фармацевтите от аптеки Нове Фарм. Дългогодишният ни опит с хиляди пациенти и продукти на пазара, както и  неспиращият стремеж към нови знания, са основата на всеки произведен от нашите ръце продукт.  

Спреят за нос с етерични масла е разработен и произведен изцяло от натурални продукти. В него са вложени етерични масла и витамини, които подпомагат здравето на носната лигавица. 

Активни съставки

Всяка от съставките на спрея има уникално въздействие върху носната лигавица и може да предложи мерки за облекчение при неприятните симптоми на настинка, хрема и възпаление.

Ето и кои са подбраните ни съставки:

  • Масло от бор: Маслото от бор има силни антисептични и антиинфламаторни свойства, което го прави ефективно в борбата с инфекции. То може да помогне за почистване на запушените синуси и облекчаване на възпалението на носната лигавица, като улеснява дишането.

  • Масло от мента: Съдържа ментол, който действа като натурален охлаждащ агент, който облекчава дразненето и усещането за запушване в носа. Маслото от мента подобрява кръвообращението и помага за отварянето на дихателните пътища.

  • Масло от евкалипт: Известно със своите антимикробни и антисептични свойства, маслото от евкалипт е широко използвано за облекчаване на симптомите на настинка и грип. То помага за намаляване на възпалението на носната лигавица и улеснява дишането.

  • Витамин Е: Действа като антиоксидант, който защитава и възстановява носната лигавица от увреждане, причинено от свободните радикали. Витамин Е подпомага здравината и еластичността на лигавицата, като по този начин може да намали риска от инфекции.

  • Тимол: Тимолът е органично фенолово съединение, което е високо ценено заради своите антисептични и противогъбични свойства. Ефектът му благоприятства намаляването на бактерии в носните кухини и облекчава възпалението на лигавицата.

  • Слънчогледово масло: Богато на витамини E и K, слънчогледовото масло овлажнява и успокоява раздразнената носна лигавица. То създава защитен слой, който помага за намаляване на сухотата и дискомфорта, като по този начин улеснява дишането и позволява носа да се чисти ефективно. 

В комбинация тези съставки предлагат комплексно облекчение на симптомите, причинени от настинки и възпаление на носната лигавица. Същевременно с това, те поддържат здравето и функцията на дихателните пътища.

Действие и ползи

Синергичното действие на всички съставки в спрея за нос с етерични масла води до следните ефекти:

  • Облекчаване на дихателните пътища: Етеричните масла от бор, мента и евкалипт предлагат силно облекчение на запушения нос, като помагат за отпушване на носните проходи и облекчаване на дишането.

  • Антимикробно действие: Тимолът има антимикробни свойства, които могат да помогнат в борбата с бактериите и вирусите, причиняващи инфекции в носните пътища и синусите.

  • Антисептично и противовъзпалително действие: Съставките предлагат антисептично действие, което помага за намаляване на възпалението и подпомага здравето на носната лигавица.

  • Успокояване и регенерация: Витамин Е и слънчогледовото масло помагат за укрепване и възстановяване на носната лигавица, като предоставят допълнителна защита и ускоряват процеса на оздравяване.

  • Овлажняване: Слънчогледовото масло действа като овлажнител, който помага за поддържането на носната лигавица хидратирана, предотвратявайки нейното изсушаване и раздразнение.

Мултифункционалното действие на формулата не само облекчава симптомите на настинка и запушен нос, но и подпомага естествените защитни механизми на носната лигавица. Това допринася за по-бързото оздравяване и подобряване на дихателната функция по време на грипния сезон. 

За кого е подходящ продуктът

Продуктът е подходящ за деца над 2 години, както и за възрастни, които имат нужда от облекчаване на един или няколко симптома. Симптомите могат да включват хрема, запушен нос и дразнене на носната лигавица. 

Може да се прилага във всеки етап на заболяването. 

Допълнителна информация

Продуктът не съдържа консерванти и изкуствени аромати, което го прави изключително подходящ за потребители с чувствителна кожа или алергии. 

Формулата е приложима не само при настинки и грип, но и при алергии, синузит или други състояния, засягащи дихателните пътища.

Състав

Съставът включва смес от: масло от бор, масло от мента, масло от евкалипт, витамин Е, тимол и слънчогледово масло.

Начин на употреба

За деца над 2 годишна възраст да се прилага по 2-3 впръсквания по 3-4 пъти на ден.

За възрастни подходящата честота на употреба е по 3-4 впръсквания 4-5 пъти на ден. Може да се впръсква и по-често, според усещането за запушен нос.

Не превишавайте количеството, описано на опаковката. Да не се поглъща или приема през устата.

Противопоказания

Хора с астма или други дихателни състояния трябва да използват продукта предпазливо, тъй като някои етерични масла могат да предизвикат спазми или да влошат симптомите. 

 

Избягвайте прилагането на продукта върху наранена или възпалена кожа, тъй като това може да предизвика дразнене или други нежелани реакции.



Често задавани въпроси

Подходящ ли е спреят за хора с чувствителна носна лигавица?

Спреят е формулиран да бъде нежен към носната лигавица, но при хора с особено чувствителна кожа или лигавица, някои етерични масла от тази формула могат да предизвикат дразнене. 

Може ли спреят да предизвика привикване или намаляване на ефективността при продължителна употреба?

Спреят за нос е предназначен за временно облекчаване на симптомите и не предизвиква привикване. При продължителна употреба без подобрение на симптомите, консултирайте се с лекар.

Има ли странични ефекти от употребата на спрея?

При нормална употреба, спреят е добре поносим, но в редки случаи може да предизвика алергични реакции или дразнене, особено ако се използва от лица с чувствителност към някоя от съставките.

Доставка и плащане

Доставката в рамките на България се извършва с куриерски фирми Спиди и Еконт, по избор на купувача:

От куриерска фирма Спиди до адрес на купувача или до офис на куриерската фирма.

От куриерска фирма Еконт до офис на куриерската фирма.

 

Доставка до избрана аптека * 

Безплатна

Покупка на стойност над 80 лв. с ДДС

Безплатна


* Избраните аптеки са в гр. София

 

Speedy при поръчка на стойност до 80 лв.

Спиди    До офис   До адрес
до 1кг     4,69лв     5,69лв
Oт 1кг до 2кг     4,99лв     6,99лв
От 2кг до 3кг     5,99лв     7,99лв
Oт 3кг до 6кг     7,99лв   11,19лв
От 6кг до 10кг   12,99лв   13,29лв
От 10кг до 20кг   13,59лв   19,39лв

**Максимално допустимото единично тегло на пратка е 20 кг

Econt при поръчка на стойност до 80лв (възможност за поръчка само до офис на куриера)

Еконт       До офис
до 1кг          7,99лв
От 1 до 2кг          7,99лв
От 2кг до 3кг          8,19лв
Oт 3кг до 6кг          9,99лв
От 6кг до 10кг        14,99лв
От 10кг до 20кг        15,59лв

**Максимално допустимото единично тегло на пратка е 20 кг

0
Rating:
% of 100
Напишете вашето мнение
Какво е Вашето мнение за:НОВЕ ФАРМ СПРЕЙ ЗА НОС С ЕТЕРИЧНИ МАСЛА - СЪСТАВ ПИНОСОЛ
Вашият рейтинг