Сироп от черен бъз и витамини за имунитет

рейтинг:
100 % of 100
Безплатна доставка за над 80 лв.
Код
95638
Промо цена 20,79 лв. Редовна цена 25,99 лв.

Родителите често са изправени пред въпроса с каква добавка да допълнят хранителния режим на детето си, за да го предпазят от сезонните грипни неразположения. 

Многобройните продукти на пазара с различен състав създават истинско предизвикателство при избора на най-добрата формула за детския имунитет. Именно това ни вдъхнови да вложим най-качествените и ефективни съставки в продукт, който да отговаря на всички изисквания. 

Описание

С много грижа и внимание фармацевтите на аптеки Нове Фарм разработиха иновативен сироп от черен бъз за деца, представляващ мощна смес от натурални екстракти и жизненоважни витамини, специално формулирани за подкрепа на здравето на най-малките. 

Създаден от внимателно подбрани съставки, сиропът укрепва имунната система, подобрява енергийния метаболизъм и поддържа здравата функция на нервната система. Благодарение на своите антиоксидантни свойства, той защитава клетките от оксидативен стрес и подпомага здравето на кожата, очите и сърцето на подрастващите.

Активни съставки

Активните съставки в мултивитаминен сироп на Нове Фарм са съчетание от екстракт на растението черен бъз, витамини и минерали, които са прецизно подбрани и дозирани. 

Формулата съдържа: 

  • Черен бъз екстракт (Sambucus nigra):Екстрактът от бъз е известен със своите антивирусни и антиоксидантни свойства. Екстрактът от черен бъз може да подкрепи имунната система и да помогне при лечението и профилактиката на вирусни инфекции като грип и настинки. Съдържащите се в плодовете на черния бъз антоцианини могат да намалят възпалението и да облекчат заболявания на горните дихателни пътища.
  • Витамин С (L-аскорбинова киселина):Витамин С е основен за поддържането на здрава имунна система, регенерация на тъканите и абсорбция на желязо от организма. Той действа и като мощен антиоксидант, защитавайки клетките от увреждане от свободни радикали и спомага за намаляване на риска от хронични заболявания.
  • Лецитин (100% чист соев лецитин): Лецитинът подпомага метаболитните процеси в организма, участва в разграждането на мазнините и поддържа здравословни нива на холестерола. Заема важна роля в поддържането на структурата на клетъчните мембрани и може да подобри когнитивните функции и паметта.
  • Витамин Е (DL-алфа-токоферил ацетат): Витамин Е е важен антиоксидант, който защитава клетъчните мембрани от увреждане от свободни радикали. Неговата роля е незаменима в поддържането на здрава кожа и зрение, както и в защитата срещу хронични заболявания.
  • Цинк (цинков цитрат): Цинкът е ключов минерал за имунната система, възстановяването на тъканите, растежа и развитието. Той подпомага и зарастването на рани, вкуса и обонянието, както и синтеза на ДНК.
  • Ниацин (никотинамид): Ниацинът подпомага метаболизма и превръщането на храната в енергия, поддържа нормалното функциониране на нервната система, кожата и храносмилателната система. Също така може да подобри нивата на холестерола в кръвта.
  • Пантотенова киселина (калциев D-пантотенат): Пантотеновата киселина е важна за синтеза и метаболизма на протеини, въглехидрати и мазнини. Тя подпомага производството на енергия в клетките и е важна за здравата кожа и коса.
  • Бета-каротин: Бета-каротинът се превръща в организма във витамин А и действа като антиоксидант, защитавайки клетките от увреждане. Той подпомага здравето на кожата и очите, и поддържа имунната система.
  • Витамин В6 (пиридоксин хидрохлорид): Витамин В6 е важен за метаболизма на аминокиселините, производството на невротрансмитери и формирането на червени кръвни клетки. Той поддържа здравословната функция на нервната и имунната система.
  • Витамин В2 (рибофлавин):Витамин В2 е съществен за енергийния метаболизъм и помага в поддържането на здрава кожа, очи и нервна система. Той също така спомага за превръщането на витамини В в активните им форми.
  • Витамин В1 (тиамин хидрохлорид): Витамин В1 е ключов за превръщането на въглехидратите в енергия, поддържане на здравето на нервната система, мускулите и сърцето.
  • Витамин А (ретинил ацетат): Витамин А е важен за зрението, растежа, развитието, поддържането на имунната система и здравето на кожата. Той играе роля и в репродуктивните процеси.
  • Витамин D (холекалциферол): Витамин D съдейства за подобряване на абсорбцията на калций и фосфор, което е важно за поддържането на здрави кости и зъби при най-малките, като съдейства и за здрава имунна система и мускулна функция.
  • Витамин В12 (цианокобаламин): Витамин В12 е съществен за производството на ДНК, образуването на червени кръвни клетки и поддържането на нормалната нервна функция. Той играе ключова роля в метаболизма на всяка клетка в тялото.

Всички тези активни съставки, вложени в детския мултивитаминен сироп се предлагат безпроблемно на малчуганите, тъй като естественият аромат на бъз и сладък вкус са предпочитани от най-малките потребители. 

Действие и ползи

Богатият състав на сиропа, включващ екстракт на черен бъз и цинк, оказва положително влияние върху имунната система

Ценният лецитин съдейства за мозъчната функция, витамин Е - за защита на клетките, ниацинът и пантотеновата киселина подкрепят енергийния метаболизъм, докато бета-каротинът и витамин А защитават зрението и кожата

Витамините В6, В2, В1, Д и В12 са ключови за нервната система, костната плътност и метаболитните процеси, за да подкрепят детското здраве и развитие. 

В подкрепа на развиващата се костна структура при децата, сиропът е обогатен и с витамин Д, който е особено полезен и за благосъстоянието на имунитета.

Всички съставки, вложени във формулата, се явяват ефективен защитник на детския имунитет и се използват по време на сезонните грипове и настинки

За кого е подходящ продуктът

Сиропът от черен бъз е предназначен за деца и предлага лесен начин за поддържане на здравето на имунната система и защита на организма от сезонни заболявания. 

Поднесен във формата на сироп, обогатен с аромат на бъз и сладък вкус, той е лесен за прием и представлява идеалното допълнение към ежедневието на децата, осигурявайки многобройни ползи за здравето. 

Предложението ни за възрастни може да намерите тук

Допълнителна информация

За да подкрепи напълно детското развитие, продуктът не съдържа захар. 

Състав

Основни съставки

в 5 ml

в 10 ml

Екстракт от черен бъз (Sambucus nigra)

65 mg

130 mg

Витамин С (L-аскорбинова киселина)

20 mg

40 mg

Лецитин (100% чист соев лецитин)

20 mg

40 mg

Витамин Е (DL-алфа-токоферил ацетат)

4,5 mg α-TE

9 mg α-TE

Цинк (цинков цитрат)

2,5 mg

5 mg

Ниацин (никотинамид)

2,2 mg NE

4,4 mg NE

Пантотенова киселина (калциев D-пантотенат)

1,2 mg

2,4 mg

Бета-каротин

1,2 mg

2,4 mg

Витамин В6 (пиридоксин хидрохлорид)

0,4 mg

0,8 mg

Витамин В2 (рибофлавин)

0,25 mg

0,5 mg

Витамин В1 (тиамин хидрохлорид)

0,22 mg

0,44 mg

Витамин А (ретинил ацетат)

145 µg RE

290 µg RE

Витамин D (холекалциферол)

2 µg

4 µg

Витамин В12 (цианокобаламин)

1,25 µg

2,5 µg

Начин на употреба

Начин на употреба

1 път дневно

Деца от 3 до 7 години

5 ml*

Деца над 7 години

10 ml*

* Сиропът се дозира благодарение на мерителната чашка, която ще намерите в опаковката. 

Продуктът не е заместител на разнообразното хранене. 

Заради утаяването, разклащайте преди всяка употреба! 

Срок на годност след отваряне - 3 месеца.

Противопоказания

Както всеки хранителен и фармацевтичен продукт, е добре да обърнете внимание на алергените, които съдържа, както и винаги да спазвате указанията от производител. 

Прекомерната консумация може да предизвика слабителен ефект.

Често задавани въпроси

Може ли сиропът от черен бъз да се съчетае с други лекарства?

Въпреки че черният бъз е натурален продукт, е важно да се консултирате с педиатър относно всякаква комбинация с други лекарства, особено ако детето вече приема такива за други здравословни състояния.

Как трябва да се съхранява сиропът от черен бъз?

Сиропът трябва да се съхранява на тъмно и хладно място, далеч от пряка слънчева светлина и влага. След отваряне е препоръчително да се съхранява в хладилник и да се използва в рамките на 3 месеца, за да запази напълно действието на своите хранителни вещества и активни съставки.

Може ли сиропът от черен бъз да предизвика алергии при деца?

Въпреки че алергичните реакции към черен бъз са редки, те са възможни. Ако детето има проблеми с толеранса към други плодове или има история на алергии и е добре да се направи тест за алергия преди пълноценната употреба на продукта.

 

Доставка и плащане

Доставката в рамките на България се извършва с куриерски фирми Спиди и Еконт, по избор на купувача:

От куриерска фирма Спиди до адрес на купувача или до офис на куриерската фирма.

От куриерска фирма Еконт до офис на куриерската фирма.

 

Доставка до избрана аптека * 

Безплатна

Покупка на стойност над 80 лв. с ДДС

Безплатна


* Избраните аптеки са в гр. София

 

Speedy при поръчка на стойност до 80 лв.

Спиди    До офис   До адрес
до 1кг     4,69лв     5,69лв
Oт 1кг до 2кг     4,99лв     6,99лв
От 2кг до 3кг     5,99лв     7,99лв
Oт 3кг до 6кг     7,99лв   11,19лв
От 6кг до 10кг   12,99лв   13,29лв
От 10кг до 20кг   13,59лв   19,39лв

**Максимално допустимото единично тегло на пратка е 20 кг

Econt при поръчка на стойност до 80лв (възможност за поръчка само до офис на куриера)

Еконт       До офис
до 1кг          7,99лв
От 1 до 2кг          7,99лв
От 2кг до 3кг          8,19лв
Oт 3кг до 6кг          9,99лв
От 6кг до 10кг        14,99лв
От 10кг до 20кг        15,59лв

**Максимално допустимото единично тегло на пратка е 20 кг

Най-продавани от тази категория
5
Rating:
100% of 100
Напишете вашето мнение
Какво е Вашето мнение за:НОВЕ ФАРМ МУЛТИВИТАМИНЕН СИРОП С БЪЗ 200МЛ
Вашият рейтинг
Вижте всички 1 отзиви
Най-полезни отзиви на клиенти Напиши отзив
  1. Оценка
    100%
    НОВЕ ФАРМ МУЛТИВИТАМИНЕН СИРОП С БЪЗ 200МЛ
    Попринцип не съм привърженик на имуностимулаторите, но този сироп ме впечатли със състава си и го давам вече 3-ти месец на детето си. Много съм доволна!
    By Ива Костова
    on