Магнезиев цитрат таблетки 500 мг от Нове Фарм

Безплатна доставка за над 80 лв.
Код
95422
14,80 лв.

Умората, мускулните спазми и липса на енергия са първите явни симптоми, които говорят за липса на магнезий. Този важен за човешкия организъм минерал е пряко отговорен за производството на енергия, регулирането на мускулната и нервната функция, както и за поддържането на нормален ритъм на сърцето. 

Магнезият е в основата на здравето на костите и е необходим за синтеза на ДНК и РНК. Всички тези функции го правят незаменим, а дефицитът му - състояние, което не бива да се допуска. 

Описание

Магнезиевият цитрат (magnesium citrate), произведен от опитните фармацевти на аптеки Нове Фарм, е хранителна добавка, която допринася за поддържането на здравето на мускулите и нервната система и помага за регулирането на кръвното налягане. 

Съдържанието на магнезий в тялото е от основно значение за множество биологични процеси, включително функцията на мускулите, производството на енергия и поддържането на здрави кости.

Допълнителният прием на магнезий е особено полезен, когато неговите нива в организма не са достатъчни. Това е често срещано състояние, особено при хора, чието разнообразно хранене не доставя достатъчно количество от този минерал.

Състоянията, на които можете да противодействате чрез правилна суплементация с магнезий са:

  • Умора и слабост;
  • Мускулни спазми и крампи;
  • Нервност и тревожност;
  • Затруднено заспиване или безсъние;
  • Повишена раздразнителност;
  • Главоболие или мигрена;
  • Запек;
  • Нерегулярен сърдечен ритъм;
  • Замаяност;
  • Намален апетит;

Активни съставки

Активната съставка магнезиев цитрат е един от най-популярните и ефективни форми на магнезий, предлаган като хранителна добавка.

Тя се получава от комбинирането на магнезиеви йони и цитратна киселина, а резултатът е вещество с висока бионаличност. Това означава, че магнезиевият цитрат се абсорбира по-лесно от тялото в сравнение с други форми на магнезий, осигурявайки по-ефективно попълване на неговите нива.

Съдържанието на помощни вещества като микрокристална целулоза и магнезиев стеарат оптимизират усвояването от човешкия организъм. 

Действие и ползи

Приемът на магнезиев цитрат има положително въздействие върху функционирането на нервната система, като предотвратява нервност, умора и мускулни спазми

Той играе важна роля в поддържането на нормалната мускулна функция, електролитния баланс в тялото и подпомага метаболитните процеси, като участва в производството на енергия и синтеза на протеини.

Поради своята способност да подобрява абсорбцията на магнезий в организма, магнезиевият цитрат е широко използвана хранителна добавка за предотвратяване и лечение на дефицит на магнезий. Той се препоръчва за хора, изпитващи стрес, за активни спортисти и за всеки, който иска да подобри общото си здраве и благосъстояние. 

За кого е подходящ продуктът

Поради формата си на прием и концентрацията в една таблетка, продуктът е подходящ за прием от възрастни. 

Допълнителна информация

Един от най-популярните аспекти на магнезиевия цитрат е неговият лаксативен ефект

Благодарение на осмотичните свойства, магнезиевият цитрат привлича вода в червата, което стимулира чревната перисталтика. Това го прави ефективно средство за облекчаване на временен запек и за поддържане на редовната чревна дейност.

Състав

Всяка филмирана таблетка съдържа: магнезиев цитрат, пълнители микрокристална целулоза, кроскармелоза натрий, дикалциев фосфат, малтодекстрин и коповидон, глазиращ агент, антислепващи агенти магнезиев стеарат и силициев диоксид, стабилизатор желатин.

*NRVs – хранителни референтни стойности

Основна съставка

в 1 таблетка

%*NRVs

Магнезиев цитрат,

от който Магнезий

 

500 mg

-              77 mg

21%

Начин на употреба

Дневна дозата магнезиев цитрат се съдържа в 1 таблетка, която осигурява оптимално количество магнезий за нуждите на тялото. 

За да се запази качеството на магнезиевият цитрат, е важно продуктът да се съхранява на сухо място и далеч от пряка слънчева светлина. Това помага за предотвратяване на влага и други външни фактори, които могат да намалят ефективността на добавката.

Препоръчителната дневна доза е 1 таблетка на ден. 

Да не се използва като заместител на разнообразното хранене. 

Да не се превишава препоръчителната доза.

Противопоказания

Важно е да се спазва препоръчителната доза, тъй като прекомерният прием може да доведе до странични ефекти като стомашен дискомфорт, диария или електролитен дисбаланс.

Често задавани въпроси

Може ли дефицитът на магнезий да причини проблеми със съня?

Да, дефицитът на магнезий често се асоциира с нарушения на съня, включително трудности при заспиване и чести събуждания през нощта. Магнезият помага за релаксацията на мускулите и ума, което е важно за постигането на дълбок и възстановяващ сън.

Колко време е необходимо, за да се усетят ползите от приема на магнезиев цитрат?

Ефектите от приема на магнезиев цитрат могат да варират между различните индивиди. Някои хора могат да забележат подобрение в симптомите на дефицит на магнезий, като мускулни спазми или нервност, в рамките на няколко дни, докато други може да имат нужда от няколко седмици, за да усетят пълните ползи.

Може ли магнезиевият цитрат да взаимодейства с други лекарства?

Да, магнезиевият цитрат може да взаимодейства с определени лекарства, като антибиотици, лекарства за остеопороза и лекарства за кръвното налягане. Важно е да се посъветвате с медицинско лице за всички лекарства и добавки, които приемате, за да избегнете потенциални взаимодействия.

Доставка и плащане

Доставката в рамките на България се извършва с куриерски фирми Спиди и Еконт, по избор на купувача:

От куриерска фирма Спиди до адрес на купувача или до офис на куриерската фирма.

От куриерска фирма Еконт до офис на куриерската фирма.

 

Доставка до избрана аптека * 

Безплатна

Покупка на стойност над 80 лв. с ДДС

Безплатна


* Избраните аптеки са в гр. София

 

Speedy при поръчка на стойност до 80 лв.

Спиди    До офис   До адрес
до 1кг     4,69лв     5,69лв
Oт 1кг до 2кг     4,99лв     6,99лв
От 2кг до 3кг     5,99лв     7,99лв
Oт 3кг до 6кг     7,99лв   11,19лв
От 6кг до 10кг   12,99лв   13,29лв
От 10кг до 20кг   13,59лв   19,39лв

**Максимално допустимото единично тегло на пратка е 20 кг

Econt при поръчка на стойност до 80лв (възможност за поръчка само до офис на куриера)

Еконт       До офис
до 1кг          7,99лв
От 1 до 2кг          7,99лв
От 2кг до 3кг          8,19лв
Oт 3кг до 6кг          9,99лв
От 6кг до 10кг        14,99лв
От 10кг до 20кг        15,59лв

**Максимално допустимото единично тегло на пратка е 20 кг

Най-продавани от тази категория
0
Rating:
% of 100
Напишете вашето мнение
Какво е Вашето мнение за:НОВЕ ФАРМ МАГНЕЗИЙ 500 МГ ТАБЛ. Х 30
Вашият рейтинг