TOTAL BODY MARINE COLLAGEN РИБЕН КОЛАГЕН С ХИАЛУРОНОВА КИСЕЛИНА. ГЛУТАМИН И БИОТИН ПРАХ Х 135ГР

Безплатна доставка за над 80 лв.
Код
95320
114,39 лв.

Колагенът е най-разпространеният протеин в човешкото тяло. Той е основен градивен елемент на кожата, ставите, сухожилията, мускулите, костите и кръвоносните съдове и играе жизненоважна роля за поддържането на структурната цялост на организма. За съжаление с всяка изминала година тялото произвежда с около 1% по-малко колаген, а поради особеностите на хранителния режим в развитите страни приемът му прогресивно намалява. Хранителната добавка Total Body Marine Collagen™ с добавени хиалуронова киселина, глутамин и биотин на марката Natural Factors е предназначена да компенсира този дефицит, за да съдейства за забавяне на стареенето и поддържане на здравето на кожата, костите и мускулите.


Рибеният колаген на прах от серия Total Body Collagen притежава същия състав и свойства на колагена Collactive® както продукта 2628NF, но с добавени „екстри“ – хиалуронова киселина, L-глутамин, L-триптофан, витамин С и биотин, чиито ползи са посочени при 3664WN. Тук биотинът е в голяма доза, което предполага добър ефект и върху ноктите и косата. Най-богатият на биоактивни нутриенти за кожата, ноктите, косата, мускулите и ставите продукт от серията Total Body Collagen™.


Какво представлява колагена?

Този протеин е изгражда различните видове съединителна тъкан в човешкото тяло, което определя и ключовата му роля за нормалното функциониране на организма. Той осигурява структурната цялост на кожата, ставите, сухожилията, мускулите, костите, кръвоносните съдове и червата. Изграден е от множество есенциални и неесенциални аминокиселини, свързани в колагенни тройни спирали.

В човешкото тяло има 28 вида колаген, като най-разпространен – около 2/3 от общото съдържание, е тип 1. Той осигурява структурата на сухожилията, ставните връзки, кожата и някои от вътрешните органи. Именно такъв е и рибният колаген, който е основната съставка в тази хранителна добавка.

 

Защо рибен колаген?

Причината рибният колаген да бъде предпочитан пред останалите видове, предлагани под формата на хранителни добавки са няколко. На първо място е неговата бионаличност, която надвишава значително на свинския, говеждия и птичия. Тя се дължи на неговите по-ниски молекулни размери и тегло, които улесняват преодоляването на чревната бариера и постъпването му в кръвообращението.

Рибният колаген се добива основно от кожата, люспите и кожата на рибата, които рядко намират приложение като хранителни продукти, което прави произхода му значително по-устойчив от тези на неговите аналози. Освен това той е подходящ за хора, които имат проблеми с приемането на алтернативните форми, например религиозни ограничения или притеснения от заболявания при домашните животни.

 

Какви са ползите от приемането на рибен колаген?

  • Подпомага кожното здраве – С възрастта съдържанието на колаген тип 1 в дермата намалява, което води до видими признаци на стареене, включително набръчкана и провиснала кожа. Клинични проучвания сочат, че приемът на рибен колаген съдейства за възстановяване на колагеновите и еластиновите фибрили, в резултат на което дебелината на епидермиса се увеличава. Това води до подобряване на хидратацията на кожата, стягане и изглаждане на бръчките.
  • Осигурява антиоксидантна защита – Рибният протеин съдържа няколко аминокиселини – лизин, хидроксипролин, пролин и глицин. Последните две играят важна роля в неутрализирането на активните кислородни форми, които предизвикват увреждания на клетъчно ниво. Хидроксипролинът се преработва в глицин, което също допринася за регулиране на оксидативното състояние на клетките. Установено е, че рибният протеин допринася и за ограничаване на оксидативните увреждания на кожата, предизвикани от UV лъчите.
  • Подобрява протеиновия прием и телесния състав – Оптималният протеинов прием оказва благоприятно въздействие върху контрола на теглото, чистата телесна маса, възстановяването на мускулите и имунната функция. Той играе важна роля и за подобряване на спортните постижения чрез стимулиране на изграждането на мускули и подпомагане на възстановителните процеси. Рибният протеин е чист белтък, без мазнини и въглехидрати, които да намаляват ефекта, а освен това осигурява пролин – аминокиселината с най-съществен принос в синтеза на протеини в тялото.   

Здравословните ефекти на рибния колаген се допълват и от останалите съставки в тази хранителна добавка Total Body Marine Collagen™:

  • Хиалуроновата киселина изпълнява ключова роля за задържането на вода в тялото, с което допринася за поддържане на здравето на ставите, за запазване на здравината и еластичността на кожата, за по-бързото заздравяване на рани и за облекчаване на редица кожни симптоми и състояния.
  • Глутаминът е една от основните аминокиселини, участващи в синтеза на протеини в човешкото тяло. Той допринася за подобряване на здравето на стомашно-чревния тракт и на имунната функция, подпомага мускулния растеж, ефективността при физически натоварвания и възстановяването, стимулира метаболизма и сърдечната функция.
  • Биотинът, или както още е известен – витамин В7, е важен фактор в енергийния метаболизъм и играе съществена роля за клетъчния растеж и синтеза на протеини. Той съдейства поддържане на здравето на косата, ноктите и кожата и подпомага освобождаването от излишните килограми.
Съставки:в 1 лъжица / 2.9 g:Дн. доза:
Collactive®
Комплекс от морски колагенови пептиди
2000 mg2000 mg
Хидролизиран колаген (рибешки), от дива бяла риба1880 mg1880 mg
Хидролизиран еластин120 mg120 mg
Хиалуронова киселина50 mg50 mg
Л-Триптофан100 mg100 mg
Л-Глутамин500 mg500 mg
Витамин С
(калциев аскорбат, дихидрат)
60 mg60 mg
Биотин500 mg

500 mg

 

Не съдържа: Изкуствени оцветители, консерванти, подсладители, млечни продукти, нишесте, захар, пшеница, глутен, дрожди, соя, царевица, яйца, риба, черупчести, сол, ядки, ГМО.

Хранителна добавка, 135 g.  

Препоръчителна доза за дневен прием от продукта: За възрастни над 18 г. По 1 мерителна лъжичка (2.9 g) разтворена във вода или сок.

*мерителната лъжичка е приложена в опаковката.

Забележка: При бременност или кърмене се консултирайте с лекар преди употреба. Да не се използва като заместител на разнообразното и пълноценно хранене.  Да не се превишава дневната препоръчителна доза.

Доставка и плащане

Доставката в рамките на България се извършва с куриерски фирми Спиди и Еконт, по избор на купувача:

От куриерска фирма Спиди до адрес на купувача или до офис на куриерската фирма.

От куриерска фирма Еконт до офис на куриерската фирма.

 

Доставка до избрана аптека * 

Безплатна

Покупка на стойност над 80 лв. с ДДС

Безплатна


* Избраните аптеки са в гр. София

 

Speedy при поръчка на стойност до 80 лв.

Спиди    До офис   До адрес
до 1кг     4,69лв     5,69лв
Oт 1кг до 2кг     4,99лв     6,99лв
От 2кг до 3кг     5,99лв     7,99лв
Oт 3кг до 6кг     7,99лв   11,19лв
От 6кг до 10кг   12,99лв   13,29лв
От 10кг до 20кг   13,59лв   19,39лв

**Максимално допустимото единично тегло на пратка е 20 кг

Econt при поръчка на стойност до 80лв (възможност за поръчка само до офис на куриера)

Еконт       До офис
до 1кг          7,99лв
От 1 до 2кг          7,99лв
От 2кг до 3кг          8,19лв
Oт 3кг до 6кг          9,99лв
От 6кг до 10кг        14,99лв
От 10кг до 20кг        15,59лв

**Максимално допустимото единично тегло на пратка е 20 кг

0
Rating:
% of 100
Напишете вашето мнение
Какво е Вашето мнение за:TOTAL BODY MARINE COLLAGEN РИБЕН КОЛАГЕН С ХИАЛУРОНОВА КИСЕЛИНА. ГЛУТАМИН И БИОТИН ПРАХ Х 135ГР
Вашият рейтинг