БЕТЪР Ю ТУРМЕРОН 500МГ КАПС. X 30

Безплатна доставка за над 80 лв.
Код
93583
47,00 лв.

Турмерон 500 мг капсули  използва патента на  BCM-95®, предлагащ куркумин от най-високо качество.
o    500mg от BCM-95® на капсула
o    Препоръчва се 1-2 капсули, приети веднъж или два пъти дневно
o    Опаковка от 30 капсули
o    Прозрачни зеленчукови капсули
o    Произведен по GMP

ФАРМАКОЛОГИЧНО ДЕЙСТВИЕ:
Куркуминът демонстрира противовъзпалителни ефекти чрез инхибиране на циклооксигеназа-2 (COX2), простагландини и левкотриени.
Проучванията сочат, че куркуминът също детоксикира черния дроб, защитава имунната система, имa антитромботичнo действие и понижава нивата на LDL, VLDL, общия холестерол и триглицеридите като стимулиране на разграждането на холестерола в черния дроб.
Съобщава се, че куркуминът притежава антиоксидантни свойства и при проучвания е открито, че премахва свободните радикали (пероксиди) и фенолните окислители, инхибира липидната периоксидация, индуцирана от химични агенти и инхибира зависимата от желязо липидна пероксидация. Изследванията in vitro показват, че куркуминът може да предотврати окислителното увреждане на ДНК и може да бъде мощен чистач на азотна киселина.

ПОКАЗАНИЯ:
Може да помогне или да облекчи симптомите, свързани с подуване и възпаление (чрез инхибиране циклооксигеназа - 2 [COX 2], простагландини и левкотриени).
Куркуминът има антитромботични ефекти (разреждане на кръвта). Изследванията категорично сочат, че куркуминът детоксикира черния дроб и има имунозащитни свойства.

ПРИЛОЖЕНИЕ:
Повлиява първопричината на заболяванията, чрез ПРОТИВОВЪЗПАЛИТЕЛНОТО СИ ДЕЙСТВИЕ.

 

Всяка капсула съдържа следните активни съставки:
BCM-95® Турмерон (500mg)  (Curcuma longa) 25:1 екстракт (корен) [std. до 95% от общия брой на куркуминоидите с етерични масла на коренището на куркума от HPLC (475mg)]

Обикновено за най-добри резултати се препоръчва да се използва начална доза на натрупване при започване на Турмерон TM и след това да се установи дългосрочна дневна доза.

През първите 3 дни се препоръчва приемането на 2 капсули дневно сутрин и вечер.  След това доза от 1-2 капсули може да се използва веднъж или два пъти на ден, ако е необходимо.  Дозата зависи от индивида и от тежестта на заболяването. Положително се знае, че Turmeron TM дава бърз резултат и обикновено повечето пациенти ще усетят ползата през първите 3 дни от приемането.Turmeron TM може да се използва в продължение на 8-12 седмици. Добре да се направи пауза за 1-2 седмици, след това може да се възобнови отново.

Турмерон трябва да се приема заедно с храната.
Подходящ е за възрастни и деца над 12 години.

За противовъзпалителни ефекти, свързани с:

Остри възпаления: По 2 капсули два пъти дневно през първите 3 дни, последвани от 1 капсула два пъти дневно. Ако възпалението се връща след 3-ия ден, въпреки продължаващото намалено използване, върнете се към оригиналния протокол използване на 2 капсули два пъти дневно до намаляване на възпалението.

Хронични възпаления: По 1 - 2 капсули веднъж или два пъти дневно.

ПРОТИВОПОКАЗАНИЯ:
Не са известни противопоказания

ЛЕКАРСТВЕНИ ВЗАИМОДЕЙСТВИЯ:
Антикоагуланти и антитромбоцитни лекарства: Използване на куркумин едновременно с антикоагуланти и антитромбоцитното лечение може да доведе до намаляване на агрегацията на тромбоцитите и евентуално увеличаване на кръвотечението.

БЕЗОПАСНОСТ И КЪРМЕНЕ:
Не използвайте, ако сте бременна или кърмите, безопасността при бременност и кърмене не е била установена.

ПРЕДУПРЕЖДЕНИЯ:
Ако приемате антикоагулантни лекарства или антитромбоцитни лекарства или имате нарушение на кървенето, или друго медицинско състояние се консултирайте с вашия лекар. Не превишавайте препоръчителната доза.

БЕЗОПАСНОСТ:  Куркума отдавна се консумира като част от човешката диета. За BCM-95® като екстракт не е имало съобщени нежелани реакции в нито едно от клиничните изпитвания. Той се използва като добавка в продължение на десетилетие по целия свят от милиони хора. Поради това се приема, че е безопасен.

БРЕМЕННОСТ И КЪРМЕНЕ:
Не използвайте, ако сте бременна или кърмите, безопасността при бременност и кърмене не е била установена.

ВЪЗМОЖНИ СТРАНИЧНИ ЕФЕКТИ И СПЕЦИАЛНИ МЕРКИ
Странични ефекти:
Куркуминът обикновено се понася добре. В много редки случаи това може да причини стомашно-чревни разстройства (GI)като гадене и диария.
Специални предпазни мерки:
Хирургия: Употребата на куркумин трябва да бъде преустановена най-малко 2 седмици преди всяка избирателна операция поради антитромбоцитния му (антитромботичен) ефект.
Жлъчни камъни или запушване на жлъчните пътища: Използвайте с повишено внимание при хора с камъни в жлъчката, куркумин причинява контракции на жлъчния мехур.

СПЕЦИАЛНИ ПРЕДПАЗНИ МЕРКИ:  Турмерон не трябва да се използва от бременни или кърмещи жени. Трябва да се прекрати 2 седмици преди всяка операция. Тези, които използват антитромбоцитни лекарства, трябва да се консултират и да бъдат контролирани от лекуващия лекар. Поради факта, че куркумин, стимулира жлъчния мехур, хора с камъни в жлъчката могат да изпитат дискомфорт поради контракциите на жлъчния мехур.

Доставка и плащане

Доставката в рамките на България се извършва с куриерски фирми Спиди и Еконт, по избор на купувача:

От куриерска фирма Спиди до адрес на купувача или до офис на куриерската фирма.

От куриерска фирма Еконт до офис на куриерската фирма.

 

Доставка до избрана аптека * 

Безплатна

Покупка на стойност над 80 лв. с ДДС

Безплатна


* Избраните аптеки са в гр. София

 

Speedy при поръчка на стойност до 80 лв.

Спиди    До офис   До адрес
до 1кг     4,69лв     5,69лв
Oт 1кг до 2кг     4,99лв     6,99лв
От 2кг до 3кг     5,99лв     7,99лв
Oт 3кг до 6кг     7,99лв   11,19лв
От 6кг до 10кг   12,99лв   13,29лв
От 10кг до 20кг   13,59лв   19,39лв

**Максимално допустимото единично тегло на пратка е 20 кг

Econt при поръчка на стойност до 80лв (възможност за поръчка само до офис на куриера)

Еконт       До офис
до 1кг          7,99лв
От 1 до 2кг          7,99лв
От 2кг до 3кг          8,19лв
Oт 3кг до 6кг          9,99лв
От 6кг до 10кг        14,99лв
От 10кг до 20кг        15,59лв

**Максимално допустимото единично тегло на пратка е 20 кг

0
Rating:
% of 100
Напишете вашето мнение
Какво е Вашето мнение за:БЕТЪР Ю ТУРМЕРОН 500МГ КАПС. X 30
Вашият рейтинг