ЗИНСЕД ТАБЛ.ЗА ИМУННАТА СИСТЕМА Х 60 БОТАНИК

Безплатна доставка за над 80 лв.
Код
83656
20,99 лв.

ЗинСеД е лесноусвоима формула от микроелементи и витамини, необходими за имунната система и нормалното функциониране на организма. Цинкът в своята отлично усвояема форма (бисглицинат хелат) поддържа защитните сили на организма и нормалния синтез на ДНК. Органичният селен (лесноусвоима форма L-selenomethionine) допринася за защита на клетките от оксидативен стрес. Витамин D3 (от растителен източник) допринася за нормалната функция на имунната система и обмяната на минерали. Витамин C (щадяща стомаха форма – кацлиев аскорбат) благоприятства имунния капацитет и възстановителните процеси на организма. 

Цинк бисглицинат

Цинкът е изключително важен за нормалната функция на имунната система. Дефицитът на цинк води до нарушена реакция на имунната система, което прави организма податлив към редица бактериални, вирусни и паразитни инфекции. Цинкът допринася и за нормалното делене на клетките и синтез на ДНК, това важи и за клетките от имунната система (като неутрофили, естествени клетки убийци, цитокини и В-лимфоцити). Цинкът допринася и за защитата на клетките от оксидативен стрес. 

Наличието на цинк в организма е важно за цялостната нормална функция на организма, тъй като цинкът допринася за: нормалните когнитивни функции, нормалното усвояване на микро и макро елементи (включително протеини, мазнини и витамин A); нормалното състояние на кожата, ноктите, косата, зрението, ставите, сърдечно-съдовата система; плодовитостта (при мъжете спомага за нормалното състояние на простатата); нормализира нивата на тестостерон.

Цинкът в ЗинСеД (ZinSeD) е в органична хелатна форма. Това го прави лесноусвоим и с повишена бионаличност. Сравнителни проучвания доказват как хелатните форми са по-усвоими от неорганичните форми на цинк. Проучване на усвоимостта на различни форми на цинк показва, че бисглицинатът е най-усвоим сравнено с други органични и неорганични форми. 

Селен 

Селенът допринася за нормалната функция на имунната система. Проучвания показват, че дефицитът на селен намалява адекватния имунен отговор при заразяване с вируси. Още по-конкретно е разгледана връзката между недостиг на селен и мутацията на РНК вируси (такъв е и COVID-19) в  организма. Проучване показва, че занижените нива на минерала водят до завишени възпалителни процеси (особено в белите дробове) при вирусна инфекция. 

Селенът участва и в един от най-важните антиоксидантни процеси в организма (глутатион пероксидазата), което е изключително важно за защитата на клетките. 

Селенът също допринася за: нормалната мозъчна и сърдечно-съдова активност; функцията на щитовидната жлеза; сперматогенезата при мъжете; нормалното състояние на косата и ноктите. 

Селенът в ЗинСеД (ZinSeD) се набавя от натурален източник. Формата му е органичнoтo L-selenomethionin съединение, което се отличава с отлична усвоимост. 

Витамин D 

Витамин D е необходим за нормалната функция на имунната система. Наличието му е важно за клетъчната комуникация и в частност тази на клетките от имунната система. Това подобрява реакцията на имунната система. Витамин D също допринася за нормалното клетъчно делене. 

Витамин D е небходим за нормалната функция на организма, като допринася за: нормалното абсорбиране и усвояване на калций и фосфор; нормални нива на калций в кръвта; поддържане на доброто състояние на костите и зъбите; нормалната функция на мускулите. 

Витамин D в ЗинСеД (ZinSeD) е от неалергогенен натурален растителен източник и е в колекалциферол- отлично усвоима формула, особено в сравнение с витамин D2 от други растителни източници.

Витамин C 

Витамин C участва директно и индиректно в стотици процеси в организма, като неговото наличие допринася за имунната система (както на вродената, така и на придобитата). Витамин C повишава съпротивителните механизми на организма срещу вируси, бактерии и други патогени. Водоразтворимият витамин спомага и за абсорбирането на желязо, което индиректно е важно за всички клетки в тялото и особено за червените кръвни телца.

Витамин C е ензимен кофактор – необходим за протичането на нормалните метаболитни процеси в организма. Допълнително, витамин C допринася за защитата на клетките от оксидативен стрес. 

Витамин C допринася за цялостната нормална функция на организма, като той е важен за: нормалната функция на кръвоносните съдове; метаболизма на енергия; нервната система; за доброто състояние на костите, хрущялите, зъбите; за нормалното състояние на съединителната тъкан, кожата и венците;  за синтеза на колаген; за нормалната психична функция; за регенерация на други витамини. 

Витамин C в ЗинСеД е под формата на калциев аскорбат. Предимството на тази форма пред аскорбиновата киселина е, че калциевият аскорбат е по-лек за стомаха. Това е важно за хора с язва, гастрит, рефлукс или други състояния, характеризиращи се с повишена чувствителността на стомаха. 

Съставки в една таблетка

Цинк в лесноусвоима форма (бисглицинат хелат)…………………………..7,5 мг

Органичен Селен (L-селенометионин, от мая)…………………………………50 мкг

Витамин D3 от растителен източник (холекалциферол)………………..5 мкг

Витамин С в щадяща стомаха форма (калциев аскорбат)……………..150 мг

Съставки в максимална дневна доза от две таблетки

Цинк в лесноусвоима форма (бисглицинат хелат)……………………..…15 мг 

Органичен Селен (L-селенометионин, от мая)………………..…………100 мкг 

Витамин D3 от растителен източник (холекалциферол)………….…10 мкг 

Витамин С в щадяща стомаха форма (калциев аскорбат)……………300 мг

Не съдържа животински продукти, оцветители и консерванти.

Възрастни и деца над 13 години: 2 пъти (сутрин и вечер) по 1 таблетка преди хранене с чаша вода; поддържаща доза – 1 таблетка.

Деца от 7-13 години : 1 таблетка дневно. 

Деца от 4-7 години: само след консултация със специалист.

ЗинСеД е комбинация от важните за имунната система цинк, селен, витамин D и витамин C. Тази комбинация значително повишава съпротивителните сили на организми срещу вируси, бактерии и други патогенни. Съставките са специално подбрани да повишават устойчивостта на организма срещу вирусни инфекции. Витамините и минералите в ЗинСеД допринасят за нормалната функция на организма.  

Синергичната комбинация от цинк, селен, витамин D и витамин C спомага за антиоксидантната защита на организма, което е изключително важно в: неблагоприятни условия; при ситуации с повишен риск от инфекции; вирусни епидемии. 

ЗинСеД допринася и за нормалното клетъчно делене, което включва и клетките на имунната система, това подобрява скоростта и качеството на реакцията срещу патогени. 

Всяка съставка в ЗинСеД е специално избрана да бъде лесноусвоима и с висока бионаличност. Това увеличава максимално позитивния ефект на витамините и микроелементите в ЗинСеД.

Доставка и плащане

Доставката в рамките на България се извършва с куриерски фирми Спиди и Еконт, по избор на купувача:

От куриерска фирма Спиди до адрес на купувача или до офис на куриерската фирма.

От куриерска фирма Еконт до офис на куриерската фирма.

 

Доставка до избрана аптека * 

Безплатна

Покупка на стойност над 80 лв. с ДДС

Безплатна


* Избраните аптеки са в гр. София

 

Speedy при поръчка на стойност до 80 лв.

Спиди    До офис   До адрес
до 1кг     4,69лв     5,69лв
Oт 1кг до 2кг     4,99лв     6,99лв
От 2кг до 3кг     5,99лв     7,99лв
Oт 3кг до 6кг     7,99лв   11,19лв
От 6кг до 10кг   12,99лв   13,29лв
От 10кг до 20кг   13,59лв   19,39лв

**Максимално допустимото единично тегло на пратка е 20 кг

Econt при поръчка на стойност до 80лв (възможност за поръчка само до офис на куриера)

Еконт       До офис
до 1кг          7,99лв
От 1 до 2кг          7,99лв
От 2кг до 3кг          8,19лв
Oт 3кг до 6кг          9,99лв
От 6кг до 10кг        14,99лв
От 10кг до 20кг        15,59лв

**Максимално допустимото единично тегло на пратка е 20 кг

0
Rating:
% of 100
Напишете вашето мнение
Какво е Вашето мнение за:ЗИНСЕД ТАБЛ.ЗА ИМУННАТА СИСТЕМА Х 60 БОТАНИК
Вашият рейтинг