ВИТАГОЛД БАЙКАВИР ФЛУ КАПС. Х 30

Безплатна доставка за над 80 лв.
Код
93359
22,39 лв.

Природен продукт! Нова, супер мощна формула срещу сезонните вируси, грип и настинки с моментално действие още от първия ден!

Байкавир флу е комбинация от осем синергично действащи и клинично изпитани съставки от растителен произход и добавен цинк, които допринасят за естествената защитна функция на организма, особено по време на сезонните вируси, грип и настинки.

Байкавир флу е високоефективен продукт с широк спектър на действие, като:

  • Спомага за намаляване симптомите, свързани с грип и остри вирусни инфекции (висока температура, кашлица, хрема, болки в гърлото)
  • Проявява противовирусно и антибактериално действие
  • Подпомага за стопиране хода и разпространението на вирусните и бактериални инфекции
  • Благоприятства състоянието на синусите
  • Подпомага нормалната функция на респираторната система
  • Допринася за намаляване продължителността на инфекциите и ускоряване на възстановяването
  • Профилактира появата на грип, вирусни и бактериални инфекции
  • Поддържа имунитета
  • Подходящ за постекспозиционна профилактика
  • Намалява чувството на отпадналост и умора
  • Действа като мощен антиоксидант

При какви състояния е подходящ за прием Байкавир флу?

  • Грип и вирусни инфекции
  • Настинка, кашлица и хрема
  • Респираторни проблеми (бронхит, пневмония)
  • Бактериални и гъбични инфекции
  • Болки в синусите
  • Кашлица и невъзможност за отделяне на натрупания секрет
  • Деца с бронхиолит
  • За профилактика в период на чести респираторни инфекции
  • За поддържане на имунитета
  • При често рецидивиращи вирусни инфекции
  • Стомашно-чревни инфекции

Пред какво е изправен организма в сезон на чести вируси, грип и настинки?

Човешкият организъм постоянно се сблъсква с различни патогени от заобикалящата го среда. В много от случаите, различни болестотворни вируси и бактерии могат да имат неблагоприятни последици за организма. Вирусните инфекции засягат най-често дихателната система, като бързо  се появяват симптоми, свързани с кашлица, хрема, повишена температура, болки в гърлото, обща отпадналост и други, които ни карат да чувстваме дискомфорт по няколко дни, дори и при липса на усложнения. За съжаление, тези вируси лесно се предават от човек на човек, като никой не може да бъде напълно защитен. В такива случаи, имунната система, чиято функция е да ни защити от патогенните фактори на средата, невинаги успява. Въпреки сложните механизми, с които тялото се бори с инфекцията, приемането на съставки, които неутрализират вирусите и спират тяхното разпространение, води до по-бързо възстановяване и спомага за по-слаба до липсваща изява на симптомите. Освен това, от съществана важност в такива случаи е подкрепата на имунната система и антиоксидантното действие върху организма.

Как действат съставките в Байкавир флу?

Байкавир флу съдържа ефективна комбинация от 9 активни съставки, които едновременно се борят с вирусите и бактериите, поддържат имунитета и действат антиоксидантно.

  • Scutellaria baicalensis, познато като Шлемник байкалски, е цъфтящо растение, което се използва в китайската медицина повече от 2000 години, заради своите полезни свойства върху организма. В стандартизирания екстракт от корени на Шлемник байкалски влизат голям брой амино-киселини, етерични масла, флавоноиди, стероли и др. С най-голямо значение и като основен биологично активен компонент е байкалинът. Редица клинични проучвания показват противовирусната активност на байкалин, като притежава вирусоциден ефект срещу грипен вирус тип А и B и респиратоно синцитиален вирус (RSV), които са сред основните причинители на инфекции. Биологично активния компонент блокира прикрепянето на вируса към клетката-гостоприемник и инхибира вътреклетъчната вирусна репликация. Освен това действа като невраминидазен инхибитор, като възпрепятства освобождаването на новообразувани вирусни частици от инфектираните клетки и предотвратява разпространението на инфекцията. Байкалинът притежава и противовъзпалителни свойства, като подобрява противовъзпалителния отговор чрез потискане освобождаването на проинфламаторни цитокинини. Притежава антиоксидантна активност и подобрява имунната защита чрез повишаване продукцията на интерферон.

 

  • Растението Lonicera japonica, познато още като Орлови нокти, е широко използвано в традиционната китайска медицина. Много настоящи изследвания показват, че стандартизирания екстракт от цвят на орлови нокти притежава редица важни ползи върху много органи и системи в организма. Растението съдържа повече от 140 съединения, сред които флавони, органични киселини, тритерпеноидни сапонини и др. Едно от най-важните изолирани съединения е хлорогенната киселина. Тя има свойството да подпомага работата на дихателната система и да допринася за естествената защитна функция на организма, особено през есенно-зимните сезони. Хлорогенната киселина има клинично-доказани противовирусни свойства срещу грипен вирус тип А и B, като инхбира ензима невраминидаза от повърхността на вируса и намалява активността на вирусния нуклеопротеин, което води до намалена възможност за сглобяване на вирусните частици.

 

  • Forsythiasuspensа, е познато отдавна в китайската традиционна медицина като полезно средство при редица състояния на организма. Форсития, както още се нарича, е източник на над 230 съединения с различна характеристика и полезно действие. Стандартизираният екстракт от листата и плодовете на форсития притежава противовирусно действие, като намаляват матриксния вирусен протеин (M1), което възпрепятства процеса на формиране на нови вириони, както и до намаляване на вирусния титър. Стандартизираният екстракт от листа и плодове на форсития има свойството да елиминира излишните токсини от организма, спомага за нормална функция на имунната система и притежава мощно антиоксидантно действие, като спомага за неутрализиране действието на свободните радикали върху клетките.

 

  • Исатис е билка, позната отдавана със своите полезни свойства за организма. Стандартизираният екстракт от корени на исатис е мощно и натурално средство срещу вирусите на настинка, грип и други простудни състояния. Действието на тази полезна билка се дължи на биологично активните вещества в нея, които блокират навлизането на вирусите и бактериите в клетките и предотвратяват от разпространение на инфекциите. Екстрактът действа върху механизма, по който вирусите се размножават, като по този начин редуцира появата на симптомите, свързани с инфекцията и води до по-бързото възсановяване. Клинично доказано е действието на екстракта от исатис при грипен вирус А и Б и други вируси, причиняващи респираторни инфекции. Мощното действие на билката исатис обуславя неговото противовирусно, антибактериално и имуностимулиращо действие.

 

  • Андрографис е широко използвана билка, поради мощните си лековити свойства. Традиционно, екстрактът от андрографис се използва за борба срещу вирусни и респираторни състояния, грип и настинки и за поддържане на имунитета. Тези благоприятни ползи върху организма се дължат на биологично активните вещества, които се съдържат в билката. С най-много терапевтични свойства са андрографолидите, които са мощен антиоксидант с доказани противовирусни, антибактериални и имуностимулиращи свойства. Екстрактът от андрографис в Байкавир флу е в концентрация от 35% андрографолиди, което е оптималната доза за сигурен и бърз ефект. Механизмът, по който действат андрографолидите, е чрез блокиране на NF-kB. Това от своя страна води до инхибиране на вирусната репликация и блокиране на сглобяването на свободните вирусни частици във вирион. По този начин се намалява изявата на симпомите, свързани с инфекцията и се ускорява възстановяването.

Ето още  ползи за андгографис:

  • Действа срещу вируси и бактерии – чести причинители на сезонни инфекции
  • Намалява възпалителните процеси
  • Има профилактично действие, като спомага за намаляване на риска от развитие на настинки и грип
  • Ускорява възстановяването и намалява риска от усложнения
  • Подпомага имунитета
  • Спомага за намаляване хремата и болката в синусите

 

  • Черният бъз е растение, всеизвестно с големия си брой полезни биологично активни вещества. Екстрактът от черен бъз е едно от най-мощните натурални средства за поддържане на имунитета и за борба с различните патогени, причинители на инфекции. Как действа екстрактът от черен бъз?
  • Активните вещества в екстракта от бъз блокират рецепторите на вирисуте и предотвратяват тяхното прикрепяне към клетките
  • Инхибира ензими, като потиска вирусното възпроизвеждане
  • Притежава мощно антиоксидантно действие и предпазва клетките от оксидативният стрес
  • Подкрепя имунната система, като спомага за синтеза на важни молекули на имунната система
  • Намалява изявата и продължителността на симптомите, свързани с грип и остри вирусни инфекции
  • Подобрява финкцията на горните и долните дихателни пътища

Действието на екстрактът от черен бъз е доказано в редица клинични изследвания. Ето какво показват резултатите:

Известно е, че при дълго пътуване със самолет, около 20% от хората имат симптоми, свързани с инфекция на дихателните пътища в дните след полета. В рандомизирано клинично проучване се включват 158 участници, които приемат екстракт от черен бъз 10 дни преди и 5 дни след полет. В проучването е включена и група от 154 участници, които получват плацебо. Резултатите показват, че при участниците, приемали екстракт от черен бъз се наблюдава с 50% по-рядка поява на настинка, 33% по-кратка изява на симптомите, 50% по-малко и по леки симптоми. Тези резултати водят до извода, че есктрактът от черен бъз е изключително подходящ и полезен при пътуване и контакт с много хора в затворено пространство за продължителен период от време. Резултатите категорично показват, че черният бъз намалява риска от респираторни инфекции и намаляват изявата на симптомите при заразяване.

С екстрактът от черен бъз са проведени редица клинични проучвания при хора, като в обобщение може да заключим, че резултатите показват следното:

  • Екстрактът от черен бъз е ефективен при грипен вирус тип А и B
  • Инхибира действието на вирусите, които са чести причинители на респираторни инфекции
  • Подпомага имунната система

 

  • Мащерката е една от най-използваните билки в традиционната медицина. От десетилетия мащерката се използва като натурален антибиотик заради своите противовъзпалителни и антибактериални свойства. Екстрактът от мащерка притежава имуностимулиращи свойства, като благодарение на химичният си състав спомага за по-бързото оздравяване на организма. Доказани са ефектите от прием на екстракт от мащерка при възпаление на горните и долните дихателни пътища, възпалено гърло и синуси. Спомага за нормалното функциониране на бронхиалното дърво и намалява риска от усложнения при вирусна или бактериална инфекция. Мащерката се използва и като естествено средство срещу упорита кашлица, като ускорява процесите на възстановяване на организма.

 

  • Екстрактът от корен от иглика притежава редица ползи за организма, в частност дихателната система. Биологично активните компоненти в игликата спомагат при вирусни и бактериални инфекции, като намаляват риска от усложнения и ускоряват възстановяването. Стандартизираният есктракт от корен на иглика действа отхрачващо, като изчиства брохните от заседналият секрет и подпомага нормалното дишане. Билката е изключително подходяща при кашлица в следствие на бронхит и други респираторни проблеми. Проучванията сочат, че комбинацията от екстракт от мащерка и екстракт от иглика действат синергично и са изключително мощни при всички вирусни и бактериални сезонни грипове, настинки и простуди.

 

  • Цинкът е мощен антиоксидант, който ефективно стимулира имунната система.  Освен това, цънкът е важен микроелемент, който спомага за протичането на метаболизма на редица вещества в организма – въглехидрати, мастни киселини и витамин А. Цинкът притежава мощно антиокидантно действие и защитава клетките от вредното влияние на свободните радикали. Той поддържа нормалната функция на дихателната система и спомага за по-бързото възсановяване на организма след инфекции. Известно е, че цинкът прави организма по-устойчив на сезонните грип и простудни състояния.

 Още информация за механизма на действие на Байкавир флу:

Байкавир флу подобрява имунитета на организма, като повишава нивото на Т-лимфоцитите и качеството на алфа-имуноглобулините. Ако химически синтезираните антибиотици и противовирусни средства само унищожават бактериите и вирусите, Байкавир флу допълнително увеличава и имунитета на организма и премахва вътреклетъчните токсини. По този начин борбата с инфекцията се осъществява чрез стимулиране на естествените защитни сили на организма. Тък като Байкавир флу е напълно естествен продукт, няма странични ефекти, каквито се наблюдават след употреба на конвенционални антибиотици и противовирусни средства

Всяка капсула съдържа:

  • Стандартизиран екстракт от листа и плодове на Форсития (Forsythia suspensa- Phillyrin 2%) – 120mg/2.4mg
  • Стандартизиран екстракт от цвят на Орлови нокти (Lonicera japonica Thunb (chlorogenic acid 5%)) – 100mg/5mg
  • Стандартизиран екстракт от корени на Шлемник байкалски (Scutellaria baicalensis – (baicalin – 80%)) – 100mg/80mg
  • Екстракт от корени на Исатис (Isatis tinctoria Linnaeus) – 50mg
  • Стандартизиран екстракт от листа на Андографис (Andrographis paniculate (Burm.f)35% Andrographolides)) – 35mg/12.25mg
  • Стандартизиран екстракт от плод на черен Бъз ((Sambucus nigra ) 14% PAC – 35mg/4.9mg
  • Стандартизиран екстракт от стръкове на мащерка (Thymus vulgaris L, 2,5 % тимол) – 20mg/0.5mg
  • Екстракт от корени на иглика (Primula elatior ) – 20mg
  • Цинк (Цинков цитрат) – 2.5mg

При първи признаци на нужда от Байкавир Флу, се препоръчва:

  • За възрастни и деца над 12 години, 5 поредни дни – 3 пъти на ден по 2 капсули (на гладно или най-малко 30 минути преди хранене).
  • При допълнителна нужда – още 5 дни, 3 пъти по 1 капсула.
  • Деца от 5 до 12 години, 5 поредни дни – 3 пъти на ден по 1 капсула (на гладно или най-малко 30 минути преди хранене).
  • За поддържане нормалното състояние на имунната система, за 2 поредни седмици се приемат: при деца над 5 години и възрастни – по 2 капсули веднъж на ден (на гладно или най-малко 30 минути преди хранене).
  • За профилактика, при пътуване или работа в контакт с много хора – 2-3 пъти по 1 капсула дневно

 

Доставка и плащане

Доставката в рамките на България се извършва с куриерски фирми Спиди и Еконт, по избор на купувача:

От куриерска фирма Спиди до адрес на купувача или до офис на куриерската фирма.

От куриерска фирма Еконт до офис на куриерската фирма.

 

Доставка до избрана аптека * 

Безплатна

Покупка на стойност над 80 лв. с ДДС

Безплатна


* Избраните аптеки са в гр. София

 

Speedy при поръчка на стойност до 80 лв.

Спиди    До офис   До адрес
до 1кг     4,69лв     5,69лв
Oт 1кг до 2кг     4,99лв     6,99лв
От 2кг до 3кг     5,99лв     7,99лв
Oт 3кг до 6кг     7,99лв   11,19лв
От 6кг до 10кг   12,99лв   13,29лв
От 10кг до 20кг   13,59лв   19,39лв

**Максимално допустимото единично тегло на пратка е 20 кг

Econt при поръчка на стойност до 80лв (възможност за поръчка само до офис на куриера)

Еконт       До офис
до 1кг          7,99лв
От 1 до 2кг          7,99лв
От 2кг до 3кг          8,19лв
Oт 3кг до 6кг          9,99лв
От 6кг до 10кг        14,99лв
От 10кг до 20кг        15,59лв

**Максимално допустимото единично тегло на пратка е 20 кг

0
Rating:
% of 100
Напишете вашето мнение
Какво е Вашето мнение за:ВИТАГОЛД БАЙКАВИР ФЛУ КАПС. Х 30
Вашият рейтинг