ВИСКОФЛУ АМП. 5МЛ Х 5

Безплатна доставка за над 80 лв.
Код
93253
19,99 лв.

Вискофлу (Viscoflu) - Стерилен хипертоничен разтвор на натриев хлорид за небулизатор и за инстилиране, ампули 5 мл. х 5 броя

3% натриев хлорид + 300 mg N-ацетилцистеин

Стерилен хипертоничен разтвор на натриев хлорид за небулизатор и за инстилиране

Вискофлу е медицинско изделие за еднократна употреба, предназначено за приложение по време на лечение на респираторни заболявания, съпроводени с хиперсекреция на гъст и вискозен секрет: остър бронхит, хроничен бронхит и негови усложнения, белодробен емфизем, цистична фиброза, бронхиектатична болест, синузит, секреторно възпаление на ухото.

Противопоказания и ограничения за употреба:

Свръхчувствителност към активните вещества или към някое от помощните вещества. Вискофлу е противопоказан при деца на възраст под 2 години. Вискофлу трябва да се прилага по време на бременност или кърмене само ако е абсолютно наложително и под пряко медицинско наблюдение.

Механизъм на действие:

Вискофлу действа като намалява плътността и вискозитета на секрета чрез физичното/механичното действие на неговите съставки:

  • Стерилен хипертоничен разтвор на натриев хлорид с контролирано pH: хипертоничните разтвори на натриев хлорид, приложени директно върху лигавицата на дихателните пътища, привличат водата чрез осмоза от интрацелуларното към екстрацелуларното пространство. Това повишава процентното съдържание на вода в секрета, намиращ се върху епитела, като така го разрежда и по този начин улеснява отделянето му;
  • N-ацетилцистеин: ацетилираното производно на аминокиселината цистеин демонстрира секретолитично действие при директен контакт със секрета. Това действие са дължи на наличието на сулфхидрилни групи в молекулата, които могат да разрушат дисулфидните мостове на мукопротеините, на които се дължи вискозитетът на мукуса, като ги деполимеризира. N-ацетилцистеинът също така има антиоксидантно действие, като запазва тропизма на дихателния епител.

Опаковка: Кутия с 5 ампули от 5 мл.

Дата на изготвяне на инструкцията за употреба: 07/2020

Viscoflu® е регистрирана търговска марка на Pharma Line S.r.l.

Една ампула от 5 ml съдържа: 300 mg N-ацетилцистеин, 150 mg натриев хлорид. Помощни вещества: натриев хидроксид, динатриев едетат, вода за инжекции.

 
 
 

Вискофлу е стерилен разтвор, който може:

  • Да се инхалира небулизиран от аерозолен диспенсер, за да достигне бронхите;
  • Да се приложи чрез директно инстилиране като промивки на ушите и носа;
  • Да бъде инстилиран на ендобронхиално ниво чрез постоянни катетри, бронхоскопия и т.н.

Доза, начин и период на приложение:

Приложение под формата на аерозол: небулизирайте една ампула за една процедура, като трябва да провеждате 1-2 процедури на ден в продължение на 5-10 дни. Честотата и дозата за една процедура могат да бъдат променяни в широк диапазон от Вашия лекар, като се вземе предвид клиничният и терапевтичният ефект без да е необходимо значително да се разграничават дозите при възрастни или деца.

Инстилиране, промивка на ушите и други кухини: половин или една ампула на приложение.

Ендотрахеобронхиално инстилиране: 1 ампула на приложение, 1-2 пъти дневно или според необходимостта.

Предозиране:

Твърде високи дози Вискофлу под формата на инхалации или ендотрахеобронхиално инстилиране може да доведе до засилена и прекомерна секреция на течности, която при пациенти с потискане на кашличния рефлекс и особено на отхрачването може да доведе до необходимост от бронхоалвеоларен лаваж.

Известни нежелани реакции:

Поради високата концентрация на сол в разтвора Вискофлу понякога може да предизвика локализирано дразнене, което да причини бронхоспазъм, чувство за парене в лигавицата на носа, ринорея, гадене, повръщане.

Сред тези ефекти предизвикването на кашличния рефлекс в поносими граници може да бъде желано, тъй като той стимулира отхрачването и освобождава дихателните пътища. Нежеланите ефекти, свързани с Вискофлу, обикновено отзвучават спонтанно след преустановяване на лечението. Консултирайте се с Вашия лекар, ако те не отшумят.

Придържането към инструкциите в листовката намалява риска от поява на нежелани реакции.

Известни взаимодействия с други медицински изделия или лекарства:

При пациенти, лекувани с лекарства, съдържащи нитроглицерин, е уместно те да се консултират с лекар преди да използват Вискофлу, защото наличието на N-ацетилцистеин може да причини хипотония с разширяване на слепоочните артерии и вероятно да доведе до поява на главоболие; в такъв случай кръвното налягане трябва да се проследява.

Вискофлу не трябва да се прилага с противокашлични лекарства, тъй като потискането на кашличния рефлекс може да доведе до натрупване на бронхиален секрет.

Вискофлу може да се прилага заедно с бронходилататори, вазоконстриктори и т.н., но в такъв случай трябва да се използва за възможно най-кратък период.

Не се препоръчва да се смесват антибиотици с Вискофлу разтвор.

Съдържанието на N-ацетилцистеин във Вискофлу може да повлияе върху резултатите от изследванията за измерване на съдържанието на салицилати или кетони в урината.

Препоръчва се да информирате Вашия лекар или фармацевт преди да използвате Вискофлу, ако наскоро сте приемали каквито и да е други лекарства, включително такива, предлагащи се без лекарско предписание.

Условия на съхранение:

Препоръчва се да отворите ампулата Вискофлу непосредствено преди употребата. Ако разтворът е бил смесен с други лекарства, то той трябва да бъде използван във възможно най-кратък срок и не може да се съхранява.

Срокът на годност, отбелязан върху опаковката, важи за неотворената опаковка, която е съхранявана правилно.

Не използвайте Вискофлу след срока на годност, отбелязан върху опаковката.

Да се съхранява на място, недостъпно за деца.

Предупреждения:

След отваряне на ампулата Вискофлу излъчва миризма на сяра, която не засяга приложението на продукта по никакъв начин.

Понякога цветът на разтвора може да се промени в розов в отворената ампула или когато е изтеглен в аерозолното устройство, като това не повлиява ефекта и поносимостта на продукта.

Ако имате някакви допълнителни въпроси, свързани с употребата на Вискофлу, свържете се с Вашия лекар или фармацевт.

Пациентите с бронхиална астма трябва да бъдат проследявани стриктно по време на лечението. Ако се появи бронхоспазъм, лечението с N-ацетилцистеин трябва да се преустанови незабавно и да се предприеме подходящо лечение.

Изхвърляне:

Когато срокът на годност е изтекъл или се налага продуктът да се изхвърли, медицинското изделие трябва да се изхвърли в съответствие с местните изисквания за работа с отпадъците на съответните компетентни органи. Не изхвърляйте продукта или опаковката му в околната среда.

Доставка и плащане

Доставката в рамките на България се извършва с куриерски фирми Спиди и Еконт, по избор на купувача:

От куриерска фирма Спиди до адрес на купувача или до офис на куриерската фирма.

От куриерска фирма Еконт до офис на куриерската фирма.

 

Доставка до избрана аптека * 

Безплатна

Покупка на стойност над 80 лв. с ДДС

Безплатна


* Избраните аптеки са в гр. София

 

Speedy при поръчка на стойност до 80 лв.

Спиди    До офис   До адрес
до 1кг     4,69лв     5,69лв
Oт 1кг до 2кг     4,99лв     6,99лв
От 2кг до 3кг     5,99лв     7,99лв
Oт 3кг до 6кг     7,99лв   11,19лв
От 6кг до 10кг   12,99лв   13,29лв
От 10кг до 20кг   13,59лв   19,39лв

**Максимално допустимото единично тегло на пратка е 20 кг

Econt при поръчка на стойност до 80лв (възможност за поръчка само до офис на куриера)

Еконт       До офис
до 1кг          7,99лв
От 1 до 2кг          7,99лв
От 2кг до 3кг          8,19лв
Oт 3кг до 6кг          9,99лв
От 6кг до 10кг        14,99лв
От 10кг до 20кг        15,59лв

**Максимално допустимото единично тегло на пратка е 20 кг

0
Rating:
% of 100
Напишете вашето мнение
Какво е Вашето мнение за:ВИСКОФЛУ АМП. 5МЛ Х 5
Вашият рейтинг