URTICA URENS 5CH

ОПИСАНИЕ:

Хомеопатичен лекарствен продукт, получен растението коприва, който се използва за лечение на уртикария, придружена със засилващ се сърбеж при почесване, както и на екзема. Urtica Urens е подходящо лекарство при прости изгаряне (втора степен). Трябва обаче да се внимава, защото Уртика Уренс не е подходяща за химически изгаряния, или такива, причинени от кипяща течност, независимо от тежестта на изгарянето. Хомеопатичното лекарство е много близко по своите характеристики и показания за използване до "Апис мелифика", с тази разлика, че подобрение настъпва от топло, а студената вода и студените компреси засилват сърбежа и паренето в областта на еритемно-оточната плака. 

СЪСТАВ:

Хомеопатично лекарство получено растението коприва, семейство Urticaceae. Копривата е растение, чиито листа и стъбла са покрити с власинки с разяждаща течност, много дразнеща за кожата, която причинява болезнен сърбеж. Някои сортове могат да бъдат фатални. Но любопитно, средството за защита, извлечено от това растение се използва главно за борба срещу кризи на уртикария. За производството на Urtica URENS се използват по-малко токсични видове  коприва.  

НАЧИН НА УПОТРЕБА:

Монопрепарат без специфични терапевтични показания. Назначава се от хомеопат. Хомеопатичните монопрепарати се приемат през устата. Не е желателно да се яде и пие нищо 15 минути преди и половин час след прием. Гранулите се поставят под езика до пълното им разтваряне. При бебета и малки деца гранулите могат да се разтворят в малко вода и да се дават с малка лъжичка. По време на лечението е желателно да се избягва консумацията на цигари, кафе, чай от мента и други билки, съдържащи етерични масла поне 2 часа преди и след приема. Ако става дума за остър пристъп на уртикария, материализиран в спонтанна поява на плаки, се препоръчва да се вземат 5 гранули Urtica URENS 5 CH. Лечението се повтаря на всеки 10 минути до получаване на облекчение и продължава 2 дни. В хронични случаи се изисква продължителен период на лечение от 3 месеца. За това, същата доза Urtica URENS 5 CH по 5 гранули на прием се взема всеки път при появата  на сърбеж. Ако уртикарията е причинена от алергия към миди,  е по-добре да се вземат 3 гранули Urtica URENS 9 CH на всеки 10 минути и приемите да се  разреждат постепенно като състоянието на пациента се подобрява. В случай на екзема при бебета или деца, се изисква лечение в  продължебие  на  9 дни. За тази цел се прилагат 2 пелети за доза, кото броя на приемите трябва да не надвишава 5 пъти дневно в продължение на 2 дни, последвани от 3 дневни дози в продължение на 6 дни.

Доставка и плащане

Доставка до избрана аптека

Независимо от теглото

Безплатна

Покупка на стойност над 50 лв. с ДДС

До 1 кг.

Безплатна

Покупка на стойност над 100 лв. с ДДС

До 3 кг.

Безплатна

Покупка на стойност над 200 лв. с ДДС

до 6 кг.

Безплатна

Speedy

До адресДо офис на Speedy

до 1 кг.

4.85 лв.

3.45 лв

до 3 кг.

5.80 лв.

3.45 лв.

до 6 кг.

8.79 лв.

4.95 лв.

до 10 кг.

10.85 лв.

6.19 лв

до 20 кг.

16.35 лв.

11.30 лв.

  • При предварително заплащане с карта. Избраните аптеки са в гр. София и гр. Перник.

  • **Максимално допустимото единично тегло на пратка е 20 kg.

0
Rating:
% of 100
Напишете вашето мнение
Само регистрирани потребители могат да оставят отзиви. Моля влезте в профила си или си направете регистрация