URTICA URENS 5CH

Безплатна доставка за над 80 лв.
Код
31214
5,15 лв.

URTICA URENS 5CH

ОПИСАНИЕ:

Хомеопатичен лекарствен продукт, получен растението коприва, който се използва за лечение на уртикария, придружена със засилващ се сърбеж при почесване, както и на екзема. Urtica Urens е подходящо лекарство при прости изгаряне (втора степен). Трябва обаче да се внимава, защото Уртика Уренс не е подходяща за химически изгаряния, или такива, причинени от кипяща течност, независимо от тежестта на изгарянето. Хомеопатичното лекарство е много близко по своите характеристики и показания за използване до "Апис мелифика", с тази разлика, че подобрение настъпва от топло, а студената вода и студените компреси засилват сърбежа и паренето в областта на еритемно-оточната плака. 

СЪСТАВ:

Хомеопатично лекарство получено растението коприва, семейство Urticaceae. Копривата е растение, чиито листа и стъбла са покрити с власинки с разяждаща течност, много дразнеща за кожата, която причинява болезнен сърбеж. Някои сортове могат да бъдат фатални. Но любопитно, средството за защита, извлечено от това растение се използва главно за борба срещу кризи на уртикария. За производството на Urtica URENS се използват по-малко токсични видове  коприва.  

НАЧИН НА УПОТРЕБА:

Монопрепарат без специфични терапевтични показания. Назначава се от хомеопат. Хомеопатичните монопрепарати се приемат през устата. Не е желателно да се яде и пие нищо 15 минути преди и половин час след прием. Гранулите се поставят под езика до пълното им разтваряне. При бебета и малки деца гранулите могат да се разтворят в малко вода и да се дават с малка лъжичка. По време на лечението е желателно да се избягва консумацията на цигари, кафе, чай от мента и други билки, съдържащи етерични масла поне 2 часа преди и след приема. Ако става дума за остър пристъп на уртикария, материализиран в спонтанна поява на плаки, се препоръчва да се вземат 5 гранули Urtica URENS 5 CH. Лечението се повтаря на всеки 10 минути до получаване на облекчение и продължава 2 дни. В хронични случаи се изисква продължителен период на лечение от 3 месеца. За това, същата доза Urtica URENS 5 CH по 5 гранули на прием се взема всеки път при появата  на сърбеж. Ако уртикарията е причинена от алергия към миди,  е по-добре да се вземат 3 гранули Urtica URENS 9 CH на всеки 10 минути и приемите да се  разреждат постепенно като състоянието на пациента се подобрява. В случай на екзема при бебета или деца, се изисква лечение в  продължебие  на  9 дни. За тази цел се прилагат 2 пелети за доза, кото броя на приемите трябва да не надвишава 5 пъти дневно в продължение на 2 дни, последвани от 3 дневни дози в продължение на 6 дни.

Доставка и плащане

Доставката в рамките на България се извършва с куриерски фирми Спиди и Еконт, по избор на купувача:

От куриерска фирма Спиди до адрес на купувача или до офис на куриерската фирма.

От куриерска фирма Еконт до офис на куриерската фирма.

 

Доставка до избрана аптека * 

Безплатна

Покупка на стойност над 80 лв. с ДДС

Безплатна


* Избраните аптеки са в гр. София

 

Speedy при поръчка на стойност до 80 лв.

Спиди    До офис   До адрес
до 1кг     4,69лв     5,69лв
Oт 1кг до 2кг     4,99лв     6,99лв
От 2кг до 3кг     5,99лв     7,99лв
Oт 3кг до 6кг     7,99лв   11,19лв
От 6кг до 10кг   12,99лв   13,29лв
От 10кг до 20кг   13,59лв   19,39лв

**Максимално допустимото единично тегло на пратка е 20 кг

Econt при поръчка на стойност до 80лв (възможност за поръчка само до офис на куриера)

Еконт       До офис
до 1кг          7,99лв
От 1 до 2кг          7,99лв
От 2кг до 3кг          8,19лв
Oт 3кг до 6кг          9,99лв
От 6кг до 10кг        14,99лв
От 10кг до 20кг        15,59лв

**Максимално допустимото единично тегло на пратка е 20 кг

0
Rating:
% of 100
Напишете вашето мнение
Какво е Вашето мнение за:URTICA URENS 5CH
Вашият рейтинг