САНОХЕПАТИК ХОЛЕСТЕРОЛ ПЛЮС ТАБЛ. Х 60

Безплатна доставка за над 80 лв.
Код
90949
26,29 лв.

Sanohepatic Colesterol Plus Tablets / Санохепатик ХолеСТЕРОЛ плюс х60 таблетки

Предназначение:

Хранителна добавкас холин, монаколин К, фитостероли, фолиева киселина, витамини B6 и B12.

Действие:

Допринася за поддържането на нормалната функция на черния дроб. Подкрепя нормалния метаболизъм на липидите. Поддържа нормална концентрация на холестерол в кръвта. Справя се с умората и липсата на енергия. Елиминира отпадните продукти от метаболизма.

Фитостероли - Растителните стероли и станоли са класове химически съединения, които могат да бъдат естествено открити в малки количества в зърнени храни, бобови растения, ядки, семена, плодове и зеленчуци. Те се намират в растителните клетъчни мембрани. Установено е, че тези вещества имат свойството да понижават равнищата на холестерол в кръвта. Те са сходни по структура с холестерола в човешкото тяло и блокират усвояването на холестерола, а с това предпазват от сърдечно-съдови проблеми. Когато се приемат от хора, които спазват диета с ниско съдържание на мазнини или понижаване на холестерола, растителните стероли могат да намалят общия и "лош" холестерол с ниска плътност (LDL) повече от диетата самостоятелно.

Монаколин К и хиперхолестеролемия - Ферментиралият червен ориз (Red Yeast Rice-RYR) е източник на пигмент, който е бил използван в Китай като оцветител за храни и овкусител в продължение на векове. Гъбата Monascus се използва за ферментация на червен ориз и други растителни продукти, поради което полученият биоактивен продукт се нарича монаколин К. Хипохолестеролемичните ефекти на ферментиралият червен ориз (RYR),в частност на биоактивното вещество Монаколин в него, са свързани с механизъм, подобен на ефекта на статините, а именно инхибиране на хидроксиметилглутарил-коензим А (HMG-CoA) редуктаза, ензим участващ в ранния етап на образуване на холестреол в черния дроб, като особено добре се повлиява холестреолът с ниска плътност (LDL). В рандомизирано клинично проучване от Китай при пациенти с коронарна болест на сърцето частично пречистен екстракт от RYR намалява повторните сърдечно-съдови инциденти с 45%. Клинично значим хипохолестеролемичен ефект (до 20% намаление) се наблюдава при препарати с RYR, осигуряващи дневна доза от 2.5–10 mg моноколин K. Хранителните добавки, съдържащи пречистен RYR, могат да се считат подходящи за лечение при хора с леко до умерени повишени плазмени концентрации на холестерол, както и при лица с непоносимост към статини.

Санохепатик холестерол плюс съдържа натурален статин (фитостатин),който допринася за поддържане на нормално ниво на холестерола в кръвта. Допълнителното съдържание на Витамин B6, B12 и фолиева киселина (витамин B9) повлияват и правилния метаболизъм на хомоцистеина, който е самостоятелен сърдечно-съдов рисков фактор. 

Холинът е източник на метилови групи, необходими за голям брой процеси в човешкия метаболизм. Тялото се нуждае от него за да синтезира два основни фосфолипида, жизненоважни за клетъчните мембрани. Следователно, всички растителни и животински клетки се нуждаят от него, за да запазят своята структурна цялост. Той е необходим за производството на ацетилхолин, важен невротрансмитер, който играе роля в паметта, настроението, контрола на мускулите и други функции на мозъка и нервната система. Холинът също играе важна роля в модулирането на генната експресия; липидния транспорт; метаболизма; ранното развитие на мозъка. Някои изследователи предполагат, че холинът може да защити сърдечно-съдовото здраве чрез понижаване на кръвното налягане, промяна на липидния профил и намаляване на нивата на хомоцистеин в плазмата.

Състав: 

Холин, Монаколин К, Фитостероли, Фолиева киселина, Витамин В6, Витамин В12.

2 таблетки дневно с достатъчно вода.

Хранителна добавка. Не е заместител на разнообразното хранене. Съхранявайте на място, недостъпно за деца. Да се съхранява при температура под 25°С. Използвайте преди изтичане на срока на годност.

Доставка и плащане

Доставката в рамките на България се извършва с куриерски фирми Спиди и Еконт, по избор на купувача:

От куриерска фирма Спиди до адрес на купувача или до офис на куриерската фирма.

От куриерска фирма Еконт до офис на куриерската фирма.

 

Доставка до избрана аптека * 

Безплатна

Покупка на стойност над 80 лв. с ДДС

Безплатна


* Избраните аптеки са в гр. София

 

Speedy при поръчка на стойност до 80 лв.

Спиди    До офис   До адрес
до 1кг     4,69лв     5,69лв
Oт 1кг до 2кг     4,99лв     6,99лв
От 2кг до 3кг     5,99лв     7,99лв
Oт 3кг до 6кг     7,99лв   11,19лв
От 6кг до 10кг   12,99лв   13,29лв
От 10кг до 20кг   13,59лв   19,39лв

**Максимално допустимото единично тегло на пратка е 20 кг

Econt при поръчка на стойност до 80лв (възможност за поръчка само до офис на куриера)

Еконт       До офис
до 1кг          7,99лв
От 1 до 2кг          7,99лв
От 2кг до 3кг          8,19лв
Oт 3кг до 6кг          9,99лв
От 6кг до 10кг        14,99лв
От 10кг до 20кг        15,59лв

**Максимално допустимото единично тегло на пратка е 20 кг

Най-продавани от тази категория
0
Rating:
% of 100
Напишете вашето мнение
Какво е Вашето мнение за:САНОХЕПАТИК ХОЛЕСТЕРОЛ ПЛЮС ТАБЛ. Х 60
Вашият рейтинг