RHUS TOXICODENDRON 5CH

ОПИСАНИЕ:

Хомеопатичен лекарствен продукт, получен от растението отровен шмак, който се използва за лечение на хрема, ларингит, грип, навяхване, мускулна умора, ставни болки, лумбаго, уртикария, ишиас, екзема, варицела, херпес, заушка, денга. Rhus Toxicodendron се препоръчва при сухота в устната кухина и фаринкса при фебрилитет, разкъсващи, разпъващи, невралгични болки, проявяващи се в съответствие с модалностите на медикамента, болки в мускулите, натъртване, скованост, изтръпване. Rhus Toxicodendron e едно от най - често използваните хомеопатични лекарствени средства. Лекарството се използва и при дерматит със зачервяване и оток, акне, розацея, херпес зостер, вагинален херпес, тропическа треска, кератоконюнктивит и херпес на окото. 

СЪСТАВ:

Хомеопатично лекарство получено от растението отровен шмак, сем. Анакардиеви. Сокът на растението има силно разяждащо действие върху кожата. Името Rhus произлиза от келтската дума „rhudd „ \червен\ и е наречено така заради тъмночервения цвят на есенната шума, докато toxicodendron произлиза от гръцката дума „toxicon„ \отровен\ и „dendron„ \дърво\. Това лекарствено средство заедно с Causticum и Sulfur образуват групата на трите основни лекарства при хроничен ревматизъм. Rhus toxicodendron има селективен органотропизъм към фибромускулната система и кожата.

НАЧИН НА УПОТРЕБА:

Монопрепарат без специфични терапевтични показания. Назначава се от хомеопат. Хомеопатичните монопрепарати се приемат през устата. Не е желателно да се яде и пие нищо 15 минути преди и половин час след прием. Гранулите се поставят под езика до пълното им разтваряне. При бебета и малки деца гранулите могат да се разтворят в малко вода и да се дават с малка лъжичка. По време на лечението е желателно да се избягва консумацията на цигари, кафе, чай от мента и други билки, съдържащи етерични масла поне 2 часа преди и след приема. В зависимост от оплакването се предписва Rhus toxicodendron 9 или 15 CH по 5 гранули на всеки 2-3 часа, като съобразно подобрението, приемите се разреждат. В ревматологията се използва разреждане 15 CH - 5 гранули сутрин и вечер. Лечението продължава около 3 месеца. Навяхвания и травми се лекуват с Rhus Toxicodendron 9 CH - 3 пъти на ден по 5 гранули за период от 3 седмици. В случай, че предстоят необичайни физически натоварвания може да се вземат 5 гранули 9 CH по 4 пъти на ден в деня преди и деня след необичайните натоварвания. Симптомите на грип се лекуват с 5 гранули Rhus Toxicodendron 9 CH на всеки 2 часа до настъпване на подобрение. Лечението продължава 4 дни. При варицела дозата се ограничава до 3 пъти дневно в продължение на 10 дни, а при треска същата доза се дава 4 пъти на ден. В случай на дрезгав глас се препоръчва Rhus Toxicodendron 9 CH по 4 пъти на ден по 5 гранули. За лечение на кератоконюнктивит с улцерация на корнеята и ирит е необходимо да се вземат 5 гранули 15 CH през интервал от 2 часа. В тези случаи е необходимо медицинската консултация да се направи възможно най - бързо.                     

Доставка и плащане

Доставка до избрана аптека

Независимо от теглото

Безплатна

Покупка на стойност над 50 лв. с ДДС

До 1 кг.

Безплатна

Покупка на стойност над 100 лв. с ДДС

До 3 кг.

Безплатна

Покупка на стойност над 200 лв. с ДДС

до 6 кг.

Безплатна

Speedy

До адресДо офис на Speedy

до 1 кг.

4.85 лв.

3.45 лв

до 3 кг.

5.80 лв.

3.45 лв.

до 6 кг.

8.79 лв.

4.95 лв.

до 10 кг.

10.85 лв.

6.19 лв

до 20 кг.

16.35 лв.

11.30 лв.

  • При предварително заплащане с карта. Избраните аптеки са в гр. София и гр. Перник.

  • **Максимално допустимото единично тегло на пратка е 20 kg.

0
Rating:
% of 100
Напишете вашето мнение
Само регистрирани потребители могат да оставят отзиви. Моля влезте в профила си или си направете регистрация