РЕОЛОН ЗА ЦИРКУЛАЦИЯТА НА КРЪВТА КАПС. Х 30 НАТУРФАРМА

Безплатна доставка за над 80 лв.
Код
90555
24,39 лв.

Реолон е комбинирана формула, която повлиява циркулацията на кръвта, като подпомага нейната флуидност (течливост), увеличава еластичността и здравината на кръвоносните съдове и капилярните стени и предпазва липидите в кръвта от оксидативен стрес.

 

Характеристики:

  • Продукт на основата на естествени съставки с изпитано многопосочно действие спрямо редица ключови характеристики на кръвта.
  • Отличен профил на безопасност.
  • Подходящ при пациенти с непоносимост или странични ефекти от аспирин.
  • Удобен перорален прием, само по 1 капсула дневно.
  • 30 капсули в опаковка, достатъчна за 1 месец прием.
  • Без ГМО и титаниев диоксид.

Екстракт от нато

Нато е традиционна японска храна, приготвена от варени соеви зърна, които са ферментирали с Bacillus subtilis var. natto. Смята се, че консумацията на нато има значителен принос за дълголетието на японското население и е свързано с намален риск от сърдечно-съдови заболявания и смърт.

Проучването Takayama, обхващащо 29079 пациенти, проследява смъртността от сърдечно-съдови заболявания в продължение на 16 години и установява, че приемът на нато е свързан със значително намален риск от смъртност от общи ССЗ и намален риск от исхемичен инсулт (Nagata et al., 2017)

Тези ефекти се отдават на действието на натокиназата – ензим, секрети ран от B. subtilis, за който е доказано, че проявява фибринолитична активност, в допълнение към другите си полезни ефекти, в т.ч. антикоагулантен, антиатеросклеротичен, антихипертензивен и невропротективен (Pinontoan, Sanjaya & Jo, 2021).

Множество клинични проучвания потвърждават ползите от натокиназа за сърдечно-съдовото здраве. Установено е, че приложението на натокиназа при пациенти със съдова патология подобрява клиничните симптоми без развитие на нежелани лекарствени реакции или лекарствени взаимодействия. Авторите на проучването заключават, че използването на натокиназа представлява ефикасен и безопасен подход с потенциално профилактично и терапевтично действие при пациентите със съдови заболявания (Gallelli et al., 2021)

Други антиагреганти или антикоагуланти, използвани в клиничната практика могат да доведат до различни сериозни стомашно-чревни странични ефекти и кървене. За разлика от тях натокиназата е сравнително безопасна и има малко до никакви странични ефекти.

 

Екстракт маслина

Хидрокситирозолът извлечен от маслиновия плод (Olea europaea) допринася за защитата на липидите в кръвта от оксидативен стрес (ЕFSA Claim ID 2837), а окисляването на LDL е рисков фактор и е в основата на развитието на атеросклеротичната болест и усложненията й.

Установено е, че хидрокситирозолът подобрява ендотелната функция и гъвкавостта на съдовата стена (Stefanon & Colitti, 2016) и може да намали тромбогенезата чрез намаляване на коагулационните фактори, агрегацията и активацията на тромбоцитите (Nignpense et al., 2019; Correa et al., 2008).

Резултатите от проучването EPIC, показват обратна връзка между консумацията на зехтин и смъртността и заболеваемостта от исхемична болест на сърцето (Covas, Torre & Fitó, 2015).

Екстракт от риган

Риганът (Origanum vulgare) подобрява работата на сърцето, укрепва кръвоносните съдове, увеличава еластичността и здравината на кръвоносните съдове (EFSA Claim ID 2472).

Растението е богато на карвакрол (40-70%), флавоноиди и розмаринова киселина (5%) – все компоненти с изразен антиагрегантен, антикоагулантен, вазодилататорен и антиоксидантен ефект (Earley, Gonzales & Garcia, 2010; Bojić et al., 2019).

Розмариновата киселина в ригана спомага за запазване на функционалния гладко-мускулен слой на съдовете и неговите качества (Blažević et al., 2021).

Екстракт от естрагон

Резултатите от проучване показват, че екстрактът от естрагон значително намалява активността на тромбоцитите и в трите етапа на адхезия, освобождаване и агрегация (Hedaryan et al., 2019). Агенцията за контрол на храните и лекарствата на САЩ (FDA) оценява A. dracunculus и маслата и екстрактите, получени от този вид, като безопасни за употреба (Food and Drug Administration, 2020).

 

 (в 1 капсула):

Екстракт от ферментирала соя (Bacillus Subtilis natto): 100 мг (доставя ензим натокиназа с активност 2000 FU)

Сух екстракт от маслина (Olea europaea), плод: 100 мг (доставя 10 мг хидрокситирозoл)

Сух екстракт от риган (Origanum vulgare), надземни части: 60 мг

Сух екстракт от естрагон (Artemisia Dracunculus L.), всички части: 8 мг

Помощни вещества: микрокристална целулоза (пълнител), магнезиев стеарат (антислепващ агент) прозрачна желатинова капсула.

Reolon съдържа алергени – соя и производни. Поради съдържанието на натурални съставки може да има вариация или промяна в цвета на капсулите, което не бива да бъде повод за безпокойство.

 

Приемайте по 1 капсула Реолон дневно с чаша вода.

Противопоказания: Да не се използва при бременност, кърмене и от деца. Да не се употребява при свръхчувствителност към някоя от съставките. При лица, чувствителни към соя може да настъпи алергична реакция. Препоръчителна е консултация с лекар преди употребата на продукта.

Условия за съхранение: Да се съхранява в оригиналната опаковка, на сухо, проветриво място, при стайна температура.

Предупреждения: Да не се превишава препоръчаната дневна доза! Хранителната добавка да не се използва като заместител на разнообразното хранене! Да се съхранява на място недостъпно за малки деца!

Доставка и плащане

Доставката в рамките на България се извършва с куриерски фирми Спиди и Еконт, по избор на купувача:

От куриерска фирма Спиди до адрес на купувача или до офис на куриерската фирма.

От куриерска фирма Еконт до офис на куриерската фирма.

 

Доставка до избрана аптека * 

Безплатна

Покупка на стойност над 80 лв. с ДДС

Безплатна


* Избраните аптеки са в гр. София

 

Speedy при поръчка на стойност до 80 лв.

Спиди    До офис   До адрес
до 1кг     4,69лв     5,69лв
Oт 1кг до 2кг     4,99лв     6,99лв
От 2кг до 3кг     5,99лв     7,99лв
Oт 3кг до 6кг     7,99лв   11,19лв
От 6кг до 10кг   12,99лв   13,29лв
От 10кг до 20кг   13,59лв   19,39лв

**Максимално допустимото единично тегло на пратка е 20 кг

Econt при поръчка на стойност до 80лв (възможност за поръчка само до офис на куриера)

Еконт       До офис
до 1кг          7,99лв
От 1 до 2кг          7,99лв
От 2кг до 3кг          8,19лв
Oт 3кг до 6кг          9,99лв
От 6кг до 10кг        14,99лв
От 10кг до 20кг        15,59лв

**Максимално допустимото единично тегло на пратка е 20 кг

0
Rating:
% of 100
Напишете вашето мнение
Какво е Вашето мнение за:РЕОЛОН ЗА ЦИРКУЛАЦИЯТА НА КРЪВТА КАПС. Х 30 НАТУРФАРМА
Вашият рейтинг