PRIMA HOME TEST ЗА ОПРЕДЕЛЯНЕ КОЛИЧЕСТВОТО НА СПЕРМАТОЗОИДИ

Безплатна доставка за над 80 лв.
Код
98470
40,00 лв.

PRIMA HOME TEST ЗА ОПРЕДЕЛЯНЕ КОЛИЧЕСТВОТО НА СПЕРМАТОЗОИДИ

Касета за бърз тест за концентрация на сперматозоиди
Листовка с инструкции - За самостоятелно тестване
Само за ин витро диагностика за самостоятелно тестване.
ПРЕДНАЗНАЧЕНИЕ
Бързият тест за концентрация на сперматозоиди е биохимичен тест за качествена in vitro оценка на концентрацията на сперматозоидите в човешка сперма като помощно средство при клинична диагностика на безплодие и/или планиране на бременност чрез самостоятелна оценка на концентрацията на сперматозоидите над или под необходимата норма за успешна бременност.
ПРИНЦИП
Този продукт използва инертна мембрана от стъклени влакна с висока абсорбция на вода и размер на порите по-малък от 0,5 μм за филтриране на спермата. Сперматозоидите се задържат на повърхността на първия слой на мембраната и се използва оцветяващ разтвор, който може да ги оцвети.
Колкото по-тъмен е цветът на ямката "А", толкова по-висока е концентрацията на сперматозоидите. Ако цветът на тестовата ямка "А" е по-светъл от стандартния на референтната ямка "В", това означава, че концентрацията на сперматозоидите е по-малка от 15 милиона/мл. Ако цветът на тестовата ямка "А" е по-тъмен от стандартния цвят на референтната ямка "В", това означава, че концентрацията на сперматозоидите е по-голяма от 15 милиона/мл.
Концентрация на сперматозоиди от 15 милиона/мл е минималното очаквано ниво на концентрация на сперматозоиди за забременяване.
Този комплект е предназначен да се използва за качествена in vitro оценка на концентрацията на сперматозоиди в човешка сперма. По същество това означава, че тестът ще определи дали броят на сперматозоидите е на достатъчно ниво, за да се осъществи зачеване при полов акт, при условие че овулацията на партньорката е настъпила навреме. Ниската концентрация на сперматозоиди би означавала по-малка вероятност за зачеване.
Препоръчително е да се обърнете към Вашия лекар, който може да ви посъветва какво може да се направи за подобряване на концентрацията на сперматозоидите.
ПРЕДПАЗНИ МЕРКИ
Прочетете цялата информация в тази листовка, преди да извършите теста.
•    Този комплект може да се използва само като ин витро диагностичен тест, използващ човешка сперма като проба, и без да се използва с проби от други телесни течности. Да се съхранява на място, недостъпно за деца.
•    Комплектът трябва да се съхранява при стайна температура, като се избягват места с прекомерна влага. Ако опаковката е повредена или отворена, не я използвайте.
•    След като опаковката на тестовата касета е отворена, тя трябва да се използва възможно най-скоро, за да се избегне дългото ѝ излагане на въздух, което може да доведе до неправилна работа на теста.
•    Този комплект е предназначен да се използва само като предварителен тест, като повторните необичайни резултати трябва да се обсъдят с лекар или медицински специалист.
•    Когато добавяте проби, оцветяващ и промиващ разтвор, се старайте да избягвате образуването на мехурчета, тъй като те могат да повлияят неблагоприятно на резултатите от теста. Уверете се, че спазвате правилно инструкциите за "време", когато извършвате теста и наблюдавате резултатите.
•    Комплектът не трябва да се замразява или използва след изтичане на срока на годност, отпечатан върху външната опаковка.
•    НЕ отстранявайте светложълтия прах от дъното на чашката за проби. Нейната цел е да помогне на спермата да се втечни.

ПРЕДОСТАВЕНИ МАТЕРИАЛИ
- Тестова касета            - Листовка с инструкции    - Капкомер
- Чаша за събиране на проба     - Оцветяващ разтвор    - Промивен разтвор
- Работна станция
МАТЕРИАЛИ, КОИТО СЕ ИЗИСКВАТ, НО НЕ СЕ ПРЕДОСТАВЯТ
- Таймер

СЪБИРАНЕ И ПОДГОТОВКА НА ПРОБИ
1. Преди изследването е важно да се въздържате от всякакви сексуални действия в продължение на 3-7 дни.
Така се гарантира, че обемът и качеството на спермата са в своя пик и тестът ще бъде точно определяне на концентрацията на сперматозоидите.
2. При мастурбация спермата трябва да се събира директно в чашката за събиране на сперматозоиди.
3. Трябва да се внимава събраната сперма да не бъде замърсена при допир с ръце, тъкани или други материали.
4. Разклатете равномерно спермата в чашата за събиране на сперма и я оставете да престои 15 минути на стайна температура, докато спермата се втечни. Не използвайте сперма, съхранявана повече от 12 часа.

Преди да започнете тестването, прочетете внимателно и изцяло инструкциите. Оставете изпитвания образец да достигне стайна температура (15-30С) преди изпитването.
1.Извадете тестовата касета от торбичката и я поставете хоризонтално върху равна повърхност.
2.С помощта на капкомера, поставен в пликчето, капнете една капка сперма в ямката за проба, обозначена с "А".
3.След като спермата попие в ямка "А", добавете три капки от синия оцветяващ разтвор в ямка "А".Оставете го да се накисне за 1-2 минути.
4.Отчита се цветът на тестовата ямка "А", като се сравнява този от "А" с референтния кладенец "Б".
Колкото по-тъмен е цветът на ямката "А", толкова по-висока е концентрацията на сперматозоидите.
Добавете две капки от прозрачния промивен разтвор в ямка "А" и оставете да попие за 1-2 минути, след което веднага отчетете резултатите.

Направете справка с предоставената процедурна карта.

ОТЧИТАНЕ НА РЕЗУЛТАТИТЕ
Сравнете цвета на тестовата ямка "А" с този на референтната ямка "Б".

     НОРМАЛЕН
Цветът на тестовата ямка "А" е по-тъмен от цвета на стандартната референтна ямка "В" или е същият. Това означава, че концентрацията на сперматозоиди е по-голяма или равна на 15 милиона/мл. Вероятността за зачеване е голяма при тази концентрация на сперматозоиди, при условие че има други условия, като например благоприятна овулация.
     НЕОБИЧАЙНО
Цветът на тестовата ямка "А" е по-светъл от този на стандартната референтна ямка "В" или е същият. Това означава, че концентрацията на сперматозоиди е по-малка от 15 милиона/мл. Това е известно като олигоспермия. Вероятността за зачеване е по-малка при тази концентрация на сперматозоиди и се препоръчва допълнителна медицинска консултация. 

ЗАБЕЛЕЖКА: Ако ямка "А" е безцветна, това означава, че концентрацията на сперматозоиди е по-малка от 5 милиона/мл до нула. Това състояние е известно като тежка олигоспермия или азооспермия. Ако не сте сигурни в резултата или смятате, че резултатът е неточен, трябва да повторите теста, като използвате втори тест, но се уверете, че не сте еякулирали чрез сексуална активност в продължение на 6 дни преди провеждането на втория тест. Ако вторият тест все още е необичаен, трябва да обсъдите резултатите с Вашия лекар или медицински специалист.

СЪХРАНЕНИЕ И СТАБИЛНОСТ
Тестовият комплект трябва да се съхранява при стайна температура или в хладилник (2°С-30°С) в запечатаната торбичка до датата на изтичане на срока на годност. Съхранявайте тестовите комплекти далеч от пряка слънчева светлина, влага и топлина. НЕ ЗАМРАЗЯВАЙТЕ!

Доставка и плащане

Доставката в рамките на България се извършва с куриерски фирми Спиди и Еконт, по избор на купувача:

От куриерска фирма Спиди до адрес на купувача или до офис на куриерската фирма.

От куриерска фирма Еконт до офис на куриерската фирма.

 

Доставка до избрана аптека * 

Безплатна

Покупка на стойност над 80 лв. с ДДС

Безплатна


* Избраните аптеки са в гр. София и гр. Перник

Поръчка "Вземи от аптека" се осъществява САМО с предварително плащане онлайн с банкова карта или по банков път.

 

Speedy при поръчка на стойност до 80 лв.

Спиди    До офис   До адрес
до 1кг     4,69лв     5,69лв
Oт 1кг до 2кг     4,99лв     6,99лв
От 2кг до 3кг     5,99лв     7,99лв
Oт 3кг до 6кг     7,99лв   11,19лв
От 6кг до 10кг   12,99лв   13,29лв
От 10кг до 20кг   13,59лв   19,39лв

**Максимално допустимото единично тегло на пратка е 20 кг

Econt при поръчка на стойност до 80лв (възможност за поръчка само до офис на куриера)

Еконт       До офис
до 1кг          5,99лв
От 1 до 2кг          6,59лв
От 2кг до 3кг          8,19лв
Oт 3кг до 6кг          9,99лв
От 6кг до 10кг        12,39лв
От 10кг до 20кг        15,59лв

**Максимално допустимото единично тегло на пратка е 20 кг

 

Доставка до BOX NOW автомат

Цената за доставка до автомат на BOX NOW е 3,60лв с ДДС, независимо от стойността на поръчката.

Максималният размер на пратка, която се побира в кутия е: 36см х 45см х 60см и максимум 20кг.

В случай, че пратката Ви е по-голяма, ще се свържем с Вас за промяна на доставчика.

При поръчка до BOX NOW автомат можете да платите САМО онлайн на сайта на http://aptekanove.bg с карта или по банков път. 

При поръчка с доставка до автомат на BOX NOW няма опция "Наложен платеж" с плащане в брой. 

 

Доставка с Глово

Доставката с Глово се извъшва САМО през приложението и сайта на Глово. Условията за доставка са описани в раздел "Общи условия" на сайта на Глово и в приложенито на Глово.

 

0
Rating:
% of 100
Напишете вашето мнение
Какво е Вашето мнение за:PRIMA HOME TEST ЗА ОПРЕДЕЛЯНЕ КОЛИЧЕСТВОТО НА СПЕРМАТОЗОИДИ
Вашият рейтинг