PRIMA HOME TEST СТРЕПТОКОКИ А

Безплатна доставка за над 80 лв.
Код
98448
22,00 лв.

PRIMA HOME TEST СТРЕПТОКОКИ А 

Група А β-хемолитични стрептококи (известни също като Streptococcus pyogenes) са грам-положителна бактерия, която причинява различни патологични състояния и усложнения, включително фарингит (инфекции на гърлото), кожни инфекции (като импетиго и еризипел), остър гломерулонефрит, сепсис и ревматична болест на сърцето. Фарингитът обикновено се причинява от вирусни инфекции и по-рядко от бактериални, които изискват лечение с антибиотици. 
ТЕСТЪТ ЗА СТРЕПТОКОКИ ГРУПА А е имунологичен тест, предназначен за специфично идентифициране на бактерията Стрептококи група A при инфекции на фаринкса. Той помага бързо да се разбере дали възпаленото гърло е причинено от Стрептококи група A или от други микроорганизми, които не изискват лечение с антибиотици.
ТЕСТЪТ ЗА СТРЕПТОКОКИ ГРУПА А е имунохроматографски тест, който открива наличието на специфични антигени на Стрептококи група A, като използва конюгирани със злато антитела, интегрирани в реактивната лента.

СЪДЪРЖАНИЕ
Броят на тестовите устройства в комплекта може да варира. За точния им брой вижте частта "Съдържание" на външната опаковка.
- херметически затворена алуминиева торбичка, съдържаща: 1 касета ТЕСТ ЗА СТРЕПТОКОКИ ГРУПА А
- 1 торбичка с изсушител
- стерилен тампон
- стерилен дървен депресор за език
- празна пластмасова епруветка за вземане на проби с капкомер
- 1 листовка инструкции за употреба

ПРОЦЕДУРА НА ТЕСТВАНЕ
ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ: ако купувате многокомпонентна опаковка, проверете дали стерилният тампон, стерилният депресор за език, епруветката и капкомерът не са били използвани преди това (тези материали за еднократна употреба не могат да се използват два пъти).
1) Измийте ръцете си с гореща вода и сапун, изплакнете с чиста вода и подсушете.
2) Поставете празната пластмасова епруветка в държача за епруветки в кутията.
3) Събиране на пробата:
- Отворете опаковката, съдържаща депресора за език, като го оставите вътре в опаковката и до себе си.
- Отворете опаковката, съдържаща стерилния тампон. Избягвайте да докосвате памучния край и извадете тампона с помощта на пластмасовата дръжка.
- Застанете пред огледало, наклонете главата си назад и отворете устата си колкото е възможно повече.
- Вземете с една ръка депресора за език и го притиснете.
- Използвайте другата ръка, за да поставите тампона близо до гърлото. Докоснете задната част на гърлото - областта около сливиците3 и всяка зачервена или болезнена част (мекото небце1 , увулата2 ) с памучния накрайник. Препоръчително е да завъртите тампона, защото така се увеличава количеството на събраната проба. Ако се затруднявате, помолете някой да ви помогне.
4) След като вземете пробата, поставете памучния край на тампона в предоставената пластмасова епруветка, която преди това сте поставили в държача за епруветки в кутията.
5) Отворете флакон R1, като отвиете само синята капачка (оставете бялата част плътно затворена), след което добавете 4 капки в епруветката и я затворете с капачката.
6) След това отворете флакон R2, като отвиете само зелената капачка (оставете бялата част плътно затворена), след което добавете 4 капки в епруветката и я затворете с капачката.ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ: с добавянето на R2 към R1 се образува разтвор, за който важат инструкциите, описани в точки 8 и 9 от "Предпазни мерки".
7) Дръжте пластмасовата дръжка на тампона, завъртете тампона срещу стените на епруветката около 10 пъти, за да разбъркате добре разтвора. Оставете тампона да се инкубира за 2-5 минути.
8) След изтичане на времето за инкубация, извадете епруветката (с тампона и екстракционната течност все още в нея) от държача за епруветки в кутията. Като използвате палеца и показалеца си, натиснете страните на епруветката, за да освободите възможно най-много течност от памучния край на тампона и да я съберете в епруветката. Извадете тампона.Изхвърлете тампона в съответствие с местните разпоредби и поставете епруветката обратно в държача за епруветки в кутията.
9) Добавете предоставения капкомер към пластмасовата епруветка.
10) Дозирайте 1 капка в ямката в тестовия корпус.
Забележка: Ако дозираната капка съдържа въздушни мехурчета, добавете още една капка в ямката.
11) Отчетете резултатите след 5 минути (някои положителни резултати могат да се видят само след 1 минута). Не ги отчитайте след 10 минути.
ИНТЕРПРЕТИРАНЕ НА РЕЗУЛТАТИТЕ
ОТЧЕТЕТЕ РЕЗУЛТАТА СЛЕД 5 МИНУТИ. 
НЕ ОТЧИТАЙТЕ РЕЗУЛТАТА СЛЕД 10 МИНУТИ.    5 мин.    
ПОЛОЖИТЕЛЕН РЕЗУЛТАТ:В прозореца за отчитане на резултатите се появяват две цветни ленти, обозначени с T (тест) и C (контрол). Ивицата T може да бъде по-малко интензивна (по-бледа) от линията C.
Този резултат означава, че тестът е открил наличието на специфични антигени на Стрептококи група A в пробата. Трябва да се консултирате с лекар.     
ОТРИЦАТЕЛЕН РЕЗУЛТАТ:Цветна лента се появява само под означението C (контрол).
Този резултат е отрицателен и означава, че в пробата от фаринкса не са открити антигени на Стрептококи група A, или че количеството им е твърде малко, за да бъдат открити.     
НЕВАЛИДЕН РЕЗУЛТАТ:Не се появяват ленти или има линия само под T (тест), но не и под знака C (контрол). В този случай не е възможно да се интерпретира резултатът от теста и трябва да се счита за невалиден. Повторете теста с нова проба.

1. Прочетете внимателно тези инструкции за употреба, преди да направите теста. Тестът е надежден, ако инструкциите се спазват стриктно (време за реакция, начин на събиране на пробата и инструкции за екстракция).
2. Съхранявайте теста на място, недостъпно за деца.
3. Не е подходящ за употреба при деца на възраст под 2 години.
4. Не използвайте теста след изтичане срока на годност, или ако опаковката е повредена.
5. Съхранявайте тестовите компоненти при температура между +4 °C и +30 °C. Да не се замразяват.
6. Използвайте отделните тестове само веднъж.
7. Ин витро диагностично устройство за самостоятелна употреба.
8. Тестът е предназначен само за външна употреба. Не поглъщайте разтвори 1 и 2 и другите елементи в кутията! При поглъщане незабавно се свържете с лекар. Покажете останалите части на кутията, инструкциите за употреба и опаковката.
9. Ако течностите попаднат в очите, кожата или други лигавици, изплакнете ги незабавно и обилно с вода, и се свържете с лекар. Покажете етикетите на флаконите.
10. След употреба изхвърлете всички компоненти в съответствие с местните разпоредби. Течните отпадъци не трябва да се изхвърлят в канализацията.
11. Не отваряйте запечатаните елементи (тестова кутия, тампон и депресор за език) до момента преди извършване на теста. Отворете го внимателно съгласно инструкциите.
12. Не сменяйте капачките на флаконите с реагенти.
13. Всички компоненти от комплекта са за еднократна употреба, с изключение на опаковката за теста (която може да се използва повторно като държач за епруветки), инструкциите за употреба и разтвори 1 и 2, които трябва да се съхраняват затворени с капачките си при температура между +4°C и +30°C.

Доставка и плащане

Доставката в рамките на България се извършва с куриерски фирми Спиди и Еконт, по избор на купувача:

От куриерска фирма Спиди до адрес на купувача или до офис на куриерската фирма.

От куриерска фирма Еконт до офис на куриерската фирма.

 

Доставка до избрана аптека * 

Безплатна

Покупка на стойност над 80 лв. с ДДС

Безплатна


* Избраните аптеки са в гр. София и гр. Перник

Поръчка "Вземи от аптека" се осъществява САМО с предварително плащане онлайн с банкова карта или по банков път.

 

Speedy при поръчка на стойност до 80 лв.

Спиди    До офис   До адрес
до 1кг     4,69лв     5,69лв
Oт 1кг до 2кг     4,99лв     6,99лв
От 2кг до 3кг     5,99лв     7,99лв
Oт 3кг до 6кг     7,99лв   11,19лв
От 6кг до 10кг   12,99лв   13,29лв
От 10кг до 20кг   13,59лв   19,39лв

**Максимално допустимото единично тегло на пратка е 20 кг

Econt при поръчка на стойност до 80лв (възможност за поръчка само до офис на куриера)

Еконт       До офис
до 1кг          5,99лв
От 1 до 2кг          6,59лв
От 2кг до 3кг          8,19лв
Oт 3кг до 6кг          9,99лв
От 6кг до 10кг        12,39лв
От 10кг до 20кг        15,59лв

**Максимално допустимото единично тегло на пратка е 20 кг

 

Доставка до BOX NOW автомат

Цената за доставка до автомат на BOX NOW е 3,60лв с ДДС, независимо от стойността на поръчката.

Максималният размер на пратка, която се побира в кутия е: 36см х 45см х 60см и максимум 20кг.

В случай, че пратката Ви е по-голяма, ще се свържем с Вас за промяна на доставчика.

При поръчка до BOX NOW автомат можете да платите САМО онлайн на сайта на http://aptekanove.bg с карта или по банков път. 

При поръчка с доставка до автомат на BOX NOW няма опция "Наложен платеж" с плащане в брой. 

 

Доставка с Глово

Доставката с Глово се извъшва САМО през приложението и сайта на Глово. Условията за доставка са описани в раздел "Общи условия" на сайта на Глово и в приложенито на Глово.

 

0
Rating:
% of 100
Напишете вашето мнение
Какво е Вашето мнение за:PRIMA HOME TEST СТРЕПТОКОКИ А
Вашият рейтинг