PRIMA HOME TEST С-РЕАКТИВЕН ПРОТЕИН

Безплатна доставка за над 80 лв.
Код
98459
28,60 лв.

PRIMA HOME TEST С-РЕАКТИВЕН ПРОТЕИН 

С-реактивният протеин (CRP) е острофазов протеин, който се произвежда главно от черния дроб и повишава концентрацията си в резултат на нараняване, инфекция и възпаление. Въпреки, че не е специфичен маркер за конкретно заболяване, CRP понастоящем се използва като общ диагностичен показател за инфекции и възпаления и за проследяване реакциите на пациентите при лечение и следоперативно възстановяване. Нивата на CRP в кръвта са високи по време на бактериални инфекции и ниски по време на вирусни инфекции. Поради тази причина, дозата на С-реактивния протеин може да бъде полезен инструмент за определяне произхода на възпалителното състояние. Проследяването на нивата на CRP във времето помага да се определи ефективността на терапията и да се оцени оздравителният процес на пациента. Нивата на CRP в кръвта достигат максималната си концентрация между 24 и 48 часа след появата на първите симптоми на инфекция/възпаление, след което започват да намаляват с изчистване на инфекцията/отшумяване на възпалението. Тестът за С-реактивен протеин осигурява полуколичествена оценка на нивата на CRP в кръвта, която помага при терапевтичната диагностика и наблюдението.
Тестът за С-реактивен протеин е бърз имунохроматографски тест за полуколичествено откриване на С-реактивен протеин в човешки кръвни проби. Той използва специални моноклонални антитела, конюгирани със злато, интегрирани в реактивната лента.

СЪДЪРЖАНИЕ НА КОМПЛЕКТА 
*Броят на тестовите устройства в комплекта може да варира. За точния брой на съдържащите се тестове, вижте частта "Съдържание" на външната опаковка.
*Херметично затворена алуминиева торбичка, съдържаща:
1 касета за тестване на С-реактивни протеини
1 торбичка с изсушител
*Прозрачна пластмасова торбичка, съдържаща пипета за вземане на кръв
*Стерилни ланцети за самостоятелно вземане на кръв
*Флакон с накрайник за капкомер, съдържащ достатъчно количество разредител за 1 тест на C-реактивен протеин
*Антисептична марля за почистване на кожата
* 1 листовка с инструкции за употреба

ПРОЦЕДУРА НА ТЕСТВАНЕ
1) Измийте ръцете си със сапун и топла вода, изплакнете ги с чиста вода и ги оставете да изсъхнат. Забележка: Използването на топла вода улеснява събирането на капилярна кръв, тъй като предизвиква вазодилатация.
2) Разположете необходимия материал, както следва: отворете алуминиевата торбичка, извадете само тестовата касета и изхвърлете торбичката с изсушителя. Отворете пластмасовата опаковка, съдържаща пипетата. Отворете флакона, като отвиете бялата капачка, като внимавате да не го изпуснете на земята.
3) Внимателно завъртете защитната капачка на стерилния ланцет на 360°, без да я дърпате, след което извадете и изхвърлете капачката.
4) Внимателно масажирайте пръста, избран за пункцията (препоръчва се страната на безименния пръст). Важно е масажът да се прави от дланта към върха на пръста, за да се подобри кръвообращението. Притиснете отворения край на ланцета (страната, от която е извадена капачката) към върха на пръста. Върхът на ланцета се прибира автоматично след употреба. Ако ланцета не работи правилно, изхвърлете го и използвайте втория, който е в комплекта. Ако вторият ланцет не е необходим, той може да се изхвърли без специални предпазни мерки.
5) Дръжте ръката надолу, масажирайте пръста, докато се образува голяма капка кръв. Важно е да масажирате от дланта към върха на пръста, за да подобрите притока на кръв. 
6) Вземете пипетата, без да натискате страничната издута част. Предлагат се два метода за вземане на проби:
-  дръжте пипетата хоризонтално, без да стискате страничната издута част, поставете я в контакт с капката кръв, тя ще влезе в пипетата чрез капилярност. Махнете пипетата, когато се достигне черната линия. Ако няма достатъчно кръв, продължете да масажирате пръста, докато се достигне черната линия.
-  поставете пипетата върху чиста, равна повърхност, с върха нагоре, след което поставете капка кръв в контакт с пипетата, тя ще влезе чрез капилярност. Ако кръвта не е достатъчна, продължете да масажирате пръста, докато кръвта достигне черната линия. Избягвайте, доколкото е възможно, непрекъснато да отдалечавате върха на пипетата от пръста, за да предотвратите образуването на въздушни мехурчета.
7) Поставете събраната с пипетата кръв в предварително отворения флакон. Натиснете издутата част на пипетата 2 или 3 пъти, за да се уверите, че цялата кръв е преминала в разтвора за разреждане. Поставете винтовата капачка на флакона и разбъркайте добре в продължение на минимум 10 секунди.
8) Отвийте синята капачка на флакона с капкомер (оставете бялата капачка плътно завита).
Поставете 3 капки в ямката.
9) Изчакайте 5 минути и след това отчетете резултатите, както е посочено.
ИНТЕРПРЕТАЦИЯ НА РЕЗУЛТАТИТЕ
ОТЧЕТЕТЕ РЕЗУЛТАТА ТОЧНО СЛЕД 5 МИНУТИ.
НЕ ОТЧИТАЙТЕ РЕЗУЛТАТА СЛЕД 6 МИНУТИ
Резултатът трябва да се тълкува независимо от интензивността на цвета на лентите, които може да се появят в прозореца за отчитане.
ОТРИЦАТЕЛЕН С-РЕАКТИВЕН ПРОТЕИН ПОД 10 MG/L:Цветна лента се появява само под означението C (Контрол), както е показано на фигурата вдясно. Този резултат показва, че концентрацията на CRP е под 10 mg/l и предполага липса на инфекция и възпаление.
ПОЛОЖИТЕЛЕН С-РЕАКТИВЕН ПРОТЕИН МЕЖДУ 10 И 40 MG/L:В прозореца за отчитане на резултата се появяват две цветни ленти, едната от означението C (Контрол), а другата от T1, както е показано на фигурата вдясно. Препоръчително е да се консултирате с лекар, тъй като стойностите на CRP между 10 и 40 mg/l може да са свързани с вирусна инфекция или с началото на бактериална инфекция. Възпаление, причинено (например) от физическа травма, също може да доведе до такъв резултат.
ПОЛОЖИТЕЛЕН С-РЕАКТИВЕН ПРОТЕИН МЕЖДУ 40 И 80 MG/L:В прозореца за отчитане на резултата се появяват три цветни ленти, една от означението C и други две от T1 и T2, както е показано на фигурата вдясно. Консултирайте се с лекар, тъй като този резултат може да е свързан с вирусна или бактериална инфекция или физическа травма.
ПОЛОЖИТЕЛЕН С-РЕАКТИВЕН ПРОТЕИН НАД 80 MG/L:В прозореца за отчитане на резултата се появяват четири цветни ленти, една от означението C и други три от T1, T2 и T3, както е показано на фигурата вдясно. Консултирайте се с лекар, тъй като този резултат може да е свързан с бактериална инфекция или тежко възпаление.
ЗАБЕЛЕЖКА: Интензитетът на цвета в областите на контролната и тестовата линия може да се различава (както е показано на илюстрациите). Интензитетът на ивиците не е от значение; трябва да се вземе предвид само тяхното наличие.
НЕВАЛИДЕН РЕЗУЛТАТ:Контролната лента не се появява (не се появяват линии или се появяват една или повече ленти Т без лентата С). Недостатъчният обем на пробата или неправилните процедурни техники са най-вероятните причини за липсата на контролна линия. Прегледайте процедурата и повторете теста с ново устройство и нова кръвна проба.

Доставка и плащане

Доставката в рамките на България се извършва с куриерски фирми Спиди и Еконт, по избор на купувача:

От куриерска фирма Спиди до адрес на купувача или до офис на куриерската фирма.

От куриерска фирма Еконт до офис на куриерската фирма.

 

Доставка до избрана аптека * 

Безплатна

Покупка на стойност над 80 лв. с ДДС

Безплатна


* Избраните аптеки са в гр. София и гр. Перник

Поръчка "Вземи от аптека" се осъществява САМО с предварително плащане онлайн с банкова карта или по банков път.

 

Speedy при поръчка на стойност до 80 лв.

Спиди    До офис   До адрес
до 1кг     4,69лв     5,69лв
Oт 1кг до 2кг     4,99лв     6,99лв
От 2кг до 3кг     5,99лв     7,99лв
Oт 3кг до 6кг     7,99лв   11,19лв
От 6кг до 10кг   12,99лв   13,29лв
От 10кг до 20кг   13,59лв   19,39лв

**Максимално допустимото единично тегло на пратка е 20 кг

Econt при поръчка на стойност до 80лв (възможност за поръчка само до офис на куриера)

Еконт       До офис
до 1кг          5,99лв
От 1 до 2кг          6,59лв
От 2кг до 3кг          8,19лв
Oт 3кг до 6кг          9,99лв
От 6кг до 10кг        12,39лв
От 10кг до 20кг        15,59лв

**Максимално допустимото единично тегло на пратка е 20 кг

 

Доставка до BOX NOW автомат

Цената за доставка до автомат на BOX NOW е 3,60лв с ДДС, независимо от стойността на поръчката.

Максималният размер на пратка, която се побира в кутия е: 36см х 45см х 60см и максимум 20кг.

В случай, че пратката Ви е по-голяма, ще се свържем с Вас за промяна на доставчика.

При поръчка до BOX NOW автомат можете да платите САМО онлайн на сайта на http://aptekanove.bg с карта или по банков път. 

При поръчка с доставка до автомат на BOX NOW няма опция "Наложен платеж" с плащане в брой. 

 

Доставка с Глово

Доставката с Глово се извъшва САМО през приложението и сайта на Глово. Условията за доставка са описани в раздел "Общи условия" на сайта на Глово и в приложенито на Глово.

 

0
Rating:
% of 100
Напишете вашето мнение
Какво е Вашето мнение за:PRIMA HOME TEST С-РЕАКТИВЕН ПРОТЕИН
Вашият рейтинг