ПЕАНИЛ КАПС. Х15 НАТУРФАРМА

Безплатна доставка за над 50лв.
Тегло
0.500 кг
Код
82755
15,99 лв.

Peanil / Пеанил е комбиниран препарат с палмитоилетаноламидът (ПЕА) и L-аскорбинова киселина (витамин С), който допринася за нормалното функциониране на нервната и имунната системи, за защитата на клетките от оксидативен стрес и намаляването на чувството на отпадналост и умора.

 

Състав (в 1 капсула):

Палмитоилетаноламид (микронизиран и ултрамикронизиран)400 мг
Витамин C (L-аскорбинова киселина) 300 мг

 

Начин на употреба:

Приемайте по 1 капсула Peanil / Пеанил около 30 мин преди хранене сутрин и вечер за период от 2 седмици, след което по 1 капсула дневно за период от 30-60 дни. При нужда дозата може отново да бъде увеличена на 2 капсули дневно, а продължителността на приема да бъде удължена.

Допълнителна информация:

Хронична болка и механизъм на действие на Peanil / Пеанил

Хроничната болка засяга около 20% от населението и се увеличава с възрастта, като достига епидемичните мащаби от 45% до 80% при по-възрастните хора. Нормалният процес на реакция на организма към различни дразнители се осъществява чрез острата болка. Тя се предизвиква от външен стимул, който се превръща в електрическа активност в сензорните неврони и след предаване от един неврон на друг, сигналът стига до мозъка, където по обратен ред с помощта на невромедиатори се инхибира предаването на болковите стимули и болката затихва и изчезва.

За разлика от острата болка, хроничната болка обикновено е свързана с неврогенно възпаление, което води до увреда на нервите и те започват да изпращат постоянно повтарящи се болкови сигнали подобно на повредена аларма. В резултат на всичко това се стига до невъзможност болковият сигнал да бъде изключен, а болката става все по-силна.

Въпреки че болката се обработва от нервната система, имунната система също допринася за създаването на свръхчувствителност при хроничната болка. Така например имунни клетки, наречени мастоцити и микроглия, се активират. Тази имунна активация предизвиква освобождаване на медиатори от мастоцитите, разположени в близост до нервните окончания, което води до повишаване чувствителността на периферните рецептори за болка и до повишен отговор от страна на невроните в централната нервна система. Поради невъзможността този процес да бъде потиснат се стига до хронично възпаление и хронична болка.

Палмитоилетаноламидът (ПЕА) е вещество, което се образува нормално в организма, когато негови клетки или тъкани са подложени на вредно въздействие, стрес или травма. Установено е, че ПЕА препятства освобождаването на медиатори на възпалението от имунните клетки и така намалява възпалението на нервната тъкан и упражнява противоболков ефект. При възникване на хронична болка обаче количеството на ПЕА, което организмът произвежда сам е недостатъчно и се налага да бъде приеман отвън. Ефектите на ПЕА като противовъзпалителна и противоболкова терапия са доказани в повече от 30 клинични проучвания с над 6000 пациенти.

Витамин С е мощен антиоксидант, който намалява вредното въздействие на свободните радикали, образуващи се при възпалението на нервната тъкан и така я предпазва. В допълнение на тези ефекти през последните години беше установено, че витамин С стимулира образуването на определени субстанции в организма, които упражняват противоболков ефект. Такива естествени за организма вещества са ендорфините, които са наречени още „хормони на щастието“, защото намаляват болката, упражняват противовъзпалителен ефект и водят до подобрение на състоянието.

Противопоказания: Да не се използва при бременност, кърмене и от деца под 6 години. Да не се употребява при свръхчувствителност към някоя от съставките.

Предупреждения: Да не се превишава препоръчаната дневна доза! Хранителната добавка да не се използва като заместител на разнообразното хранене! Да се съхранява на място недостъпно за малки деца!

Условия за съхранение: Да се съхранява на сухо място при стайна температура. 

Производител: Plantapol S.L. · Pol. Ind. Malpica Alfindén, G 18 50171 - La Puebla de Alfindén, Zaragoza (Spain)

Доставка и плащане

Доставката в рамките на България се извършва от куриерска фирма Спиди до адрес на купувача или до офис на куриерската фирма, според желанието на Клиента.

 

Доставка до избрана аптека

Независимо от теглото

Безплатна

Покупка на стойност над 50 лв. с ДДС

До 1 кг.

Безплатна

Покупка на стойност над 100 лв. с ДДС

До 3 кг.

Безплатна

Покупка на стойност над 200 лв. с ДДС

до 6 кг.

Безплатна

 

Speedy

 До адресДо офис на Speedy

до 1 кг.

4.85 лв.

3.99 лв

до 3 кг.

5.80 лв.

3.99 лв.

до 6 кг.

8.79 лв.

4.95 лв.

до 10 кг.

10.85 лв.

6.19 лв

до 20 кг.

16.35 лв.

11.30 лв.

При предварително заплащане с карта. Избраните аптеки са в гр. София и гр. Перник.

**Максимално допустимото единично тегло на пратка е 20 kg.

0
Rating:
% of 100
Напишете вашето мнение
Какво е Вашето мнение за:ПЕАНИЛ КАПС. Х15 НАТУРФАРМА
Вашият рейтинг