НИКОРЕТЕ МИНТ 4МГ Х 30

Безплатна доставка за над 80 лв.
Код
2566
23,69 лв.

Успява бързо да облекчи желанието за пушене и симптомите на зависимост.

  • Никотинът се абсорбира бързо през лигавицата на устата
  • Предлага се в опаковки от по 30 лечебни дъвки

Готови ли сте да откажете цигарите напълно? Дъвчете лечебната дъвка всеки път когато ви се допуши. С течение на времето ще имате все по-малко нужда от лечебната дъвка, за да контролирате желанието за пушене и симптомите на зависимост. Препоръчваме постепенно да намалявате броя лечебни дъвки на ден.

Лечението е индивидуално и зависи от броя цигари, които обикновено пуши съответният пушач.Обичайната доза варира между 8 и 12 дъвки. При пушачи с лека зависимост (чийто резултат от Fagerström тест за никотинова зависимост (FTND) е по-нисък от 6 или броят на изпушените цигари на ден е по-малък от 20), лечението се започва с Никорет Айсминт 2 mg лечебна дъвка. За пушачите с висока зависимост лечението се започва с Никорет Айсминт 4 mg лечебна дъвка.

Ако няма намаление в потреблението на цигари след 6 седмици, е необходима консултация с лекар.

Началото на лечението трябва да е с намерението да се спре възможно най-скоро пушенето (но за период от максимум 6 месеца). Ако това не се случи до 9 месеца след започване на лечението, въпреки положените усилия да се откажат цигарите, е необходима консултация с лекар. Обикновено използването на този вид лечение повече от 12 месеца не се препоръчва. Някои пушачи може да имат нужда от по-продължително лечение, за да избегнат подновяването на пушенето. Останалите излишни дъвки трябва да се запазят, тъй като може внезапно да се появи желание за пушене.

Спирането на тютюнопушенето може да има успеваемост чрез допълнителни медицински съвети и препоръки. Ако пациентът има някакви съмнения, може да попита лекар или фармацевт за съвет.

Не използвайте повече от:

  • Никорет Айсминт 2 mg - 30 дъвки на ден
  • Никорет Айсминт 4 mg - 24 дъвки на ден

Ако сте бременна или кърмите, ако допускате, че може да сте бременна или планирате да имате бебе, посъветвайте се с вашия лекар или фармацевт преди приема на Никорет.

Пушенето по време на бременност е свързано с рискове, като забавяне на вътреутробното развитие, преждевременно раждане или раждане на мъртъв плод. Отказването от тютюнопушенето е единственият най-ефективен начин за подобряване на здравето както на бременната, така и на нейното дете. Колкото по-рано настъпи въздържанието от никотин, толкова по-добре.

Никотинът преминава в плода и влияе на неговото дишане и кръвообращение. Как ще се отрази върху кръвообращението зависи от дозата. Затова на бременните пушачки винаги се препоръчва да спрат тютюнопушенето без никотинозаместителна терапия. Рискът, свързан с пушене по време на бременност, може да бъде по-опасен за плода от използването на никотинозаместителни продукти в програма за контролирано отказване от тютюнопушенето. Употребата на медицинска дъвка от бременни пушачки би трябвало да стане след обсъждане с лекар.

Никотинът преминава свободно в кърмата в количества, които могат да навредят на бебето, дори и в терапевтични дози. Затова медицинската дъвка трябва да се избягва по време на кърмене. Ако майката не може да спре да пуши в периода на кърмене, добре е да прибегне към употреба на лечебна дъвка, но само след обсъждане с лекар.

 

Фертилитет

При жените тютюнопушенето забавя процеса на зачеване, намалява степента на успех при инвитро оплождане и значително увеличава риска от безплодие. При мъжете тютюнопушенето намалява производството на сперматозоиди, увеличава оксидативния стрес и увреждането на ДНК. Сперматозоидите на пушачите са с намалена оплодителна способност. Специфичният принос на никотина за това при хората е неизвестен.

  1. Дъвчете бавно лечебната дъвка докато вкусът стане силен
  2. Когато вкусът стане силен, оставете дъвката между венците и бузата. Никотинът се абсорбира от лигавицата на устата
  3. След като вкусът намалее, продължете да дъвчете лечебната дъвка докато отново стане силен
  4. Продължавайте да редувате стъпки 2 и 3 в продължение на около 30 минути

Свръхчувствителност към никотин или към някое от помощните вещества на това лекарство Моля, преди употреба прочетете листовката. 
Лица на възраст под 18 години.
Лица, които никога не са пушили.

За да се подобри вероятността за получаване на помощ при прекратяване на пушенето, трябва, ако можете, да потърсите също и консултация и подкрепа.

Информирайте вашия лекар или фармацевт, ако приемате, наскоро сте приемали или има вероятност да приемате други лекарства. Пушенето може да промени начина, по който Вашият организъм се повлиява от лечение с някои лекарства. Следователно, когато спрете пушенето (със или без помощта на никотин-заместваща терапия), дозировката на лекарствата, които приемате, може да се промени.

Не са определяни клинично значими взаимодействия между никотин-заместващата терапия и други лекарства. Трябва обаче да кажете на Вашия лекар, ако се лекувате с аденозин, защото никотинът може да засили хемодинамичните ефекти на аденозин, например да повиши кръвното налягане и сърдечната честота, както и повлияването на болката (болка в гърдите от стенокарден тип), причинена от прием на аденозин.

Моля, информирайте Вашия лекар или фармацевт, ако приемате или наскоро сте приемали други лекарства, включително лекарства, които се продават без рецепта. Спирането на пушенето може да наложи промяна на дозите на лекарствата, които приемате.

 

Доставка и плащане

Доставката в рамките на България се извършва с куриерски фирми Спиди и Еконт, по избор на купувача:

От куриерска фирма Спиди до адрес на купувача или до офис на куриерската фирма.

От куриерска фирма Еконт до офис на куриерската фирма.

 

Доставка до избрана аптека * 

Безплатна

Покупка на стойност над 80 лв. с ДДС

Безплатна


* Избраните аптеки са в гр. София

 

Speedy при поръчка на стойност до 80 лв.

Спиди    До офис   До адрес
до 1кг     4,69лв     5,69лв
Oт 1кг до 2кг     4,99лв     6,99лв
От 2кг до 3кг     5,99лв     7,99лв
Oт 3кг до 6кг     7,99лв   11,19лв
От 6кг до 10кг   12,99лв   13,29лв
От 10кг до 20кг   13,59лв   19,39лв

**Максимално допустимото единично тегло на пратка е 20 кг

Econt при поръчка на стойност до 80лв (възможност за поръчка само до офис на куриера)

Еконт       До офис
до 1кг          7,99лв
От 1 до 2кг          7,99лв
От 2кг до 3кг          8,19лв
Oт 3кг до 6кг          9,99лв
От 6кг до 10кг        14,99лв
От 10кг до 20кг        15,59лв

**Максимално допустимото единично тегло на пратка е 20 кг

0
Rating:
% of 100
Напишете вашето мнение
Какво е Вашето мнение за:НИКОРЕТЕ МИНТ 4МГ Х 30
Вашият рейтинг