НИКОРЕТ ИНВИЗИПЕЧ ПЛАСТИР 25МГ/16Н Х 7

Безплатна доставка за над 80 лв.
Код
52596
36,09 лв.

NICORETTE INVISIPATCH 25 mg/16h, 15 mg/16 h и 10 mg/16 h, transdermal patch e лекарствен продукт, отпускан без лекарско предписание под формата на трансдермални пластири, съдържащи никотин, който се използва за лечение на тютюнева зависимост при пушачи, мотивирани да оставят цигарите, като свежда до минимум необходимостта от запалване на цигара и намалява трудностите, които изпитват пушачите, когато се опитват да прекратят пушенето (напр. главоболие, безсъние, тревожност). Когато спрете пушенето, организмът ви не получава никотин от тютюна и поради това може да изпитате неприятни усещания, наречени абстинентен синдром. С помощта на чист (терапевтичен) никотин от Никорет Инвизипеч вие може да избегнете тези неприятни синдроми. Никорет Инвизипеч трансдермален пластир не съдържа живото-застрашаващи вещества като катран и въглероден моноксид, които се намират в цигарения дим. Никорет Инвизипеч съдържа никотин в чиста форма, резорбиращ се от кожата в продължение на. 16 часа, и замества никотина, които пушачът би погълнал от цигарения дим. Съвет и поддръжка обикновено увеличават успеха. Никорет Инвизипеч принадлежи към групата лекарства, използвани за преустановяване на пушенето като никотин-заместваща терапия (НЗТ).

НИКОРЕТ ИНВИЗИПЕЧ 25 mg/16 часа
Един пластир съдържа 39,37 mg никотин, от който се освобождава 25 mg никотин за 16 часа. 

Другите съставки са: средноверижни триглицериди, основен бутилиран метакрилатен кополимер, филм от полиетилентерефталат (PET), акрилен адхезивен разтвор, калиев хидроксид, кроскармелоза натрий, алуминиев ацетилацетонат, силиконизирана освобождаваща PET подложка, алуминизирана от едната страна, печатарско мастило. 
НИКОРЕТ ИНВИЗИПЕЧ (всички количества на активното вещество) не съдържа никакъв продукт от животински произход.

 

 

 

 










 

 

 

 

 

 

 

 






 

 

Деца и юноши

НИКОРЕТ ИНВИЗИПЕЧ не трябва да се прилага при лица под 18-годишна възраст без препоръка от медицински специалист. Опитът с лечение на тази възрастова група с НИКОРЕТ ИНВИЗИПЕЧ е ограничен.
Възрастни и пациенти в старческа възрастЛечението с НИКОРЕТ ИНВИЗИПЕЧ обикновено продължава 12 седмици.В деня на започване на лечението вие трябва да сте спрели напълно пушенето, така че последната цигара е в деня преди залепване на пластира върху кожата. Не пушете по време на лечение.Лечението се започва с пластирите с по-висока доза и след това постепенно се преминава към пластири с по-малки количества никотин.Лечението с пластира имитира флуктуациите на никотина при пушачите през деня, като по време на сън никотин не постъпва. Дневното лечение с никотиновия пластир не води до нарушенията на съня, наблюдавани при приложение на никотин по време на сън.Пушачи с висока зависимост (Тест на Fagerstrom за никотинова зависимост > 6 или пушене на > 20 цигари дневно) трябва да започнат лечението от Стъпка 1 с пластира от 25 mg/16 часа, като прилагат по един пластир в продължение на 8 седмици.След това трябва да се започне постепенното прекратяване на употребата на пластирите - Стъпка 2. Трябва да се прилага по един пластир от 15 mg/16 часа всеки ден в продължение на 2 седмици, последвано от един пластир от 10 mg/16 часа дневно за 2 седмици.Пушачите с ниска зависимост започват от Стъпка 2 (15 mg/16 часа) в продължение на 8 седмици и намаляват дозата до Стъпка 3 (10 mg/16 часа) през последните 4 седмици.

Пушачи с висока зависимост Пушачи с ниска зависимостСхема на дозиране Продъл-жителност Схема на дозиране Продъл-жителностСтъпка 1 Никорет Инвизипеч 25 mg Първите 8 седмици Стъпка 1 -Стъпка 2 Никорет Инвизипеч 15 mg Следващите 2 седмици Стъпка 2 Никорет Инвизипеч 15 mg Първите 8 седмициСтъпка 3 Никорет Инвизипеч 10 mg Последните 2 седмици Стъпка 3 Никорет Инвизипеч 10 mg Последните 4 седмициОбикновено, употребата на НИКОРЕТ ИНВИЗИПЕЧ за повече от 6 месеца не се препоръчва, но някои хора може да се нуждаят от по-продължително лечение, за да избягнат подновяването на навика за пушене.
Как да се прилага НИКОРЕТ ИНВИЗИПЕЧ?Пластирът трябва да се прилага веднъж дневно върху чист и сух неувреден участък от кожата на бедрото, мишницата или гръдния кош. За да се избегне кожно дразнене, тези участъци трябва да се сменят всеки ден, като едно място не трябва да се използва в последователни дни.НИКОРЕТ ИНВИЗИПЕЧ трябва да се притисне към кожата сутрин и да се отстрани преди лягане. Периодът на резорбция е 16 часа, така че нуждата от пушене се покрива и сънят не се нарушава.
Не е необходимо да махате пластира, когато си вземате вана или душ.1. Измийте ръцете си преди прилагане на пластира.2. Отворете отстрани торбичката с ножици, както е показано. Изберете чист, сух, неувреден участък от кожа без косми, като бедрото, мишницата или гръдния кош.3. Махнете една част от сребристата алуминиева подложка, колкото е възможно повече. Избягвайте да пипате лепливата повърхност на пластира с пръсти, колкото е възможно повече.4. Приложете внимателно лепливата част от пластира върху кожата и махнете останалата част от сребристата алуминиева подложка.5. Притиснете пластира здраво върху кожата си с дланта или върха на пръстите си.6. Разтрийте силно с пръстите си краищата, за да може пластирът да залепне здраво.
Употребата на кожни масла или талк може да попречат на доброто залепване на пластира.След отстраняването им, употребените пластири трябва да се изхвърлят внимателно. Пластирът не трябва да остава върху кожата по време на нощния сън.Ако забравите да отлепите пластира през нощта, може да продължите лечението на сутринта, като махнете стария пластир и приложите новия - без никакво прекъсване.
Ако приложите повече от необходимата доза никотинПредозиране може да се получи, ако сте пушач с ниска степен на зависимост, може да се предизвика при употреба на един пластир НИКОРЕТ ИНВИЗИПЕЧ и едновременно пушене или при прилагане на допълнителни средства за прекъсване на тютюнопушенето.Симптомите на предозиране са симптоми на остро никотиново отравяне и включват гадене, слюноотделяне, коремна болка, диария, изпотяване, главоболие, замайване, нарушен слух и подчертана слабост. При високи дози тези симптоми може да се последват от хипотензия (понижено кръвно налягане), внезапна слабост, аритмии, затруднения в дишането, депресия, циркулаторен колапс и генерализирани гърчове.Дози никотин, които се понасят нормално от възрастни пушачи по време на лечението, може да предизвикат тежки симптоми на отравяне при малки деца, като може дори да доведат до тяхната смърт.Моля, имайте предвид, че употребените пластири може все още да съдържат остатъчни количества никотин, които може да са вредни за децата. Поради това съхранявайте употребяваните пластири на място, където децата не могат да ги стигнат.
Какво да се прави при предозиране:Ако сте приложили повече от препоръчваната доза НИКОРЕТ ИНВИЗИПЕЧ, оставили сте пластира твърде дълго или сте пушили по време на употребата на НИКОРЕТ ИНВИЗИПЕЧ, или ако дете е било в контакт с пластира, може да се получи гадене, слюноотделяне, коремна болка, диария, изпотяване, главоболие, замайване, нарушен слух или слабост. Незабавно уведомете лекуващия си лекар или се свържете със спешното отделение на най-близката болница.
Ако имате още въпроси относно употребата на този продукт, моля попитайте лекуващия си лекар или фармацевта.

 

 

 

 

 

 

 

 

 






 

 

Преди употреба прочетете внимателно на продукта, възможните нежелани реакции, противопоказания, взаимодействия и предупреждения.
Кратката характеристика на продукта можете да намерите .
Винаги приемайте продукта, така както е препоръчал Вашият лекар.
Не превишавайте препоръчителната дневна доза.
Съхранявайте на място, недостъпно за деца.
Съхранявайте на сухо и прохладно място, далеч от пряка слънчева светлина.
Не използвайте след изтичане срока на годност.

Доставка и плащане

Доставката в рамките на България се извършва с куриерски фирми Спиди и Еконт, по избор на купувача:

От куриерска фирма Спиди до адрес на купувача или до офис на куриерската фирма.

От куриерска фирма Еконт до офис на куриерската фирма.

 

Доставка до избрана аптека * 

Безплатна

Покупка на стойност над 80 лв. с ДДС

Безплатна


* Избраните аптеки са в гр. София

 

Speedy при поръчка на стойност до 80 лв.

Спиди    До офис   До адрес
до 1кг     4,69лв     5,69лв
Oт 1кг до 2кг     4,99лв     6,99лв
От 2кг до 3кг     5,99лв     7,99лв
Oт 3кг до 6кг     7,99лв   11,19лв
От 6кг до 10кг   12,99лв   13,29лв
От 10кг до 20кг   13,59лв   19,39лв

**Максимално допустимото единично тегло на пратка е 20 кг

Econt при поръчка на стойност до 80лв (възможност за поръчка само до офис на куриера)

Еконт       До офис
до 1кг          7,99лв
От 1 до 2кг          7,99лв
От 2кг до 3кг          8,19лв
Oт 3кг до 6кг          9,99лв
От 6кг до 10кг        14,99лв
От 10кг до 20кг        15,59лв

**Максимално допустимото единично тегло на пратка е 20 кг

0
Rating:
% of 100
Напишете вашето мнение
Какво е Вашето мнение за:НИКОРЕТ ИНВИЗИПЕЧ ПЛАСТИР 25МГ/16Н Х 7
Вашият рейтинг