NF ОМЕГА ФАКТОР ЗА ЖЕНИ 1035МГ Х 60

Безплатна доставка за над 80 лв.
Код
76243
36,39 лв.

Концентрирана натурална смес от рибено масло, ленено масло и масло от вечерна иглика, осигуряващи омега-3 мастни киселини. Има естествен хормонорегулиращ ефект и повлиява благоприятно сърдечно-съдовата система, кожата, костите и зрението. Маслата в продукта са от най-висок фармацевтичен клас и се отличават с изключителна чистота на състава.

 

Какви ползи осигурява Омега-3 за жени

  • При предменструален синдром (ПМС) – намалява напрежението в гърдите, депресивното настроение и отоците на тъканите вследствие задръжката на течности.
  • При менопауза – намалява горещите вълни и нощните изпотявания, подпомага съня и повлиява благоприятно метаболизма.
  • Съдейства за възстановяване нормалното състояние на кожата при прекомерна сухота и облекчава проявите на екзема и псориазис.
  • Благоприятства зрението и намалява дразненето и дискомфорта при синдром на сухото око.
  • Стабилизира стените на кръвоносните съдове и осигурява подкрепа при хипертония (високо кръвно налягане), стенокардия (недостатъчно кръвоснабдяване на сърцето) и аритмии.
  • Намалява възпалението и болката в ставите при артрит.
  • Понижава свръхреактивността на имунокомпетентните клетки при автоимунни заболявания като ревматоиден артрит и болест на Крон.
  • Намалява последствията и успокоява симптомите на диабетната полиневропатия.

 

Омега-3 полиненаситени мастни киселини (Polyunsaturated fatty acids, PUFA) – съвременното хранене включва малки количества от тях, като съотношението омега 3: омега 6 в диетата на повечето хора е много ниско. Прекомерната консумация на омега-6 мазнини при дефицит на омега-3, се свързва с високи нива на възпаление в организма и повишен риск от сърдечни и неврологични проблеми.

Трите омега-3 мастни киселини с важно значение за човешкото здраве са алфа-линоленова (ALA), ейкозапентаенова (EPA) и докозахексаенова (DHA). Продуктът на Natural Factors осигурява три от най-богатите източници на омега-3 – рибено масло, ленено масло и масло от вечерна иглика.

  • Рибено масло (Fish oil) – всяка капсула Омега фактор съдържа 535 mg концентрирано, молекулярно дестилирано и ултра пречистено масло от студеноводна океанска риба (аншоа, сардина и/или скумрия). От тях минимум 320 mg са омега-3 мастни киселини, включително 200 mg EPA и 100 mg DHA (в 1 капсула), чието съотношение 2:1 е най-ефективно според клиничните проучвания. Начинът на добиване на рибеното масло в продукта на Natural Factors по най-висок фармацевтичен стандарт, гарантира чистота откъм тежки и радиоактивни метали, и индустриални токсини.
  • Масло от семена на вечерната иглика (Oenothera biennis) – 250 mg в 1 капсула – богато е на есенциалната гама-линоленова киселина (ГЛК / GLA) – 10% или 25 mg. Установено е, че гама-линоленовата киселина подобрява състоянието на кожата при екзема и невродермит, облекчава напрежението и болката в гърдите при ПМС, подпомага зрението при сухота на очната лигавица. При диабет организмът произвежда много по-малки количества гама-линоленова киселина от нормалното и допълването й в диетата чрез маслото от вечерна иглика има ценен противовъзпалителен и антиоксидантен ефект.  
  • Органично ленено масло – 250 mg в 1 капсула – отличен растителен източник на омега-3 мастни киселини, половината от чийто концентрат е алфа-линоленовата киселина (АЛК / ALA) – 130 mg в капсула. АЛК нормализира сърдечния ритъм, подпомага помпената функция на сърцето, понижава нивата на холестерола и предпазва от образуване на кръвни съсиреци. Лененото масло е отличен помощник при възпалена и мазна кожа, и при продължителен прием спомага за намаляване на акнето.

 

Омега-3 мастни киселини и функциите им в женския организъм

  • От тях се образува важната група локални хормони на ейкозаноидите, които имат разнообразни ефекти: подобряват съня, подпомагат съсирването на кръвта, съдействат за имплантацията на ембриона при зачеване и др.
  • Действат като прекурсори на ендоканабиноидите – модулатори на поведението и доброто настроение с аналгетично и противовъзпалително действие.
  • Предпазват сърцето и кръвоносните съдове от инциденти и намаляват риска от атеросклероза поради задръстване на артериите с холестерол-съдържащи нископлътностни липопротеини (LDL и VLDL).
  • Имат невропротективни свойства – полезни са при депресия, нарушения в мозъчното кръвообращение, ограничават риска от инсулти и невродегенеративни заболявания като Алцхаймер.
  • Подпомагат профилактиката на остеопороза в периода на менопауза.
  • Потискат синтеза на левкотриени (медиатори на възпалението) и по този начин понижават възпалението при ревматоиден артрит и болест на Крон. 

 

Омега-3 за жени се предлага под формата на стомашно-устойчиви софтгел капсули, чието съдържимо се освобождава директно в тънкото черво, така че да не се получава рефлукс или рибен послевкус.

Съставки:В 1 капс.:Дн. доза:
Рибено масло (аншоа, сардина,скумрия) концентрат, молекурярно дестилиран, супер пречистен535 mg1070 mg
Омега 3 киселини320 mg640 mg
Ейкозапентаенова к-на (EPА)200 mg400 mg
Докозахексаенова к-на (DHА)100 mg200 mg
Вечерна иглика  /Oenothera biennis/, (масло от семена), осигуряващо:    250 mg500 mg
Гама-линоленова к-на (GLA)25 mg50 mg
Ленено масло /Linum usitatissimum/, (масло от семена), осигуряващо  250 mg500 mg
Алфа линоленова к-на (ALA)130 mg260 mg

 

Enteripure™ софтгел капсула (желатин, глицерин, пречистена вода, пектин), витамин Е.

*Enteripure™ - е технология за по-добро ентерично покритие на софтгел капсулата, което гарантира, че тя минава през стомаха и стомашните киселини без да се разруши и доставя съдържимото директно в червата.

Без остатъчен рибен привкус.

 

Не съдържа: Изкуствени оцветители, консерванти, подсладители, млечни продукти, захар, пшеница, глутен, дрожди, соя, царевица, яйца, черупчести, сол, ядки, ГМО.

Нето тегло: 79 g 

По 1 софтгел капсула 1-2 пъти дневно. При ставни проблеми: По 2 сотфгел капсули 5 пъти дневно по време на хранене.

При бременност, кърмене или прием на антикоагуланти се консултирайте с лекар. Продуктът е подходящ за деца  с намалена на 1/2 дозировка за възрастни. Може да предизвика диария. Да не се използва като заместител на разнообразното и пълноценно хранене. Да не се превишава дневната препоръчителна доза.

Съхранение: На място недостъпно за деца!

Годност и партида: Виж опаковката.

Доставка и плащане

Доставката в рамките на България се извършва с куриерски фирми Спиди и Еконт, по избор на купувача:

От куриерска фирма Спиди до адрес на купувача или до офис на куриерската фирма.

От куриерска фирма Еконт до офис на куриерската фирма.

 

Доставка до избрана аптека * 

Безплатна

Покупка на стойност над 80 лв. с ДДС

Безплатна


* Избраните аптеки са в гр. София

 

Speedy при поръчка на стойност до 80 лв.

Спиди    До офис   До адрес
до 1кг     4,69лв     5,69лв
Oт 1кг до 2кг     4,99лв     6,99лв
От 2кг до 3кг     5,99лв     7,99лв
Oт 3кг до 6кг     7,99лв   11,19лв
От 6кг до 10кг   12,99лв   13,29лв
От 10кг до 20кг   13,59лв   19,39лв

**Максимално допустимото единично тегло на пратка е 20 кг

Econt при поръчка на стойност до 80лв (възможност за поръчка само до офис на куриера)

Еконт       До офис
до 1кг          7,99лв
От 1 до 2кг          7,99лв
От 2кг до 3кг          8,19лв
Oт 3кг до 6кг          9,99лв
От 6кг до 10кг        14,99лв
От 10кг до 20кг        15,59лв

**Максимално допустимото единично тегло на пратка е 20 кг

0
Rating:
% of 100
Напишете вашето мнение
Какво е Вашето мнение за:NF ОМЕГА ФАКТОР ЗА ЖЕНИ 1035МГ Х 60
Вашият рейтинг