МИГ ДЖУНИЪР СУСП. 40МГ/МЛ 100МЛ

Безплатна доставка за над 80 лв.
Код
29180
9,80 лв.

МИГ® джуниър представлява лекарство, което понижава болката и високата температура (нестероидно противовъзпалително средство, НСПВС).

МИГ® джуниър се използва за краткосрочно симптоматично лечение на:

лека до умерено силна болка
висока температура
МИГ® джуниър се използва при деца с тегло над 10 kg (на възраст 1 година), юноши и възрастни.

Не използвайте МИГ® джуниър:

ако сте алергични към ибупрофен или към някоя от останалите съставки на това лекарство (изброени в точка 6);
при анамнеза за бронхоспазъм, астматични пристъпи, оток на лигавицата на носа (ринит), ангиоедем или кожни реакции (уртикария) след прием на ацетилсалицилова киселина (ASA) или други нестероидни противовъзпалителни средства;
при неизяснени нарушения на кръвообразуването;
при анамнеза за стомашно-чревен кръвоизлив или перфорация, свързани с предшестващо лечение с НСПВС;
при активна или анамнеза за повтарящи се язви на стомаха/дванадесетопръстника (пептични язви) или кръвоизливи (два или повече отделни епизода на доказана язва или кръвоизлив);
при мозъчносъдов кръвоизлив или друг активен кръвоизлив;
при тежко увреждане на функцията на черния дроб или бъбреците или тежка сърдечна недостатъчност;
при тежко обезводняване (причинено от повръщане, диария или недостатъчен прием на течности);
в последните три месеца от бременността.

 

Активното вещество е ибупрофен. 1 mJ перорална суспензия съдържа 40 mg ибупрофен.
Другите съставки са; натриев бензоат (Е211), безводна лимонена киселина, натриев цитрат, захарин натрий, натриев хлорид, хипромелоза, ксантанова гума, течен малтитол, глицерол (Е422), тауматин (Е957), аромат ягода (естествени ароматични препарати, царевичен малтодекстрин, триетил цитрат (Е-1505), пропилен гликол (Е-1520) и бензилов алкохол), пречистена вода.

 

Винаги използвайте това лекарство точно както е описано в тази листовка или както Ви е казал Вашият лекар или фармацевт. Ако не сте сигурни в нещо, попитайте Вашия лекар или фармацевт.

Препоръчителната доза МИГ® джуниър е:

Телесно тегло (възраст) Еднократна доза Максимална дневна доза
10 kg - 15 kg (деца на 1 - 3 години) 100 mg ибупрофен (еквивалентно на 2,5 ml суспензия) 300 mg ибупрофен (еквивалентно на 7,5 ml суспензия)
16 kg - 19 kg (деца на 4 - 5 години) 150 mg ибупрофен (еквивалентно на 3,75 ml суспензия) 450 mg ибупрофен (еквивалентно на 11,25 ml суспензия)
20 kg - 29 kg (деца на 6 - 9 години) 200 mg ибупрофен (еквивалентно на 5 ml суспензия) 600 mg ибупрофен (еквивалентно на 15 ml суспензия)
30 kg-39 kg (деца на 10 - 11 години) 200 mg ибупрофен (еквивалентно на 5 ml суспензия) 800 mg ибупрофен (еквивалентно на 20 ml суспензия)
> 40 kg (юноши > 12 години и възрастни) 200 - 400 mg ибупрофен (еквивалентно на 5 - 10 ml суспензия) 1200 mg ибупрофен (еквивалентно на 30 ml суспензия)
При деца и юноши МИГ® джуниър се дозира в зависимост от телесното тегло, по принцип от 7 до 10 mg/kg телесно тегло като еднократна доза, до максимално 30 mg/kg телесно тегло като обща дневна доза.

Интервалът между отделните приеми трябва да бъде поне 6 часа.

Не надвишавайте препоръчителната доза.

Перорално приложение.
Опаковката включва 5 ml дозираща спринцовка за перорално приложение (разграфена на интервали от по 0,25 ml).
Пероралната суспензия може да се приема, независимо от храненето. За пациенти с чувствителен стомах се препоръчва МИГ® джуниър да се приема по време на хранене.

Разклатете бутилката преди употреба.
За да отворите бутилката, натиснете капачката надолу и я завъртете по посока, указана от стрелките.
Поставете дозиращата спринцовка в отвора на бутилката.
Обърнете бутилката надолу, докато придържате спринцовката и внимателно издърпайте буталото до съответния мерителен знак.
Изправете бутилката в изходно положение и с внимателно завъртане отстранете спринцовката.
За да приложите суспензията, поставете края на спринцовката в устата на детето и бавно натискайте буталото надолу. Моля, съобразете бързината на приложение с преглъщането на детето.
След употреба затворете бутилката с капачката. Извадете буталото от спринцовката, изплакнете и двете части с топла вода и ги оставете да изсъхнат. Съхранявайте спринцовката на място, недостъпно за деца.

Посъветвайте се с Вашия лекар или фармацевт, ако имате чувството, че ефектът на МИГ® джуниър е твърде силен или твърде слаб.

Продължителност на употреба
Само за краткосрочно приложение.

Ако при деца и юноши се изисква употребата на това лекарство за повече от 3 дни, или симптомите се влошат, трябва да се посети лекар.
Ако при възрастни симптомите се влошат или ако се налага употребата на това лекарство за повече от 3 дни в случай на висока температура или за повече от 4 дни за лечение на болка, трябва да се посети лекар.

 

Като всички лекарства, това лекарство може да предизвика нежелани реакции, въпреки че не всеки ги получава.

Списък на изброените по-долу нежеланите лекарствени реакции обхваща всички нежелани реакции, които са известни до момента за ибупрофен, включително и тези, съобщени при продължително лечение с високи дози при пациенти с ревматизъм.
Посочените честоти, с изключение на съобщенията с много рядка честота, се отнасят за краткосрочно приложение на дневни дози до максимално 1200 mg ибупрофен (еквивалентно на 30 ml МИГ® джуниър перорална суспензия, което е максималната дневна доза за възрастни и юноши, с тегло над 40 kg) за перорални форми и максимално 1800 mg ибупрофен за супозитории.

Трябва да се има предвид, че изброените по-долу нежелани лекарствени реакции са предимно дозозависими и варират при различните пациенти.

Най-често наблюдаваните нежелани реакции са стомашно-чревни.

Могат да възникнат язви на стомаха / двападесетопръстпика (пептични язви), перфорация или стомашно-чревен кръвоизлив, понякога фатален, особено при пациенти в старческа възраст (вж. т. 2: „ Предупреждения и предпазни мерки “).
След приложение са съобщавани реакции като гадене, повръщане, диария, флатуленция (газове), запек, храносмилателни оплаквания, коремна болка, катраненочерни изпражнения, повръщане на кръв, язвен стоматит (възпаление на устната лигавица с образуване на язви), влошаване на колита и болест на Крон (вж. т. 2: „Предупреждения и предпазни мерки“). По-рядко е наблюдавано възпаление на стомашната лигавица (гастрит).

Лекарства като МИГ® джуниър могат да бъдат свързани с леко увеличен риск от сърдечен инфаркт (инфаркт на миокарда) или инсулт.

Има съобщения за оток, високо кръвно налягане и сърдечна недостатъчност във връзка с лечение с НСПВС.

Чести (могат да засегнат до 1 на 10 лица)

Стомашно-чревни оплаквания като стомашни киселини, коремна болка, гадене, повръщане, флатуленция (газове), диария, запек и леки стомашно-чревни кръвоизливи, които по изключение могат да доведат до анемия.
Нечести (могат да засегнат до 1 на 100 лица)

Язви на стомаха или червата, понякога с кръвоизлив и перфорация. Възпаление на лигавицата на устата с образуване на язви (язвен стоматит), влошаване на колита или болест на Крон, възпаление на лигавицата на стомаха (гастрит).
Ако почувствате значителна болка в горната част на корема, повръщате кръв, имате кръв в изпражненията или черни изпражнения, приемът на МИГ® джуниър трябва да спре и незабавно да уведомите лекаря.
Нарушения на централната нервна система, като главоболие, замаяност, безсъние, възбуда, раздразнимост или отпадналост.
Зрителни нарушения. В този случай веднага трябва да уведомите лекар и не трябва повече да приемате МИГ® джуниър.
Реакции на свръхчувствителност с кожен обрив и сърбеж, както и астматични пристъпи (с възможно спадане на кръвното налягане). В този случай незабавно трябва да се консултирате с Вашия лекар и да спрете приема/приложението на МИГ® джуниър. 
Различни кожни обриви.
Редки (могат да засегнат до 1 на 1 000 лица)

Увреждане на бъбречната тъкан (папиларна некроза), особено при продължително лечение, повишени серумни концентрации на пикочна киселина в кръвта.
Шум в ушите (тинитус).
Много редки (могат да засегнат до 1 на 10 000 лица)

Паллитации (сърцебиене), сърдечна недостатъчност, сърдечен инфаркт (инфаркт на миокарда).
Възпаление на хранопровода (езофагит) или на задстомашната жлеза (панкреатит), образуване на мембранозни стеснения в тънките черва и в дебелото черво (чревни, подобни на мембрана, стеснения).
Намалено отделяне на урина и задържане на течност в организма (оток), особено при пациенти с високо кръвно налягане или увредена бъбречна функция. Нефротичен синдром (задържане на вода в организма [отоци] и увеличено отделяне на белтък с урината), възпаление на бъбреците (интерстициален нефрит), което може да се съпътства от остро нарушение на бъбречната функция.
При възникване или влошаване на тези симптоми трябва да спрете приема на МИГ джуниър и незабавно да се свържете с Вашия лекар.
Нарушение на чернодробната функция, чернодробно увреждане, особено при продължително лечение, чернодробна недостатъчност, остро чернодробно възпаление (хепатит).
Проблеми с кръвообразуването (анемия, левкопения, тромбоцитопения, панцитопения, агранулоцитоза).
Първите белези могат да са висока температура, възпалено гърло, повърхностни ранички в устата, грипоподобни оплаквания, силна отпадналост, кървене от носа и от кожата. При възникване на някой от тези проблеми незабавно спрете приема на това лекарство и се консултирайте с лекар. Не трябва да провеждате самолечение с болкоуспокояващи лекарства или лекарства за понижаване на температурата.
Тежки кожни реакции като кожен обрив със зачервяване и образуване на мехури (напр. синдром на Стивънс-Джонсън, токсична епидермална некролиза/синдром на Лайел), косопад (алопеция).
По изключение могат да възникнат тежки кожни инфекции и мекотъканни усложнения по време на варицела.
Описано е влошаване на инфекциозни възпаления (напр. развитие на некротизиращ фасциит), съвпадащо с приложение на определени противовъзпалителни лекарства (нестероидни противовъзпалителни средства, към които принадлежи и МИГ® джуниър). При поява или влошаване на признаци на инфекция (напр. зачервяване, подуване, прегряване, болка и висока температура) по време на употребата на МИГ® джуниър трябва да се консултирате с лекар без отлагане.
Високо кръвно налягане (артериална хипертония), възпаление на кръвоносните съдове (васкулит).
Астма, бронхоспазъм, диспнея и свирене от гърдите.
Признаци на асептичен менингит, като тежко главоболие, гадене, повръщане, висока температура, схващане на врата или замъглено съзнание. Изглежда, че пациентите с определени нарушения на имунната система (системен лупус еритематодес или смесена съединителнотъканна болест) са в по-висок риск.
Тежки генерализирани реакции на свръхчувствителност. Признаците могат да включват: оток на лицето, езика и вътрешността на ларинкса със стесняване на дихателните пътища, задух, сърцебиене, спад на кръвното налягане до животозастрашаващ шок. Ако почувствате някой от гореизброените симптоми, които могат да възникнат дори когато използвате лекарството за пръв път, е необходима незабавна медицинска помощ.
Психотични реакции, депресия.
С неизвестна честота (от наличните данни не може да бъде направена оценка)

Може да настъпи тежка кожна реакция, известна като DRESS синдром. Симптомите на DRESS включват: кожен обрив, повишена температура, подуване на лимфните възли и повишаване на еозинофилите (вид бели кръвни клетки).
Съобщаване на нежелани реакции
Ако получите някакви нежелани реакции, уведомете Вашия лекар или фармацевт. Това включва всички възможни неописани в тази листовка нежелани реакции.
Можете също да съобщите нежелани реакции директно чрез националната система за съобщаване:

Изпълнителна агенция по лекарствата
ул. „Дамян Груев” № 8
1303 София
тел.: +359 28903417
уебсайт: www.bda.bg

Като съобщавате нежелани реакции, можете да дадете своя принос за получаване на повече информация относно безопасността на това лекарство.

 

Доставка и плащане

Доставката в рамките на България се извършва с куриерски фирми Спиди и Еконт, по избор на купувача:

От куриерска фирма Спиди до адрес на купувача или до офис на куриерската фирма.

От куриерска фирма Еконт до офис на куриерската фирма.

 

Доставка до избрана аптека * 

Безплатна

Покупка на стойност над 80 лв. с ДДС

Безплатна


* Избраните аптеки са в гр. София

 

Speedy при поръчка на стойност до 80 лв.

Спиди    До офис   До адрес
до 1кг     4,69лв     5,69лв
Oт 1кг до 2кг     4,99лв     6,99лв
От 2кг до 3кг     5,99лв     7,99лв
Oт 3кг до 6кг     7,99лв   11,19лв
От 6кг до 10кг   12,99лв   13,29лв
От 10кг до 20кг   13,59лв   19,39лв

**Максимално допустимото единично тегло на пратка е 20 кг

Econt при поръчка на стойност до 80лв (възможност за поръчка само до офис на куриера)

Еконт       До офис
до 1кг          7,99лв
От 1 до 2кг          7,99лв
От 2кг до 3кг          8,19лв
Oт 3кг до 6кг          9,99лв
От 6кг до 10кг        14,99лв
От 10кг до 20кг        15,59лв

**Максимално допустимото единично тегло на пратка е 20 кг

0
Rating:
% of 100
Напишете вашето мнение
Какво е Вашето мнение за:МИГ ДЖУНИЪР СУСП. 40МГ/МЛ 100МЛ
Вашият рейтинг