MERCURIUS SOLUBILIS 5 CH

ОПИСАНИЕ:

Хомеопатичен лекарствен продукт, получен от разтвориим живак, разработен от Ханеман, който се използва за лечение на възпалителни процеси на лигавиците с гнойни, дразнещи, разяждащи секреции и екскреции, блефароконюнктивит с характерен гноевиден секрет, влошаващ се от топлина и светлина, също така и улцерации по роговицата, зловонен дъх от устата, жълто-бял език с отпечатъци на зъби по края, алвеолодентална пиорея с вискозен, слузно-гноен, прилепващ секрет, гингивит с оток и кървене при най-лек контакт, спонгиозни, болезнени венци, обилно отделяне на гъста, вискозна слюнка. Mercurius Solubilis е подходящо лекарство при пародонтит (пародонтоза) с оголване на зъбите и характерната „живачна" уста, както и при стоматит и афти с повърхностна, торпидно еволюираща ерозия, паротит със зачервяване на Стеноновия канал. Лекарството се препоръчва и при фронтален синузит с невралгии - главоболие с пронизващи и опасващи челото болки, отит с оторея и усещане за парене и боцкане в ушите. Ринит и ринофарингит - остър и рецидивиращ с характерния секрет и модалности, фарингит със спазми, болки ирадииращи към ухото с цервикални аденопатии, остър и хроничен тонзилит, бронхопневмопатии със слузно-гнойна експекторация, спастичен бронхит с алергична и микробна етиология. Mercurius Solubilis се използва и за лечение на проблеми с храносмилателната система, като остра диария, понякога хеморагична с тенезми, улцерозен колит и ректоколит следствие на амебиаза. Лекарството се използва и при цистит с парене, тенезми, дизурия, тъмна, понякога и примесена с кръв урина, уретрит със слузно-гнойна урина и болезненост, водеща до инконтиненция на урината при деца, протеинурия у подрастващи, токсична нефропатия с жажда и дискретни отоци, вулвовагинит и колпит, с гноевидно течение от влагалището и сърбеж, улцерации на шийката на матката с характерното течение от влагалището. Меркуриус Солубилис лекува абсцес във фаза на супурация, сърбеж и регионален лимфаденит, повърхностни супуративни инфекции на кожата, екземи със суперинфекции. Лекарството се препоръчва и при хиперактивен синдром с дефицит на вниманието в детско-юношеска възраст - повърхностно, невнимателно дете с ограничено абстрактно мислене и склонност към конфабулации, както и при поведенчески нарушения с пристъпи на гняв при флегматични деца, предразположени към гнойни процеси. Трудности в училище при неспокойни деца.

СЪСТАВ:

Хомеопатично лекарство разработено от бащата на хомеопатията Самуел Ханеман и представлява оригинален комплекс на живак, който се разтваря във вода.

НАЧИН НА УПОТРЕБА:

Монопрепарат без специфични терапевтични показания. Назначава се от хомеопат. Хомеопатичните монопрепарати се приемат през устата. Не е желателно да се яде и пие нищо 15 минути преди и половин час след прием. Гранулите се поставят под езика до пълното им разтваряне. При бебета и малки деца гранулите могат да се разтворят в малко вода и да се дават с малка лъжичка. По време на лечението е желателно да се избягва консумацията на цигари, кафе, чай от мента и други билки, съдържащи етерични масла поне 2 часа преди и след приема. В  случай на УНГ инфекции се препоръчва 3 гранули 9 CH  четири пъти на ден в продължение на една седмица. За лечение на синузит се дава 3 гранули 5 CH на всеки час за 1 ден. В случай на блефарит, конюнктивит и бронхиални заболявания се препоръчва Mercurius Solubilis 15 CH по 4 пъти на ден за поне една седмица. Гасроентерит се лекува с 3 гранули 5 CH по време на дефекация, а гингивит - 3 гранули 9 CH по 3 пъти на ден. Възпаление на пикочните пътища се лекува с Mercurius Solubilis 9 CH - 5  гранули на всеки час до изчезване на симптомите. Същото разреждане се използва и при гинекологични инфекции - 5 гранули сутрин, обед и вечер. Поведенчески разстройства се лекуват в продължение на 3 месеца с Mercurius Solubilis 30 CH ; през пъвия месец се вземат 5 гранули всяка вечер, а пез ледващите два месеца - една седмична доза от 5 гранули. Допълнително при състояния на възбуда се взема Mercurius Solubilis 9 CH по 3 гранули 3 пъти дневно. 

Доставка и плащане

Доставка до избрана аптека

Независимо от теглото

Безплатна

Покупка на стойност над 50 лв. с ДДС

До 1 кг.

Безплатна

Покупка на стойност над 100 лв. с ДДС

До 3 кг.

Безплатна

Покупка на стойност над 200 лв. с ДДС

до 6 кг.

Безплатна

Speedy

До адресДо офис на Speedy

до 1 кг.

4.85 лв.

3.45 лв

до 3 кг.

5.80 лв.

3.45 лв.

до 6 кг.

8.79 лв.

4.95 лв.

до 10 кг.

10.85 лв.

6.19 лв

до 20 кг.

16.35 лв.

11.30 лв.

  • При предварително заплащане с карта. Избраните аптеки са в гр. София и гр. Перник.

  • **Максимално допустимото единично тегло на пратка е 20 kg.

0
Rating:
% of 100
Напишете вашето мнение
Само регистрирани потребители могат да оставят отзиви. Моля влезте в профила си или си направете регистрация