МАГНЕЗИЙ НАТУРАЛЕН/МОРСКИ ЛИКУИД 250 МЛ МАГНЕМАРИН ХЕРБА МЕДИКА

Безплатна доставка за над 80 лв.
Код
32265
19,49 лв.

МАГНЕЗИЙ НАТУРАЛЕН/МОРСКИ ЛИКУИД 250 МЛ МАГНЕМАРИН / MAGNESIUM NATURAL LIQUID 250ML MAGNEMARINE

ОПИСАНИЕ НА ПРОДУКТА

МагнеМарин Ликуид е произведен от единствения по рода си натурален магнезий, извлечен от калцинирана дълбоководна морска вода, добита от недрата на северните морета. Естествена форма на магнезиев хидроксид, съдържаща минимум 35% магнезий.

ЗАЩО ТЕЧЕН МАГНЕЗИЙ?

МагнеМарин Ликуид е в течна форма, което гарантира по-доброто му усвояване от организма и не причинява дразнение на стомашно-чревния тракт, което е често срещана странична реакция при таблетните форми. МагнеМарин Ликуид e форма на магнезий, която има високо съдържание на елементен (усвоим) магнезий - минимум 35%. Течната форма и естественият произход гарантират по-висока усвояемост, спрямо синтетичните форми на магнезий, които масово се предлагат в аптеките.

ПРЕДНАЗНАЧЕНИЕ

• Допринася за нормалното функциониране на нервната система и мускулите.

• Допринася за нормалния синтез на белтъчини и за нормалната функция на мускулите.

• Допринася за намаляване чувството на отпадналост и умора.

• Допринася за нормалното протичане на метаболизма и производството на енергия.

• Допринася за поддържане на нормалната психична функция.

• Допринася за поддържане на нормалното състояние на костите и зъбите.

СЪДЪРЖАНИЕ И ПРИЕМ

съдържание в дневна доза 5 мл.

магнзиев хидроксид - 357 мг.

елементен магнезий 35% - 125 мг.

Други съставки: аромат - ягода; стабилизатор - ксантанова гума; фруктоза; консервант – калиев сорбат, натриев бензоат; киселинен регулатор – лимонена киселина; вода.

ПРИЕМ: 5 - 10 ml (1-2 мерителни лъжички) вечер преди лягане или след физически натоварвания.

ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ: Не са познати нежелани реакции при препоръчителната дневна доза, освен при непоносимост към някоя от съставките. При бременност, кърмене и по-високи дози да се приема след консултация с лекар.

КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВА МАГНЕЗИЯТ?

Магнезият е минерал, който се намира в относително големи количества в тялото. Човешкото тяло на възрастен човек съдържа около 24 грама магнезий, като 60% от тях са в скелета /костите и зъбите/, а останалите са разпределени в мускулите, меките тъкани, мозъка, сърцето и т.н. Магнезият е необходим за повече от 300 ензимни реакции в тялото. Той е необходим за правилната функция на нервите и мускулите, спомага за регулиране на сърдечния ритъм. Минерал от изключително значение за метаболизма на калций, витамин С, фосфор, натрий и калий. Магнезият е важен за костната структура, правилното храносмилане и усвояване на храната. Премахва умората, подобрява паметта, ускорява рефлексите и намалява нервната възбудимост. Нивото на магнезий се регулира от бъбреците и се отделя чрез урината и изпражненията.

Хората получават магнезий посредством храната си, но често се налага прием на магнезиеви добавки, ако магнезиевите нива са твърде ниски.

ФАКТОРИ, ВОДЕЩИ ДО НАМАЛЯВАНЕ НИВАТА НА МАГНЕЗИЙ

Дефицит на магнезий се проявява обикновено при прекомерна загуба на магнезий с урината, стомашно-чревни нарушения или хранителна диета, бедна на магнезий. Често при диета за отслабване се намаляват рязко нивата на магнезия, поради липсата на прием на храни, богати на този минерал. Също така, прекомерният прием на мазни храни, брашно и захар, честата употреба на алкохол, както и тютюнопушенето са фактори, които допринасят за намаляване нивата на магнезия.

Хроничната диария или повръщане може също да доведат до изчерпване на този важен минерал от организма. Също, честото използване на разхлабващи средства, както и редица ендокринни нарушения водят до намаляване на нивата на магнезий.

Дефицит на магнезий се получава много често по време на бременност, кърмене, стресови ситуации.

Магнезият играе важна роля за изграждането на скелета и мускулите на бебето в утробата на майката, поради което нуждите по време на бременност са завишени.

ПРИЗНАЦИ НА ДЕФИЦИТ

Признаците на дефицит на магнезий включват мускулни крампи и болки, изтръпване на крайниците, умора, обърканост, дезориентация, загуба на апетит, депресия, скованост, нарушен сърдечен ритъм, коронарен спазъм и гърчове.

УСЛОВИЯ ЗА СЪХРАНЕНИЕ И УПОТРЕБА

Не е лекарствен продукт. Продуктът е хранителна добавка. Да не се превишава препоръчителната дневна доза. Да не се употребява като заместител на разнообразното хранене. Да се съхранява на хладно и сухо място, недостъпно за деца.

МагнеМарин Ликуид/ MagneMarine Liquid

Доставка и плащане

Доставката в рамките на България се извършва от куриерска фирма Спиди до адрес на купувача или до офис на куриерската фирма, според желанието на Клиента.

 

Доставка до избрана аптека * 

Безплатна

Покупка на стойност над 80 лв. с ДДС

Безплатна


* При предварително заплащане с карта. Избраните аптеки са в гр. София и гр. Перник.

 

Speedy при поръчка на стойност до 80 лв.

начин на доставка цена

До адрес

6.99 лв.

До офис на Спиди

4.99 лв.

 

**Максимално допустимото единично тегло на пратка е 20 kg.

0
Rating:
% of 100
Напишете вашето мнение
Какво е Вашето мнение за:МАГНЕЗИЙ НАТУРАЛЕН/МОРСКИ ЛИКУИД 250 МЛ МАГНЕМАРИН ХЕРБА МЕДИКА
Вашият рейтинг