ЛИПОМЕЗИН ТАБЛ Х 60 МЕЛИОР

Безплатна доставка за над 80 лв.
Код
36683
25,59 лв.

ЛИПОМЕЗИН спомага за понижаване на серумното ниво на общия холестерол и за баланса между двете фракции - LDL (лош) и HDL (добър) холестерол. Допринася за намаляване на възможността от развитие на заболявания като исхемична болест на сърцето, мозъчносъдова болест и периферна артериална недостатъчност. ХАРАКТЕРИСТИКА И СВОЙСТВА: ЛИПОМЕЗИН е оптимално балансирана комбинация от хранителни екстракти със специални концентрации на активни вещества с потенциращ ефект, които въздействат на различни етапи от метаболизирането на холестерола, както на неговата ендогенна (вътрешна) продукция, така и на екзогенния му внос (приет с храната). ЛИПОМЕЗИН едновременно блокира метаболитния път на биосинтеза на холестерол и холестеролови естери чрез инхибиране на HMG-СоА-редуктазата и холестерол естеразата. Допринася за ограничаване на образуването на атеросклеротичните плаки и процесите на тромбозиране в съдовете. Активните съставки оказват антиатеросклеротично действие чрез модулиране на генната експресия на протеините и понижаване нивата на LDL (лошия) холестерол. Допълнително се понижават и високите нива на триглицеридите. ЗАЩО ТРЯБВА ДА ПРИЕМАМЕ ЛИПОМЕЗИН? Комплексът способства за поддържане на нормалните нива на холестерол и триглицериди, допринася за намаляване възможността за образуване на атеросклеротични плаки. Подобрява коронарното и мозъчното кръвообращение, като по този начин спомага за намаляване на острите и хронични исхемични съдови увреди на сърцето и мозъка.

За диетотерапия при: ПОВИШЕН ХОЛЕСТЕРОЛ И ТРИГЛИЦЕРИДИ (ХИПЕРЛИПИДЕМИЯ); СЪДОВИ АТЕРОСКЛЕРОТИЧНИ ЗАБОЛЯВАНИЯ; СЪСТОЯНИЯ СЛЕД ПРЕКАРАН ИНФАРКТ И МОЗЪЧЕН ИНСУЛТ. УКАЗАНИЕ ЗА УПОТРЕБА И ДОЗИРОВКА: Две таблетки дневно, приети 1 - 2 часа след хранене. При по-високи нива на общия холестерол и триглицериди, по преценка на лекуващия лекар, дневната доза може да бъде повишена до 4 таблетки. ЛИПОМЕЗИН е подходящ за продължителна употреба.

ПРОТИВОПОКАЗАНИЯ: При свръхчувствителност към някоя от съставките. При поява на нежелани реакции, приложението на продукта трябва да се прекрати.

СТРАНИЧНИ ДЕЙСТВИЯ: Не са наблюдавани в препоръчваните дози.

 

сух екстракт мая от червен ориз (Monascus purpureus) - 410 mg; cyx екстракт леспедеза капитата (Lespedeza Capitata) - 240 mg; сух екстракт гроздово семе (Vitis Vinifera L) - 130 mg. Спомагателни вещества: вивапур, инулин (фибри), лувискол, талк, магнезиев стеарат.

Две таблетки дневно, приети 1 - 2 часа след хранене. При по-високи нива на общия холестерол и триглицериди, по преценка на лекуващия лекар, дневната доза може да бъде повишена до 4 таблетки. ЛИПОМЕЗИН е подходящ за продължителна употреба.

Диетичната храна е предназначена за пациенти, чиито специфични хранителни потребности, определени от болестното им състояние, не могат да бъдат задоволени чрез промяна на нормалното хранене. Същата съставлява непълноценна храна от гледна точка на хранителните й характеристики. Не е подходяща за употреба като единствен хранителен източник. Настоящата диетична храна за специални медицински цели трябва да се използва като част от балансирана диета, съчетана със здравословен начин на живот. Продуктът трябва да се използва под медицинско наблюдение. Да не се приема от бременни жени, кърмачки и деца до 18-годишна възраст. Да се съхранява на места, недостъпни за малки деца. Не е предназначен за парентерална употреба. Не съдържа глутен. Произходът на белтъците в продукта е растителен. ЛИПОМЕЗИН не е противопоказен за диабетици.

Доставка и плащане

Доставката в рамките на България се извършва с куриерски фирми Спиди и Еконт, по избор на купувача:

От куриерска фирма Спиди до адрес на купувача или до офис на куриерската фирма.

От куриерска фирма Еконт до офис на куриерската фирма.

 

Доставка до избрана аптека * 

Безплатна

Покупка на стойност над 80 лв. с ДДС

Безплатна


* Избраните аптеки са в гр. София

 

Speedy при поръчка на стойност до 80 лв.

Спиди    До офис   До адрес
до 1кг     4,69лв     5,69лв
Oт 1кг до 2кг     4,99лв     6,99лв
От 2кг до 3кг     5,99лв     7,99лв
Oт 3кг до 6кг     7,99лв   11,19лв
От 6кг до 10кг   12,99лв   13,29лв
От 10кг до 20кг   13,59лв   19,39лв

**Максимално допустимото единично тегло на пратка е 20 кг

Econt при поръчка на стойност до 80лв (възможност за поръчка само до офис на куриера)

Еконт       До офис
до 1кг          7,99лв
От 1 до 2кг          7,99лв
От 2кг до 3кг          8,19лв
Oт 3кг до 6кг          9,99лв
От 6кг до 10кг        14,99лв
От 10кг до 20кг        15,59лв

**Максимално допустимото единично тегло на пратка е 20 кг

Най-продавани от тази категория
0
Rating:
% of 100
Напишете вашето мнение
Какво е Вашето мнение за:ЛИПОМЕЗИН ТАБЛ Х 60 МЕЛИОР
Вашият рейтинг