КАЛЦИЛИВИН КАПСУЛИ Х 30 НАТУРФАРМА

Безплатна доставка за над 50лв.
Тегло
0.500 кг
Код
81244
25,29 лв.

Описание:

Calcilivin / Калциливин е отличен източник на калций, фосфор, витамин D3 и екстракт от листа на маслина. Хранителната добавка е произведена в Германия и съдържа природни съставки, които поддържат нормалното състояние на костите, допринасят за нормалното усвояване и използване на калций и фосфор и по този начин подпомагат нормалното изграждане и възстановяване на костното вещество и костите.

Веществата в препарата взаимно допълват и подсилват своето действие. Комбинацията от тях може да бъде от помощ в реминерализацията и ремоделирането при състояния, засягащи костите: остеопороза, фрактури и др.

Състав:

Състав:

 

В 1 капсула

ДоставяВ 2 капсулиДоставя

Сух екстракт от листа на маслина (Olea europaea L.) 

125 мг

50 мг олеуропеин 

250 мг

100 мг олеуропеин 

Хидроксиапатит (трикалциев фосфат) 

600 мг

210 мг калций

100 мг фосфор

1200 мг

420 мг калций

200 мг фосфор

Витамин D3 (холекалциферол)

2,6 мг

5 мкг витамин D3

5,2 мг

10 мкг витамин D3

Други съставки: магнезиев стеарат (емулгатор).

Олеуропеин е природна молекула, която се намира в най- големи количества в маслиновите листа и зелените маслини. Полезните ефекти на олеуропеин по отношение на костите се дължат на неговите антиоксидантни свойства и най-вече на способността му да повлиява клетките, които водят до изграждане на костно вещество.

Екстрактът от листа на маслина в Калциливин / Calcilivin е стандартизиран за съдържание на олеуропеин 100 мг (в две капсули) – доза, която упражнява благоприятен ефект върху костите.

Калцият е основен компонент на скелета, като приблизително 99% от общият калций в тялото се намира в костите и зъбите под формата на калциев хидроксифосфат, наречен още хидроксиапатит. Той изпълнява структурна роля и е нужен за твърдостта на тъканите, за тяхната сила и еластичност.

Проучвания показват, че едва 30% от хората консумират нужните количества калций, а в допълнение на това само 30% от приетия с храната калций се абсорбира от организма. Важно е да се знае също, че доставянето на калций като монокомпонент чрез стандартните форми на хранителни добавки като калциев карбонат и калциев цитрат може да доведе до намаляване абсорбцията на фосфор, допринасяйки по този начин за деминерализацията на костите поради нарушаване на съотношението калций – фосфор.

Хидроксиапатитът доставя на организма както калций, така и фосфор в точните съотношения, необходими за изграждането на костно вещество.

Витамин D3 (холекалциферол) играе ключова роля за абсорбцията на калция и фосфора в червата и оттам – за здравето на костите. В клинично проучване е установено, че приемът на калциев хидроксиапатит заедно с витамин D3 значимо подобрява маркерите за костно здраве.

Начин на употреба:

  • Възрастни: Приемайте по 1 капсула Калциливин / Calcilivin сутрин и вечер, около 30 минути преди хранене.
  • Деца над 6-годишна възраст: По 1 капсула сутрин, около 30 минути преди хранене. 

 

Продължителност на приема:

  • Възрастни: 3–12 месеца 
  • Деца над 6-годишна възраст: 1–6 месеца 

Допълнителна информация:

Да не се използва при бременност, кърмене и от деца под 6 години. Да не се употребява при свръхчувствителност към някоя от съставките. Продуктът е хранителна добавка. Да не се превишава препоръчителната дневна доза. Продуктът не е заместител на разнообразното хранене. Да се съхранява на място, недостъпно за малки деца. Да не се използва след изтичане на срока на годност. Съхранение: На сухо място, при температура под 25 градуса.

Поради природния характер на съставките е възможна вариация или промяна в цвета, което не бива да бъде повод за безпокойство.

Доставка и плащане

Доставка до избрана аптека

Независимо от теглото

Безплатна

Покупка на стойност над 50 лв. с ДДС

До 1 кг.

Безплатна

Покупка на стойност над 100 лв. с ДДС

До 3 кг.

Безплатна

Покупка на стойност над 200 лв. с ДДС

до 6 кг.

Безплатна

Speedy

До адресДо офис на Speedy

до 1 кг.

4.85 лв.

3.45 лв

до 3 кг.

5.80 лв.

3.45 лв.

до 6 кг.

8.79 лв.

4.95 лв.

до 10 кг.

10.85 лв.

6.19 лв

до 20 кг.

16.35 лв.

11.30 лв.

  • При предварително заплащане с карта. Избраните аптеки са в гр. София и гр. Перник.

  • **Максимално допустимото единично тегло на пратка е 20 kg.

0
Rating:
% of 100
Напишете вашето мнение
Само регистрирани потребители могат да оставят отзиви. Моля влезте в профила си или си направете регистрация