ХЕКСОРАЛЕТЕН N ТАБЛ. Х 16

Безплатна доставка за над 80 лв.
Код
94712
Промо цена 9,19 лв. Редовна цена 10,19 лв.

Hexoraletten N е лекарствен продукт с антибактериално и антисептично действие, подходящ за употреба при възпалено гърло, болка и затруднено преглъщане. Хексоралетен Н съдържа две активни съставки - хлорхексидинов дихидрохлорид и бензокаин. Хлорхексидинът има широкоспектърно противомикробно действие върху грам-положителни и грам-отрицателни бактерии, като разгражда цитоплазмената мембрана на бактериалните клетки. Бензокаинът е повърхностен анестетик, който осигурява незабавно и продължително облекчение на болката в устата и гърлото. Предназначен за възрастни и деца над 6 години. С приятен ментов вкус. Предлага се в опаковка от 16 таблетки за смучене.

Активни съставки: хлорхексидинов дихидрохлорид - 5 мг и бензокаин - 1,5 мг.
Помощни вещества: изомалт (E953), пречистена вода, аспартам (E951), масло лютива мента, ментол, тимол.

  • Възрастни и деца над 12 години: Няколко пъти на ден по 1 таблетка за смучене. При нужда, може да се смуче по една таблетка на всеки 1 - 2 часа до максимална доза от 8 таблетки Хексоралетен Н за смучене дневно.
  • Деца 4 -12 години: До 4 таблетки за смучене на ден.


Преди да приемете Хексоралетен Н:
Не приемайте:

ако сте алергични (свъръхчувствителни) към хлорхексидин или бензокаин или към някоя от останалите съставки на Хексоралетен Н.
ако имате рани и разязвявания на устата и гърлото ако са Ви установявани ниски нива на плазмената холинестераза да не се дава при деца под 4 г.

Обърнете специално внимание при употребата на Хексоралетен Н, ако:
- сте диабетик когато приемате лекарства от групите на сулфонамидите или аминосалицилатните ако имате увреждания на лигавицата на устата (ранички, залющвания).


Прием на други лекарства:
Моля, информирайте Вашия лекар или фармацевт, ако приемате или наскоро сте приемали лекарства от групата на сулфонамидите или аминосалицилатнте. Бензокаин намалява ефекта на тези лекарства.


Бременност и кърмене:
Посъветвайте се с Вашия лекар или фармацевт преди употребата на което и да е лекарство. До момента не са известни противопоказания за приложението на лекарството/по време на бременност.


Шофиране и работа с машини:
Хексоралетен Н не повлиява способността за шофиране и работа с машини.


Нежелани реакции
Както всички лекарства, Хексоралетен Н може да предизвика нежелани реакции, въпреки че не всеки ги получава. Ако някоя от нежеланите лекарствени реакции стане сериозна, или забележите други, неописани в тази листовка нежелани реакции, моля, уведомете Вашия лекар или фармацевт. При продължителна употреба е възможно да се появи преходна промяна на вкуса и чувство на скованост на езика. Продължителната употреба на лекарства, съдържащи хлорхексидин, може да доведе до оцветяване на зъбите, което може да се почисти с паста за зъби; възможно е също и обратимо оцветяване на езика. Бензокаин може да предизвика реакции на свръхчувствителност, в редки случаи до анафилактичен шок. При прилагане на бензокаин са наблюдавани промени в хемоглобина (метхемоглобинемия) при малки деца.

Доставка и плащане

Доставката в рамките на България се извършва от куриерска фирма Спиди до адрес на купувача или до офис на куриерската фирма, според желанието на Клиента.

 

Доставка до избрана аптека * 

Безплатна

Покупка на стойност над 80 лв. с ДДС

Безплатна


* При предварително заплащане с карта. Избраните аптеки са в гр. София и гр. Перник.

 

Speedy при поръчка на стойност до 80 лв.

начин на доставка цена

До адрес

6.99 лв.

До офис на Спиди

4.99 лв.

 

**Максимално допустимото единично тегло на пратка е 20 kg.

0
Rating:
% of 100
Напишете вашето мнение
Какво е Вашето мнение за:ХЕКСОРАЛЕТЕН N ТАБЛ. Х 16
Вашият рейтинг