ФУНГИТЕР 5% ЛЕЧЕБЕН ЛАК ЗА НОКТИ 2.5МЛ ФОРТЕКС

Безплатна доставка за над 70 лв.
Код
89194
Промо цена 28,89 лв. Редовна цена 33,99 лв.

FUNGITER 5% medicated nail lacquer

Amorolfine

ФУНГИТЕР 5% лечебен лак за нокти се използва за лечение на гъбични инфекции на ноктите. Съдържа активната съставка аморолфин, която принадлежи към група лекарства, известни като антимикотици. Аморолфин убива голямо разнообразие от гъбички, които могат да причинят инфекции на ноктите.

 

Какво съдържа ФУНГИТЕР 5% лечебен лак за нокти

- Активно вещество: 1 ml съдържа 55,74 mg аморолфинов хидрохлорид (amorolfine hydrochloride), еквивалентен на 50 mg аморолфин (amorolfine) (5% w/v аморолфин).

- Помощни вещества: амониев метакрилат съполимер тип А (Eudragit RL 100), триацетин, бутилацетат, етилацетат, безводен етанол.

Как изглежда ФУНГИТЕР 5% лечебен лак за нокти и какво съдържа опаковката  

Бутилка от кафяво стъкло (тип I или тип III) с капачка от полиетилен с висока плътност (HDPE), подложка от политетрафлуоретилен (PTFE) и защитен пръстен.

Всякa опаковка от 2,5 ml се състои от 1 стъклена бутилка, напълнена с лечебен лак за нокти, 30 почистващи тампона, 30 пили за нокти, 10 шпатули и листовка: информация за потребителя.

За локална употреба. Пациентът трябва да нанесе лечебния лак за нокти както следва:

1. Преди първото нанасяне на ФУНГИТЕР 5% лечебен лак за нокти от значение е засегнатите части на нокътя (особено повърхността на нокътя) да се изпилят с предоставената пила за нокти. След което повърхността на нокътя трябва да се почисти и обезмасли с тампон за почистване, напоен със спирт. Козметичният лак за нокти може да се нанася най-малко 10 минути след нанасянето на ФУНГИТЕР 5% лечебен лак за нокти. Преди повторното нанасяне на ФУНГИТЕР 5% лечебен лак за нокти, козметичният лак за нокти (ако има такъв) трябва да бъде премахнат и засегнатите нокти трябва отново да се изпилят, както се изисква, след което да се почистват с тампон за отстраняване на остатъците от лак.

Внимание: Пилата за нокти, използвана за увредени нокти, не трябва да се използва за здрави нокти.

2. С помоща на една от предоставените шпатули  за многократна употреба, нанесете лака за нокти по цялата повърхност на засегнатите нокти. Оставете лака за нокти да изсъхне за 3-5 минути. След употреба почистете шпатулата със същия тампон за почистване, използван преди това за почистване на ноктите. Дръжте бутилката плътно затворена.

За всеки нокът, който ще бъде третиран, потапяйте шпатулата в лака за нокти без да избърсвате остатъка от лака върху гърлото на бутилката.

Внимание: Когато работите с органични разтворители (разредители, бял спирт и др.), носете непромокаеми ръкавици, за да предпазите ФУНГИТЕР 5% лечебен лак за нокти върху ноктите.

Лечението трябва да продължи без прекъсване, докато нокътя не се регенерира и засегнатите области окончателно се излекуват. Необходимата честота и продължителност на лечението зависи основно от интензивността и локализацията на инфекцията. Обичайно лечението продължава шест месеца (за нокти на ръцете) и девет до дванадесет месеца (за нокти на краката). Препоръчва се преразглеждане на лечението на интервали от около три месеца. 

Лечението на дерматомикозата от типа tinea pedis трябва да се провежда с подходящ антимикотичен крем

Козметичният лак за нокти може да се нанася най-малко 10 минути след нанасянето на ФУНГИТЕР 5% лечебен лак за нокти. 

Инструкции за употреба:

Стъпка 1: Изпилете нокътя

Преди първото приложение изпилете възможно най-старателно инфектираните части от нокътя, включително повърхността на нокътя, като използвате предоставената пила за нокти.

ВНИМАНИЕ: Пилите за нокти, използвани за инфектирани нокти да не се използват върху здрави нокти. В противен случай инфекцията може да се разпространи. За да предотвратите разпространяване на инфекцията, внимавайте предоставените пили за нокти да не се използват от други.

 Стъпка 2: Почистете нокътя

Използвайте един от предоставените тампони (или лакочистител) за да почистите повърхността на нокътя.

Повторете стъпки 1 и 2 за всеки засегнат нокът.  

Стъпка 3: Вземете малко лак от бутилката

Потопете една от предоставените шпатули за многократна употреба в бутилката с лечебния лак за нокти. Лакът не трябва да се избърсва от ръба на бутилката, преди да се нанесе.  

Стъпка 4: Нанесете лечебния лак за нокти

Нанесете лечебния лак равномерно по цялата повърхност на нокътя. Повтаряйте тази стъпка за всеки увреден нокът.

Оставете третирания нокът (нокти) да изсъхне за около от 3-5 минути.

Стъпка 5: Почистване на шпатулите

Предоставените шпатули са за многократна употреба. Важното е те да се почистват старателно след всяка лечебна процедура с помощта на същия тампон, използван за почистване на нокътя. Избягвайте да докосвате току-що третираните нокти с тампона. Затваряйте плътно бутилката с лака за нокти. Внимателно изхвърляйте тампона, защото е запалим.

• Преди да използвате отново лечебния лак за нокти, първо премахнете стария слой лак от ноктите си с помощта на тампон, след което изпилете ноктите, ако е необходимо.

• Нанесете отново лечебния лак за нокти, както е описано по-горе в инструкцията за употреба.

• Когато изсъхне, лакът за нокти не се влияе от сапун и вода, така че можете да си миете ръцете и краката както обикновено.  

• Важно е да продължите да използвате ФУНГИТЕР 5% лечебен лак за нокти, докато инфекцията не се изчисти и здравите нокти не пораснат. Това обикновено отнема 6 месеца за ноктите на ръцете и 9 до 12 месеца за ноктите на краката. Ще забележите израстването на здрав нокът на мястото на увредения.

Да се съхранява на място, недостъпно за деца.  

Да се съхранява под 30C.

Съхранявайте бутилката плътно затворена в изправено положение.

Да се пази от топлина.

Този продукт е запалим! Пазете разтвора далеч от огън и пламъци!

Не изхвърляйте лекарството в канализацията или в контейнера за домашни отпадъци. Попитайте Вашия фармацевт как да изхвърляте лекарствата, които вече не използвате. Тези мерки ще спомогнат за опазване на околната среда.

Доставка и плащане

Доставката в рамките на България се извършва от куриерска фирма Спиди до адрес на купувача или до офис на куриерската фирма, според желанието на Клиента.

 

Доставка до избрана аптека * 

Безплатна

Покупка на стойност над 70 лв. с ДДС

Безплатна


* При предварително заплащане с карта. Избраните аптеки са в гр. София и гр. Перник.

 

Speedy при поръчка на стойност до 70 лв.

начин на доставка цена

До адрес

6.99 лв.

До офис на Спиди

4.99 лв.

 

**Максимално допустимото единично тегло на пратка е 20 kg.

Най-продавани от тази категория
0
Rating:
% of 100
Напишете вашето мнение
Какво е Вашето мнение за:ФУНГИТЕР 5% ЛЕЧЕБЕН ЛАК ЗА НОКТИ 2.5МЛ ФОРТЕКС
Вашият рейтинг