ФЛАВАМЕД СИРОП ДЕЦА 15МГ/5МЛ 100 МЛ

Безплатна доставка за над 80 лв.
Код
30894
8,00 лв.

ФЛАВАМЕД сироп за деца 15 мг/5 мг 100 мл

ФЛАВАМЕД СИРОП ЗА ДЕЦА 15МГ/ 5МЛ 100МЛ/ FLAVAMED SYRUP FOR CHILDREN 15MG/5ML 100ML

Флавамед за деца съдържа активното вещество амброксолов хидрохлорид и принадлежи към терапевтичната група на лекарствените продукти за кашлица и простуда, муколитици. Амброксолов хидрохлорид се използва за лечение на влажна кашлица при остри или хронични заболявания на белия дроб и бронхите. Флавамед за деца е показан за деца над 2 години, юноши и възрастни.

Флавамед за деца втечнява бронхиалния секрет (мукус) и позволява по-лесното му отделяне чрез кашлица.

Трябва да се посъветвате с лекар, ако след 4-5 дни не се почувствате по-добре или състоянието Ви се влоши.

Състав:

Амброксолов хидрохлорид (ambroxol hydrochloride)

Начин на употреба:

Препоръчителната доза е:

Деца между 2-5 години:

1/2 мерителна лъжичка с 2,5 ml перорален разтвор 3 пъти дневно (еквивалентно на 3 пъти 7,5 mg амброксолов хидрохлорид = 22,5 mg амброксолов хидрохлорид/ден).

Деца между 6-12 години:

1 мерителна лъжичка с 5 ml перорален разтвор 2-3 пъти дневно (еквивалентно на 2-3 пъти 15 mg амброксолов хидрохлорид = 30-45 mg амброксолов хидрохлорид/ден).

Юноши над 12 години и възрастни:

През първите 2-3 дни по 2 мерителни лъжички с по 5 ml перорален разтвор 3 пъти дневно (еквивалентно на 3 пъти 30 mg амброксолов хидрохлорид = 90 mg амброксолов хидрохлорид/ден).

След това по 2 мерителни лъжички с по 5 ml перорален разтвор 2 пъти дневно (еквивалентно на 2 пъти по 30 mg амброксолов хидрохлорид = 60 mg амброксолов хидрохлорид/ден).

Забележка:

При възрастни дозата може да бъде увеличена до 4 мерителни лъжички, всяка с по 5 ml перорален разтвор, 2 пъти дневно (еквивалентно на 2 пъти 60 mg амброксолов хидрохлорид — 120 mg амброксолов хидрохлорид/ден).

За перорално приложение. Приемете Флавамед за деца след хранене с помощта на мерителната лъжичка.

Флавамед за деца не трябва да се прилага повече от 4-5 дни без консултация с лекар.

Ако оплакванията Ви не се повлияват след 4-5 дневно лечение или дори се влошават, посетете веднага лекар!

Моля, споделете с Вашия лекар или фармацевт, ако имате чувството, че ефектът на Флавамед за деца е твърде силен или твърде слаб.

 

Ако сте приели повече от необходимата доза Флавамед за деца

Въз основа на съобщения за случайно предозиране и/или неправилна употреба на лекарството наблюдаваните симптоми съответстват на известните нежелани реакции от Флавамед за деца при препоръчителни дози.

Не приемайте Флавамед за деца

 

ако сте алергични към амброксолов хидрохлорид или към някоя от останалите съставки на това лекарство (описани в точка 6).

Флавамед за деца не трябва да се използва при деца под две години.

 

Предупреждения и предпазни мерки

Говорете с Вашия лекар или фармацевт, преди да приемете Флавамед за деца: Ако сте имали много тежки кожни реакции на свръхчувствителност (синдром на Стивънс-Джонсън, синдром на Лайел).

 

 Синдром на Стивънс-Джонсън е заболяване с висока температура и обриви по кожата и лигавиците с образуване на мехури.

 Синдром на Лайел е животозастрашаващо състояние, известно още като синдром на попарената кожа. Симптоми са появата на големи мехури, подобно на изгаряне.

Има съобщения за тежки кожни реакции, свързани с приложението на амброксол. Ако получите кожен обрив (включително лезии на лигавиците, например на устата, гърлото, носа, очите, гениталиите), спрете употребата на Флавамед за деца и незабавно се свържете с Вашия лекар.

 

Ако страдате от нарушена бъбречна функция или от тежко чернодробно заболяване. В този случай Флавамед за деца може да се прилага само с особено внимание (напр. през по-дълги интервали или в намалена доза - и само след консултация с лекар). При тежко нарушена бъбречна функция може да настъпи натрупване на разпадни продукти на активното вещество на Флавамед за деца.

Ако страдате от рядко заболяване на бронхите с повишено образуване на мукус (напр. първична цилиарна дискинезия). Тогава мукусът не може да бъде отделен от белия дроб. В този случай Флавамед за деца може да се прилага само под лекарско наблюдение.

Ако страдате от непоносимост към хистамин. В този случай трябва да избягвате продължително лечение, тъй като активното вещество на Флавамед за деца повлиява метаболизма на хистамин и това може да доведе до появата на симптоми на непоносимост (напр. главоболие, течащ нос, сърбеж).

Ако сте имали пептична язвена болест, трябва да се посъветвате с Вашия лекар как да приемате Флавамед за деца, защото муколитиците могат да раздразнят стомашната лигавица. Консултирайте се с Вашия лекар, преди да приемете Флавамед за деца.

Деца

Продължителна и повтаряща се хронична кашлица при деца на възраст между 2-4 години изисква поставяне на диагноза от лекар преди лечение.

 

Други лекарства и Флавамед за деца

Информирайте Вашия лекар или фармацевт, ако приемате, наскоро сте приемали или е възможно да приемате други лекарства.

 

Лекарства, потискащи кашлицата (аптитусиви)

По време на приема на Флавамед за деца не трябва да приемате лекарства, които потискат кашличния рефлекс (т. нар. антитусиви). Кашличният рефлекс е важен, за да може втечненият бронхиален секрет (мукус) да се откашля и по този начин да се отдели от белите дробове.

 

Бременност, кърмене и фертилитет

Ако сте бременна или кърмите, смятате, че може да сте бременна или планирате бременност, посъветвайте се с Вашия лекар или фармацевт преди употребата на това лекарство.

По време на бременност или кърмене може да приемате Флавамед за деца само според точните указания на Вашия лекар! Особено през първия триместър, употребата на Флавамед за деца не се препоръчва.

Наблюдавано е, че активното вещество на Флавамед за деца преминава в майчиното мляко. Флавамед за деца не се препоръчва за употреба по време на периода на кърмене.

 

Проучвания при животни не показват вредни ефекти на амброксол върху фертилитета.

 

Шофиране и работа с машини

Няма доказателства за ефекта върху способността за шофиране и работа с машини. Не са провеждани проучвания за ефекта върху способността за шофиране и работа с машини

Възможни нежелани реакции

Чести (може да засегнат до 1 на 10 лица): гадене; промяна във вкуса; изтръпване на устата и гърлото (хипоестезия)

Нечести (може да засегнат до 1 на 100 лица):повръщане; сухота в устата; диария; проблеми с храносмилането (диспепсия); коремна болка; висока температура

Редки (може да засегнат до 1 на 1000 лица):реакции на свръхчувствителност; обрив, уртикария

С неизвестна честота (от наличните данни не може да бъде направена оценка):анафилантични реакции, включително анафилактичен шок, ангиоедем (бързо развиващ се оток на кожата, подкожната тъкан, лигавиците или подлигавичния слой) и пруритус; тежки кожни нежелани реакции (включително еритема мултиформе, синдром на Огивънс-Джонсън/токсична епидермална некролиза и остра генерализирана екзантемна пустулоза); сухота в гърлото

Съхранение:

Да се съхранява на място, недостъпно за деца.

 

Не използвайте това лекарство след срока на годност, отбелязан върху етикета и картонената кутия след “Годен до:”. Срокът на годност отговаря на последния ден от посочения месец.

 

Доставка и плащане

Доставката в рамките на България се извършва с куриерски фирми Спиди и Еконт, по избор на купувача:

От куриерска фирма Спиди до адрес на купувача или до офис на куриерската фирма.

От куриерска фирма Еконт до офис на куриерската фирма.

 

Доставка до избрана аптека * 

Безплатна

Покупка на стойност над 80 лв. с ДДС

Безплатна


* Избраните аптеки са в гр. София

 

Speedy при поръчка на стойност до 80 лв.

Спиди    До офис   До адрес
до 1кг     4,69лв     5,69лв
Oт 1кг до 2кг     4,99лв     6,99лв
От 2кг до 3кг     5,99лв     7,99лв
Oт 3кг до 6кг     7,99лв   11,19лв
От 6кг до 10кг   12,99лв   13,29лв
От 10кг до 20кг   13,59лв   19,39лв

**Максимално допустимото единично тегло на пратка е 20 кг

Econt при поръчка на стойност до 80лв (възможност за поръчка само до офис на куриера)

Еконт       До офис
до 1кг          5,99лв
От 1 до 2кг          6,59лв
От 2кг до 3кг          8,19лв
Oт 3кг до 6кг          9,99лв
От 6кг до 10кг        12,39лв
От 10кг до 20кг        15,59лв

**Максимално допустимото единично тегло на пратка е 20 кг

0
Rating:
% of 100
Напишете вашето мнение
Какво е Вашето мнение за:ФЛАВАМЕД СИРОП ДЕЦА 15МГ/5МЛ 100 МЛ
Вашият рейтинг