Femovita Forte х 60 капсули

Безплатна доставка за над 80 лв.
Код
85698
35,49 лв.



Продуктът съдържа 2 вида капсули с различен състав – бели капсули „Ден“ и сини капсули „Нощ“. В тях се съдържат 15 активни компонента, сред които всички 5 основни групи фитоестрогени. Събрани заедно, те допълват и усилват самостоятелните си ефекти, като съдействат за бързо и максимално повлияване на всички симптоми при пременопауза, менопауза и постменопауза:

  • Капсулите Фемовита Форте Ден спомагат за облекчаване на топлите вълни, повишената раздразнителност, трудната концентрация и умората. Допринасят за нормалното състояние на костите и подпомагат нормалната функция на сърдечно-съдовата и имунната система.

  • Капсулите Фемовита Форте Нощ спомагат за намаляване на топлите вълни и потенето през нощта, подпомагат заспиването, намаляват нощното събуждане и способстват за спокоен и здравословен сън.

Фемовита Форте Ден съдържа 4 групи фитоестрогени (изофлавони, стилбеноиди, лигнани и куместани), които да подпомогнат през деня овладяването на най-честите нервно-вегетативни и нервно-психични симптоми – горещи вълни, главоболие, депресия, раздразнителност, затруднена концентрация и др. Тяхната комбинация с натурален калций и витамин D спомага за нормализиране на костната маса и повишаване и повишаване на костната здравина.

Добавените към фитоестрогените бамбукови фибри и полизахариди от гъби рейши оказват благоприятно влияние върху сърдечно­-съдовата система, тъй като подобряват липидния профил (намаляват „лошия“ холестерол и триглицеридите и увеличават „добрия“ холестерол), повлияват положително кръвното налягане, спомагат за намаляване на теглото и подобряват структурата на кожата.

    • Сведенията за соевите изофлавони са обнадеждаващи, че с тяхна помощ се повлияват редица невро-вегетативни симптоми на менопаузата, особено горещите вълни. Те оказват благоприятно въздействие върху костната плътност и имат изразен антиатеросклеротичен и кардиопротективен ефект заради свойството си да понижават нивата на окислен „лош“ холестерол (LDL) (Ebisawa & Koshihara, 2001; Albert et al., 2002; Goodman-Gruen, 2003).
    • Екстрактът от японска фалопия има кардиопротективни, антиоксидантни, невропротективни, противовъзпалителни, антидислипидемични и антидиабетични ефекти. Той е източник на ресвератрол, който значително повлиява положително настроението и костното здраве .
    • Бамбуковите фибри съдържат над 95% влакнини, които са важни за чревната перисталтика и баланса на чревната флора. Бамбукът е един от най-богатите естествени източници на силиций, който може да спомогне за подобряване еластичността на кожата в качеството си на основен компонент на кожния колаген.
    • Екстрактът от корен на кудзу подобрява контрола на телесното тегло и подобрява метаболизма на глюкозата. Контролирайки натрупването на телесно тегло, той намалява отлагането на мазнини в черния дроб и нивата на адипоцитите и липидите в кръвта. Установено е, че подобрява когнитивните функции при жени в менопауза .
    • Екстрактът от ленено семе е по-мощен антиоксидант от витамин Е. Оказва положително въздействие върху нивата на холестерола и подобрява инсулиновата чувствителност. Лигнаните в него потискат активността на ензима ароматаза, като по този начин могат да имат превантивен ефект по отношение на рак на гърдата .
    • Рейши гъбите са богати на полизахариди, които проявяват широк спектър от противовъзпалителни, хипогликемични и имуностимулиращи ефекти.
    • Витамин D се използва в комбинация с източници на калций като допълнение към терапиите за остеопороза при жени в постменопауза с ниска костна плътност и висок риск от фрактури. Това са две от основните хранителни добавки, препоръчвани за жени след средна възраст .
    • Фолиевата киселина облекчава безпокойството и раздразнителността. Нейният прием се препоръчва за предотвратяване симптоми на депресия при жени в менопауза. Ефективна е за намаляване на тежестта, продължителността и честотата на горещите вълни по време на менопаузата

 

Фемовита Форте Нощ съдържа 2 групи фитоестрогени и комбинация от растителни активни вещества (алкалоиди, флавоноиди), които спомагат за намаляване на нощните изпотявания, раздразнителността и безпокойството, подпомагат заспиването, намаляват нощното събуждане и способстват за спокоен и здравословен сън.

  • Екстрактът от маточина намалява проявите на тревожност, подобрява симптомите, свързани с безпокойството и намалява безсънието .
  • Екстрактът от пасифлора облекчава леките симптоми на психичен стрес и също значимо подпомага съня .
  • Екстрактът от хмел е концентриран източник на фитоестрогена 8-пренилнарингенин, считан за най-мощния открит досега фитоестроген. Освен че облекчава симптомите на менопауза, той предотвратява повишаването на телесното тегло и подобрява инсулиновата резистентност и глюкозния толеранс. 8-пренилнарингенин оказва по-благоприятно влияние върху костната структура в сравнение с други фитоестрогени, тъй като се свързва преференциално с алфа-рецептори на естрогена, които са преобладаващи в костната тъкан. Редовният му прием е свързан с по-нисък риск от сърдечно-съдови заболявания .
  • Екстрактът от корен на ангелика повлиява серотониновите рецептори и по този начин подобрява симптомите на настроението, поведението и горещите вълни при жени в менопауза .
  • Екстрактът от калифорнийски мак облекчава симптоми на психически стрес и има лек седативен ефект, насърчаващи съня .
  • Витамин В6 участва в превръщането на аминокиселината триптофан в серотонин, който регулира нивата на мелатонин. Когато няма достатъчно количество витамин В6, метаболизмът на триптофан в организма може да бъде нарушен, което води до нарушаване на съня и безсъние
Съдържание Фемовита форте - Нощ

за 1 таблетка

Екстракт от маточина14mg
Екстракт от въздушни части на пасифлора5,5mg
Екстракт от шишарки от хмел0,45mg
Екстракт от корен от ангелинка0.3mg
Екстракт от Калифорнийски мак0.04 mg
Витамин В66mg

Съдържание Фемовита форте - Ден

за 1 таблетка

Екстракт от семена на соя48mg
Прах от черупки на стриди38mg
Екстракт от корен на японска фалопия50 mg
Бамбукови фибри45mg
Екстракт от корен на кудзу3mg
Екстракт от семена на лен6mg
Екстракт от рейши гъби3mg
Витамин Д 10mkg
Фолиева киселина 200mkg

 

Приемайте по 1 бяла капсула Фемовита Форте Ден сутрин след събуждане.

Приемайте по 1 синя капсула Фемовита Форте Нощ вечер преди лягане.

 

Съхранение:
Да се съхранява на сухо място на стайна температура.
Да се съхранява на място недостъпно за малки деца.

Опаковка: 60 капсули (30 бели капсули Ден + 30 сини капсули Нощ)

Фемовита Форте Ден и Нощ е хранителна добавка, да не се използва като заместител на разнообразното хранене и здравословния начин на живот.
Да не се превишава препоръчаната дневна доза.
Да не се употребява при свръхчувствителност към някоя от съставките.
Да не се използва след изтичане срока на трайност.

Доставка и плащане

Доставката в рамките на България се извършва с куриерски фирми Спиди и Еконт, по избор на купувача:

От куриерска фирма Спиди до адрес на купувача или до офис на куриерската фирма.

От куриерска фирма Еконт до офис на куриерската фирма.

 

Доставка до избрана аптека * 

Безплатна

Покупка на стойност над 80 лв. с ДДС

Безплатна


* Избраните аптеки са в гр. София

 

Speedy при поръчка на стойност до 80 лв.

Спиди    До офис   До адрес
до 1кг     4,69лв     5,69лв
Oт 1кг до 2кг     4,99лв     6,99лв
От 2кг до 3кг     5,99лв     7,99лв
Oт 3кг до 6кг     7,99лв   11,19лв
От 6кг до 10кг   12,99лв   13,29лв
От 10кг до 20кг   13,59лв   19,39лв

**Максимално допустимото единично тегло на пратка е 20 кг

Econt при поръчка на стойност до 80лв (възможност за поръчка само до офис на куриера)

Еконт       До офис
до 1кг          7,99лв
От 1 до 2кг          7,99лв
От 2кг до 3кг          8,19лв
Oт 3кг до 6кг          9,99лв
От 6кг до 10кг        14,99лв
От 10кг до 20кг        15,59лв

**Максимално допустимото единично тегло на пратка е 20 кг

0
Rating:
% of 100
Напишете вашето мнение
Какво е Вашето мнение за:ФЕМОВИТА ФОРТЕ ДЕН И НОЩ КАПС. X 60 НАТУРФАРМА
Вашият рейтинг