ДОПЕЛХЕРЦ СИСТЕМ АВИРАЛЕКС КАПС. Х 20

Безплатна доставка за над 80 лв.
Код
91118
Промо цена 19,25 лв. Редовна цена 21,39 лв.
 • Лактоферин, екстракт от черен бъз и екстракт от джинджифил - естествени съставки
 • С цинк и витамини А, С и D
 • Еднокрaтен дневен прием

Допелхерц® систем Авиралекс е специално разработен комплекс от съставки с естествен произход за подкрепа на функцията на имунната ни система.


Всяка капсула съдържа:

 • Лактоферин
 • Екстракт от черен бъз
 • Екстракт от джинджифил
 • Витамини А, С и D
 • Цинк

Имунната система е съвкупност от естествени защитни механизми, които се активират в моментите, когато тялото е подложено на въздействието на различни чужди за организма фактори. В периоди на повишен стрес, физическо натоварване и през есенно-зимния сезон необходимостта от хранителни вещества, които поддържат имунната ни система, е повишена. Пълноценното хранене е важно за оптималното снабдяване на организма с всички необходими за неговото функциониране вещества, но през есенно-зимния сезон разнообразието е по-малко. Това в комбинация с неблагоприятните атмосферни условия и редица други фактори поставя нашата имунна система пред сериозни изпитания. За да увеличим съпротивителните си сили, е добре да подкрепим имунната система с хранителни вещества с доказан благоприятен ефект.

„Розовото злато“ – лактоферин

Една от първите ни асоциации, когато мислим за силна имунна защита е майчиното мляко. Освен хранителни вещества, кърмата снабдява бебето с ценни защитни молекули (имуноглобулини), който са изработени от майчиния организъм и предпазват новороденото. Коластрата (първото майчино мляко) се смята за най-полезната и ценна храна за бебето точно заради богатия ѝ състав, който включва витамини, минерали, микроелементи, имуноглобулини, лактоферин и много други. Именно с наличието на лактоферин се обясняват „супер силите“ на майчиното мляко в научните изследвания. 

За първи път лактоферинът е открит през  1939 година в говеждото мляко. Той представлява голям суроватъчен протеин и една от основните му роли е да свърза желязото в организма. От там идва и наименованието му - „лакто“ означава „от мляко“, а  „ферин“ означава желязо. Цветът му е розов и за да се подчертаят неговите полезни свойства, понякога е наричан „розовото злато“. Както вече споменахме, намира се в най-голямо количество в млякото на бозайници и човека (кърмата) и по-малко в слюнката и сълзите. Съдържа се и в някои бели кръвни клетки. На пръв поглед наличието на лактоферин е тези течности, отделяни от различни жлези в нашето тяло, може да изглежда малко озадачаващо, но погледнато през призмата на защитните свойства на лактоферина, нещата вече изглеждат по-ясни. Лактоферинът  играе роля на резерв за желязо. Освен това той е биоактивна съставка, която може да повлияе благоприятно на различни процеси в организма.

Интересни факти за лактоферина и връзката му с имунитета, можете да прочетете тук.

Според проучвания лактоферинът е важна част от неспецифичната вродена имунна защита1, която ни пази независимо от природата на причинителя.

За справяне с различните „заплахи“ за организма, се използват различни механизми на защита.

Как действа лактоферинът?

 • свързва желязото, необходимо за развитието на микроорганизмите и възпрепятства тяхното размножаване2
 • би могъл директно да увреди бактериалната клетъчна стена
 • възпрепятства навлизането на вируси в клетките на организма като се свързва или с вирусните частици или с рецепторите на клетките3

Желязото изпълнява много важни функции в човешкия организъм – участва в деленето на клетките, в транспорта на кислорода, в синтеза на хемоглобин, нормалното образуване на червени кръвни телца и редица други. Почти всички живи организми се нуждаят от желязо, за да съществуват. Изключения правят някои видове бактерии. Нашето тяло е предпочитана среда за развитие на патогени, ето защо, за да се защитаваме от нежелани нашественици, ние имаме механизми, които да ни пазят.

Както ние се нуждаем от желязо, така и микроорганизмите имат нужда от него за растеж. Това означава, че когато патогените навлязат в тялото ни, започва борба между гостоприемника (ние) и патогените, които се опитват да получат желязо за колонизация и за проява на техните вирулентни фактори.

Желязото практически отсъства в свободна форма в телесните тъкани и течности поради система за съхранение на желязо, която го прави недостъпно за нашествениците. За съжаление, много видове паразити, бактерии и гъбички могат да използват различни молекули, съдържащи желязото на гостоприемника, за да го получат.  

Ето тук е и основната роля на лактоферина, който има способността да свърза желязото, необходимо за развитието на микроорганизмите и да възпрепятства тяхното размножаванекато по този начин проявява своите антибактериални свойства. Директно увреждане на бактериалната стена, което може да доведе до разпадане на клетката и унищожение на бактерията, е една от другите способности на лактоферина.  

Що се отнася до вирусите, които обикновено проникват в организма чрез свързване с рецепторите по нашите клетки, лактоферинът също има възможност за противодействие. Той успява да се свърже с вирусните частици и да ги отклони от прицелните клетки или се свързва с рецептори по нашите клетки, което, и в двата случая, възпрепятства навлизането на вируса в клетката3. В допълнение към противодействието на навлизането на вируса в клетките се смята, че лактоферинът може да потисне вирусната репликация, след като частицата навлезе в клетката.

Освен това лактоферинът може да подпомага организма и в борбата с гъбичните инфекции като съпътстващ елемент на различните терапевтични схеми. Здравето няма цена, а лактоферинът помага на организма да се справи с вирусите по естествен път. Това го прави наш съюзник както в желанието ни за профилактика и опазване на здравето, така и при първи симптоми или при лечение.

 

Допелхерц® систем Авиралекс съдържа екстракт от черен бъз (Sambucus nigra)

 

Черният бъз е добре познат и използван в народната медицина. Използват се различни части от растението – плодове, листа и корени. Среща се като храст или ниско дърво в цяла Европа. Плодовете са черно-виолетови и с разнообразен химичен състав. Богати са на антоциани, органични киселини, захари и витамини. Популярност са придобили заради множеството си положителни свойства. В науката най-често се изследва благоприятното им въздействие при проблеми с горните дихателни пътища4.

Съществуват данни и за благотворен ефект по отношение на намаляване на симптомите при простудни състояния - черният бъз, приет в рамките на 48 часа след проявата им, би могъл да намали тежестта на грипоподобните симптоми, а  в рамките на 2-4 дни след приема на черен бъз, повечето симптоми намаляват средно с 50%5. Тези чудесни резултати дават основание черният бъз заслужено да се нареди сред средствата на избор както за профилактика, така и при първи симптоми на простудно заболяване5.

Допелхерц® систем Авиралекс съдържа екстракт от джинджифил (Zingiber officinale)

Коренът от джинджифил е широко използван в Азия и Европа, заради своите полезни свойства. Приложение намира, както като подправка, заради специфичния си вкус и аромат, така и в народната медицина. В науката джинджифилът доказва свойствата си да намалява количеството на свободните радикали в организма, като по-този начин съдейства за намаляване на оксидативния стрес6.

 

Витамини A, C, D и цинк допълват комбинацията - в подкрепа на имунната система

Включените в състава на Допелхерц® систем Авиралекс витамини и цинк, са с доказан ефект за нормалната функция на имунната система.

Витамин А е важен, също така, за доброто състояние на лигавиците, които са естествените защитни бариери на организма. Когато лигавиците са здрави, те са по-устойчиви на атаките на външни агенти. Витамин С може да намали чувството на отпадналост и умора и защитава клетките от оксидативен стрес, който е по-голям в условия на влошено здраве.

Витамин D играе роля във вродения и придобития имунен отговор и също е отговорен за доброто функциониране на имунната система. Дефицитът на витамин D в световен мащаб е изключително често срещан, а профилактиката е силно застъпена в страни, в които поради климатични особености рискът от недостиг е още по-голям. Витамин D е необходим и за поддържане на доброто състояние на костите, зъбите и мускулите.  

Цинкът е важен микроелемент, участващ в над 300 ензимни процеса в организма. Освен за нормалната функция на имунната система, цинкът се грижи и за защитата на клетките от оксидативен стрес. Допринася за нормалния метаболизъм на макрохранителните вещества. По време на вирусно заболяване нивата на цинк в организма намаляват7. Според изследвания цинкът възпрепятства прикрепянето на вирусите към епителните клетки8. Също така цинкът би могъл да намали продължителността на симптоми при „обикновена настинка“ от средно 6-7 дни на средно 3-4 дни9. Ето защо е важно, в случай на неразположение, да снабдим организма си с цинк.

Кога и за кого е подходящ приемът на Допелхерц® систем Авиралекс?

Допелхерц® систем Авиралекс е подходяща комбинация за:

 • Профилактика и общо укрепване по време на боледуване
 • Подпомагане съпротивителните сили на организма и пълноценно възстановяване
 • Нормалната функция на имунната система
 • Намаляване чувството на отпадналост и умора
 • Подсилване на антиоксидантната клетъчна защита
 • Пълноценно снабдяване с ценни за имунната система хранителни вещества през есенно-зимния сезон
 • Хора, работещи в големи колективи и/или в рискова среда
Съставки:Дневна дозировка
(= 1 капсула)
% от ХРС*
Лактоферин50 mg**

Екстракт от черен бъз

(Sambucus nigra)
200 mg**
Екстракт от корен на джинджифил (Zingiber officinale)50 mg**
Витамин А225 µg RE28 %
Витамин C300 mg375 %
Витамин D10 µg200 %
Цинк15 mg150 %

* Хранителни референтни стойности, съгласно Регламент (ЕС) 1169/2011

 ** Няма определени хранителни референтни стойности

Приемайте 1 капсула дневно по време на хранене, с достатъчно течност. Да не се сдъвква!

Хранителните добавки не могат да заместят разнообразното и балансирано хранене и здравословния начин на живот. Да не се превишава препоръчаната дневна доза. Да не се приема в случай на свръхчувствителност към някоя от съставките на продукта. Продуктът съдържа захар. Ефектът от приема на този продукт може да варира при отделните потребители и не може да продължава неограничено дълго време след приема. Продуктът е предназначен за лица над 18 годишна възраст. Ако имате сериозни оплаквания и/или такива, които не се подобряват с течение на времето, моля потърсете лекарска помощ!

Всички продукти Допелхерц са климатично неутрални! Повече от 20 години Допелхерц работят за намаляването на вредните емисии, отделящи се при производствените и транспортни процеси. Компанията компенсира въздействието на емисиите върху околната среда, като подкрепя проекти за защита на климата в различни точки по света в сътрудничество с организацията ClimatePartner.

Доставка и плащане

Доставката в рамките на България се извършва от куриерска фирма Спиди до адрес на купувача или до офис на куриерската фирма, според желанието на Клиента.

 

Доставка до избрана аптека * 

Безплатна

Покупка на стойност над 80 лв. с ДДС

Безплатна


* При предварително заплащане с карта. Избраните аптеки са в гр. София и гр. Перник.

 

Speedy при поръчка на стойност до 80 лв.

начин на доставка цена

До адрес

6.99 лв.

До офис на Спиди

4.99 лв.

 

**Максимално допустимото единично тегло на пратка е 20 kg.

0
Rating:
% of 100
Напишете вашето мнение
Какво е Вашето мнение за:ДОПЕЛХЕРЦ СИСТЕМ АВИРАЛЕКС КАПС. Х 20
Вашият рейтинг