ДОПЕЛХЕРЦ СИСТЕМ АВИРАЛЕКС КАПС. Х 20

Безплатна доставка за над 80 лв.
Код
91118
Промо цена 19,25 лв. Редовна цена 21,39 лв.
  • Лактоферин, екстракт от черен бъз и екстракт от джинджифил - естествени съставки
  • С цинк и витамини А, С и D
  • Еднокрaтен дневен прием

Допелхерц® систем Авиралекс е специално разработен комплекс от съставки с естествен произход за подкрепа на функцията на имунната ни система.


Всяка капсула съдържа:

  • Лактоферин
  • Екстракт от черен бъз
  • Екстракт от джинджифил
  • Витамини А, С и D
  • Цинк

Имунната система е съвкупност от естествени защитни механизми, които се активират в моментите, когато тялото е подложено на въздействието на различни чужди за организма фактори. В периоди на повишен стрес, физическо натоварване и през есенно-зимния сезон необходимостта от хранителни вещества, които поддържат имунната ни система, е повишена. Пълноценното хранене е важно за оптималното снабдяване на организма с всички необходими за неговото функциониране вещества, но през есенно-зимния сезон разнообразието е по-малко. Това в комбинация с неблагоприятните атмосферни условия и редица други фактори поставя нашата имунна система пред сериозни изпитания. За да увеличим съпротивителните си сили, е добре да подкрепим имунната система с хранителни вещества с доказан благоприятен ефект.

„Розовото злато“ – лактоферин

Една от първите ни асоциации, когато мислим за силна имунна защита е майчиното мляко. Освен хранителни вещества, кърмата снабдява бебето с ценни защитни молекули (имуноглобулини), който са изработени от майчиния организъм и предпазват новороденото. Коластрата (първото майчино мляко) се смята за най-полезната и ценна храна за бебето точно заради богатия ѝ състав, който включва витамини, минерали, микроелементи, имуноглобулини, лактоферин и много други. Именно с наличието на лактоферин се обясняват „супер силите“ на майчиното мляко в научните изследвания. 

За първи път лактоферинът е открит през  1939 година в говеждото мляко. Той представлява голям суроватъчен протеин и една от основните му роли е да свърза желязото в организма. От там идва и наименованието му - „лакто“ означава „от мляко“, а  „ферин“ означава желязо. Цветът му е розов и за да се подчертаят неговите полезни свойства, понякога е наричан „розовото злато“. Както вече споменахме, намира се в най-голямо количество в млякото на бозайници и човека (кърмата) и по-малко в слюнката и сълзите. Съдържа се и в някои бели кръвни клетки. На пръв поглед наличието на лактоферин е тези течности, отделяни от различни жлези в нашето тяло, може да изглежда малко озадачаващо, но погледнато през призмата на защитните свойства на лактоферина, нещата вече изглеждат по-ясни. Лактоферинът  играе роля на резерв за желязо. Освен това той е биоактивна съставка, която може да повлияе благоприятно на различни процеси в организма.

Интересни факти за лактоферина и връзката му с имунитета, можете да прочетете тук.

Според проучвания лактоферинът е важна част от неспецифичната вродена имунна защита1, която ни пази независимо от природата на причинителя.

За справяне с различните „заплахи“ за организма, се използват различни механизми на защита.

Как действа лактоферинът?

  • свързва желязото, необходимо за развитието на микроорганизмите и възпрепятства тяхното размножаване2
  • би могъл директно да увреди бактериалната клетъчна стена
  • възпрепятства навлизането на вируси в клетките на организма като се свързва или с вирусните частици или с рецепторите на клетките3

Желязото изпълнява много важни функции в човешкия организъм – участва в деленето на клетките, в транспорта на кислорода, в синтеза на хемоглобин, нормалното образуване на червени кръвни телца и редица други. Почти всички живи организми се нуждаят от желязо, за да съществуват. Изключения правят някои видове бактерии. Нашето тяло е предпочитана среда за развитие на патогени, ето защо, за да се защитаваме от нежелани нашественици, ние имаме механизми, които да ни пазят.

Както ние се нуждаем от желязо, така и микроорганизмите имат нужда от него за растеж. Това означава, че когато патогените навлязат в тялото ни, започва борба между гостоприемника (ние) и патогените, които се опитват да получат желязо за колонизация и за проява на техните вирулентни фактори.

Желязото практически отсъства в свободна форма в телесните тъкани и течности поради система за съхранение на желязо, която го прави недостъпно за нашествениците. За съжаление, много видове паразити, бактерии и гъбички могат да използват различни молекули, съдържащи желязото на гостоприемника, за да го получат.  

Ето тук е и основната роля на лактоферина, който има способността да свърза желязото, необходимо за развитието на микроорганизмите и да възпрепятства тяхното размножаванекато по този начин проявява своите антибактериални свойства. Директно увреждане на бактериалната стена, което може да доведе до разпадане на клетката и унищожение на бактерията, е една от другите способности на лактоферина.  

Що се отнася до вирусите, които обикновено проникват в организма чрез свързване с рецепторите по нашите клетки, лактоферинът също има възможност за противодействие. Той успява да се свърже с вирусните частици и да ги отклони от прицелните клетки или се свързва с рецептори по нашите клетки, което, и в двата случая, възпрепятства навлизането на вируса в клетката3. В допълнение към противодействието на навлизането на вируса в клетките се смята, че лактоферинът може да потисне вирусната репликация, след като частицата навлезе в клетката.

Освен това лактоферинът може да подпомага организма и в борбата с гъбичните инфекции като съпътстващ елемент на различните терапевтични схеми. Здравето няма цена, а лактоферинът помага на организма да се справи с вирусите по естествен път. Това го прави наш съюзник както в желанието ни за профилактика и опазване на здравето, така и при първи симптоми или при лечение.

 

Допелхерц® систем Авиралекс съдържа екстракт от черен бъз (Sambucus nigra)

 

Черният бъз е добре познат и използван в народната медицина. Използват се различни части от растението – плодове, листа и корени. Среща се като храст или ниско дърво в цяла Европа. Плодовете са черно-виолетови и с разнообразен химичен състав. Богати са на антоциани, органични киселини, захари и витамини. Популярност са придобили заради множеството си положителни свойства. В науката най-често се изследва благоприятното им въздействие при проблеми с горните дихателни пътища4.

Съществуват данни и за благотворен ефект по отношение на намаляване на симптомите при простудни състояния - черният бъз, приет в рамките на 48 часа след проявата им, би могъл да намали тежестта на грипоподобните симптоми, а  в рамките на 2-4 дни след приема на черен бъз, повечето симптоми намаляват средно с 50%5. Тези чудесни резултати дават основание черният бъз заслужено да се нареди сред средствата на избор както за профилактика, така и при първи симптоми на простудно заболяване5.

Допелхерц® систем Авиралекс съдържа екстракт от джинджифил (Zingiber officinale)

Коренът от джинджифил е широко използван в Азия и Европа, заради своите полезни свойства. Приложение намира, както като подправка, заради специфичния си вкус и аромат, така и в народната медицина. В науката джинджифилът доказва свойствата си да намалява количеството на свободните радикали в организма, като по-този начин съдейства за намаляване на оксидативния стрес6.

 

Витамини A, C, D и цинк допълват комбинацията - в подкрепа на имунната система

Включените в състава на Допелхерц® систем Авиралекс витамини и цинк, са с доказан ефект за нормалната функция на имунната система.

Витамин А е важен, също така, за доброто състояние на лигавиците, които са естествените защитни бариери на организма. Когато лигавиците са здрави, те са по-устойчиви на атаките на външни агенти. Витамин С може да намали чувството на отпадналост и умора и защитава клетките от оксидативен стрес, който е по-голям в условия на влошено здраве.

Витамин D играе роля във вродения и придобития имунен отговор и също е отговорен за доброто функциониране на имунната система. Дефицитът на витамин D в световен мащаб е изключително често срещан, а профилактиката е силно застъпена в страни, в които поради климатични особености рискът от недостиг е още по-голям. Витамин D е необходим и за поддържане на доброто състояние на костите, зъбите и мускулите.  

Цинкът е важен микроелемент, участващ в над 300 ензимни процеса в организма. Освен за нормалната функция на имунната система, цинкът се грижи и за защитата на клетките от оксидативен стрес. Допринася за нормалния метаболизъм на макрохранителните вещества. По време на вирусно заболяване нивата на цинк в организма намаляват7. Според изследвания цинкът възпрепятства прикрепянето на вирусите към епителните клетки8. Също така цинкът би могъл да намали продължителността на симптоми при „обикновена настинка“ от средно 6-7 дни на средно 3-4 дни9. Ето защо е важно, в случай на неразположение, да снабдим организма си с цинк.

Кога и за кого е подходящ приемът на Допелхерц® систем Авиралекс?

Допелхерц® систем Авиралекс е подходяща комбинация за:

  • Профилактика и общо укрепване по време на боледуване
  • Подпомагане съпротивителните сили на организма и пълноценно възстановяване
  • Нормалната функция на имунната система
  • Намаляване чувството на отпадналост и умора
  • Подсилване на антиоксидантната клетъчна защита
  • Пълноценно снабдяване с ценни за имунната система хранителни вещества през есенно-зимния сезон
  • Хора, работещи в големи колективи и/или в рискова среда
Съставки:Дневна дозировка
(= 1 капсула)
% от ХРС*
Лактоферин50 mg**

Екстракт от черен бъз

(Sambucus nigra)
200 mg**
Екстракт от корен на джинджифил (Zingiber officinale)50 mg**
Витамин А225 µg RE28 %
Витамин C300 mg375 %
Витамин D10 µg200 %
Цинк15 mg150 %

* Хранителни референтни стойности, съгласно Регламент (ЕС) 1169/2011

 ** Няма определени хранителни референтни стойности

Приемайте 1 капсула дневно по време на хранене, с достатъчно течност. Да не се сдъвква!

Хранителните добавки не могат да заместят разнообразното и балансирано хранене и здравословния начин на живот. Да не се превишава препоръчаната дневна доза. Да не се приема в случай на свръхчувствителност към някоя от съставките на продукта. Продуктът съдържа захар. Ефектът от приема на този продукт може да варира при отделните потребители и не може да продължава неограничено дълго време след приема. Продуктът е предназначен за лица над 18 годишна възраст. Ако имате сериозни оплаквания и/или такива, които не се подобряват с течение на времето, моля потърсете лекарска помощ!

Всички продукти Допелхерц са климатично неутрални! Повече от 20 години Допелхерц работят за намаляването на вредните емисии, отделящи се при производствените и транспортни процеси. Компанията компенсира въздействието на емисиите върху околната среда, като подкрепя проекти за защита на климата в различни точки по света в сътрудничество с организацията ClimatePartner.

Доставка и плащане

Доставката в рамките на България се извършва с куриерски фирми Спиди и Еконт, по избор на купувача:

От куриерска фирма Спиди до адрес на купувача или до офис на куриерската фирма.

От куриерска фирма Еконт до офис на куриерската фирма.

 

Доставка до избрана аптека * 

Безплатна

Покупка на стойност над 80 лв. с ДДС

Безплатна


* Избраните аптеки са в гр. София

 

Speedy при поръчка на стойност до 80 лв.

Спиди    До офис   До адрес
до 1кг     4,69лв     5,69лв
Oт 1кг до 2кг     4,99лв     6,99лв
От 2кг до 3кг     5,99лв     7,99лв
Oт 3кг до 6кг     7,99лв   11,19лв
От 6кг до 10кг   12,99лв   13,29лв
От 10кг до 20кг   13,59лв   19,39лв

**Максимално допустимото единично тегло на пратка е 20 кг

Econt при поръчка на стойност до 80лв (възможност за поръчка само до офис на куриера)

Еконт       До офис
до 1кг          7,99лв
От 1 до 2кг          7,99лв
От 2кг до 3кг          8,19лв
Oт 3кг до 6кг          9,99лв
От 6кг до 10кг        14,99лв
От 10кг до 20кг        15,59лв

**Максимално допустимото единично тегло на пратка е 20 кг

Най-продавани от тази категория
0
Rating:
% of 100
Напишете вашето мнение
Какво е Вашето мнение за:ДОПЕЛХЕРЦ СИСТЕМ АВИРАЛЕКС КАПС. Х 20
Вашият рейтинг