ЧАЙ СИНЯ ХВОЙНА ПЛОД БИОПРОГРАМА

Безплатна доставка за над 80 лв.
Код
43703
Изчерпано количество

ЧАЙ СИНЯ ХВОЙНА ПЛОД 100ГР БИОПРОГРАМА

Билката се нарича още синя хвойна, смрика, боровица или клека. Латинското и наименование е Fructus Juniperus communis.

Описание: хвойната е вечнозелен храст, а може да достигне и до 4 м високо дърво. Кората е сиво - кафява. Листата са остри, иглисти, блясково зелени отдолу с тъп гръбен ръб. Плодчетата ( галбули ) са кълбести, синкаво черни, с белезникав восъчен полеп, обикновенно с три сивокафяви семена. Цъфти април - май.

Химичен състав: етерично и тлъсто масло, мравчена, оцетна и ябълчена киселини, сесквитерпенов алкохол юниперол, хвойнова камфора, юнен, инвертна захар, горчиви и смолисти вещества, флавоноиди, калиеви и калциеви соли, витамин С.

Приложение: при пясък и камъни, хронични възпаления в бъбреците и пикочния мехур, при воднянка, трудно уриниране, лош дъх в устата, киселини и болки в стомаха и червата,

ревматизъм, подагра, уригване, хемороиди, кожни обриви, недостатъчна менструация. Външно за инхалация при задух и бронхит, за бани при екземи.

Употреба: вътрешно: 3 пъти дневно се приема по 1 плодче ( до 15 плодчета и обратно до 1 ); като чай 2-3 чаши на ден. Външно: за бани и инхалации.

Приготовление: запарка: като диуретик - 2 чаени лъжици плодчета се заливат с 1/4л кипяща вода; при стомашни заболявания - 100 г плодчета сварени и приготвени като сироп ( по 1 чаена лъжица преди ядене ) при стомашни заболявания. За бани при ревматизъм: 200 г плодчета се варят в 1 л вода.

Напишете вашето мнение
Какво е Вашето мнение за:ЧАЙ СИНЯ ХВОЙНА ПЛОД БИОПРОГРАМА
Вашият рейтинг

aptekanove.bg иска съгласието Ви, за да използва личните Ви данни за: Ние използваме бисквитки, за да ти поднасяме персонализирани оферти, да ти дадем възможно най-доброто и гладко шопинг преживяване и да подобряваме постоянно нашите услуги. Ако не искаш да приемеш опционалните бисквитки по-долу, това ще е жалко, защото може да повлияе на качеството на поднесените услуги при нас. Ако искаш да разбереш повече, молим, прочети Политиката за бисквитки.